Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Iubirea....prieten sau dusman?

Salut! Am trecut si eu pe aici.

In primul rand ai cam multe greseli... Si nu numai de tastatura, in general uitai cand se pune cratima sau o puneai de aiurea. "Al-doi-lea" nu se scrie cu cratima de exemplu, se scrie al doilea. Daca era scrierea in litere romane "al-II-lea" se punea cratima. "De-odata" am impresia ca se scrie intr-un cuvant, deodata(la fel este ci cu cuvantul deoparte care se scrie intr-un cuvant). Cotoroanto, scumpo, draguto nu se scriu cu cratima. In general cratima se pune pentru a sublinia rostirea impreuna a doua cuvinte prin faptul ca a cazut o litera. De exemplu "ascunzandu-se" ... "ascunzand" e verb la gerunziu, iar "se" e o forma a pronumelui, parca (ar veni ceva de genu' "ascunzand pe sine).

In al doilea rand hotaraste-te daca pui cratima sau apostrof(pentru ca le folosesti pe amandoua). Apostroful de foloseste in general pentru a arata o litera care a cazut, cum ar fi: "Domn' doctor" in loc de "domnule doctor", "don'soara" in loc de "domnisoara" si etc. Cratima se foloseste cand sunt implicate doua cuvinte separate "intr-o", "pare-mi-se", "incercandu-se" etc. Poate ca nu am reusit saq explic ca lumea. Pentru informatii suplimentare da un search pe google si gasesti regulile gramaticale, cum si cand se folosesc toate semnele. Nici eu nu stralucesc si uneori ma mai incurc, desi eram printre cei mai buni la gramatica in gimnaziu(la liceu nu se mai face gramatica, cel putin nu prea se pune accentul asa de mult)am mai uitat unele lucruri.

Incearca sa corectezi de doua-trei ori ficul inainte sa il postezi. Asa arati si tu cat de mult tii la povestile tale si la calitatea lor(macar din punct de vedere gramatical).

Asa nu prea am mai observat alte chestii in inregula. Actiunea nu mi sa parut grabita, merge destul de bine. Idea mi se pare interesanta, si cel mai probabil o sa mai trec pe aci, asa ca vreau next cu mai putine greseli.

Keep up the good work
See ya
Beware!!! IceCat it's always coming back!!!
Povestea mea>> Nu-mi poti lua si ultima suflare
[Imagine: button.png]

Răspunsuri în acest subiect
RE: Iubirea....prieten sau dusman? - de IceCat - 22-06-2010, 09:52 PM

Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)