Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Lentile de contact

IceCat : Multumesc ca ai trecut pe aici si ca ti-ai rapid din timp sa citesti si sa comentezi :D . Nu stiu cat de dur va fi, presupun ca va fi si dur...Am corectat greselile pe care le-am sesizat :-" Adevarul e ca si eu sunt cam imprastiata, voi incerca sa fac mai multa ordine de acum in colo, sper sa imi iasa. Cu virgulele voi incerca sa repar chestia aceasta desi nu stiu cat voi reusi si wordul meu o ia cam razna. Indiferent daca pun alineat nu mi-l arata, deci nu merege cu alineat. Linia de dialog nu imi lipseste fiindca m-am uitat clar, se intampla ca personajul meu sa comenteze in gandul sau , dar nu spune nimic ci doar isi da cu parerea :D Nu m-am suparat ca mi-ai zis , din contra chiar ma ajuta. Multumesc!
Acum capitolul urmator, sper sa fie mai bine de aceasta data, sper...

Capitolul doi

Nu stiu cat timp petrecusem cu Vereni in apa, dar stiu ca era pe inserate cand Dominique ne adusese prosoape. Mi-am cerut scuze pentru palma ce i-o dadusem si l-am sarutat pe obrazul ranit de mine. Acesta ma iertase rapid, stiam ca o facuse fiindca tinea la mine, atat el cat si Vereni. Desi stiam ca sunt multe persoane care tin la mine, eu ma purtam ca o nenorocita. Stiam asta, si ? Preferam sa nu ma mai cert cu mine insami pentru asa ceva, nu acum. Ma indreptam spre camera mea , voiam sa ma culc caci eram obosita si maine aveam antrenamente la tenis.Adoram sporturile, de toate felurile, macar ma faceau sa uit de lucrurile ce ma torturau. Le-am urat noapte buna la majoritatea angajatilor cu care m-am intalnit, sau ei mi-au urat mie? In fine, am inceput sa strabat intregul hol pana la camera mea . Eram destul de uda si mi se facuse frig si deabia asteptam sa pot sa ma culc. Oare ce se intamplase cu fratele meu si cu idiotul acela ? Oare mai erau amandoi inca aici? Si ce imi pasa mie, sa faca ce au chef ?!
Cand am intrat in camera m-am schimbat de hainele mele ude si mi-am luat un tricou mai lung ce imi ajungea pana la genunchii si m-am pus in pat. Am deschis televizorul si am dat pe un program de muzica incercand sa adorm, dar parca era facut : nu puteam inchide ochii deloc si totusi ma simteam atat de obosita. M-am foit in tot patul incercand sa adorm, dar nu puteam. Asa ca incepusem sa ma foiesc, ba voiam sa ma duc la baie, ba pe balcon. Ma invarteam in jurul patului intr-una. Asa ca am hotarat sa cobor pana la parter sa imi i-au ceva de baut . Mi se facuse sete. Si am iesit din camera asa imbracata cum eram, doar cu boxerii pe mine si tricoul meu lung. Ce , imi pasa mie ca eram prea “ dezbracata” ? Nu, in niciun caz. Ma durea undeva si nici acolo. Era casa mea pana la urma si puteam umbla si goala daca aveam chef, dar nu prea cred ca as ajunge chiar asa de departe , insa niciodata sa nu spui niciodata! Am coborat in liniste si nici daca as fi avut chef sa fac zgomot nu puteam face, ma simteam prea ciudat ,da , acesta cred ca era cuvantul potrivit. Oricum zilele acestea nu am dormit prea bine, mai bine spus mai deloc.Mi-am luat un pahar de apa de la bucatarie, nu era nimeni acolo si era doar ora 11:40! Nu stiu pentru ce sunt platite angajatele astea, off….Am baut paharul de apa acolo si l-am pus pe unde am apucat . Am iesit repede caci somnul punea mana pe mine, insa in drumul meu spre camera am observat un telefon si nu l-as fi vazut daca nu incepea sa cante melodia care o avea si telefonul meu. In afara faptului ca avea ca ton de apel aceeasi melodie era acelasi model ca a telefonului meu. Si singura persoana care avea aceleasi gusturi ca si mine era Dominique. Dar nu si in materie de muzica! Hm, oare ce il facuse sa puna melodia aceea? In fine….Asa ca ce ma gandisem eu? Sa ii duc telefonul, de parca eu as fi servitoare lui. Viata asta! Asa ca am luat telefonul dupa mine si m-am indreptat spre camera lui . Am urcat la al doilea etaj, caci acolo era camera lui . Obosisem si doar nu urcasem cine stie ce, se vedea lipsa mea de antrenament! Si doar nu lipsisem de pe teren decat doua trei saptamani. Putin! Am intrat fara sa bat. Eram in casa mea, desi aceea era camera lui. Dar na, nesimtirea din mine nu m-a lasa sa bat la usa si mare pacat! Adica nu ca m-ar fi surprins sa il vad in pat pe Dominique si cu o angajata, ceea ce mi s-a parut ciudat era ca Dominique se culca cu una ca ea! Adica stiam ca ceva nu era in regula cu el in ultima vreme, insa niciodata nu mi-am pus problema asta in minte! Oricum, nu era treaba mea. Cei doi m-au observat si cred ca am ramas putin stupefiata. Apoi am incercat sa chicotesc. Ei erau vizibil rusinati. Insa nu apucasem sa vad mare lucru caci Dominique era deasupra ei si acesta era acoperit de un cearceaf. M-am vazut obligata intr-o astfel de situatie sa dau explicati. Desi nu prea puteam vorbi fiindca mie imi venea greu sa cred una ca asta. Desi era ceva normal, totusi….
-Am venit sa iti aduc telefonul !
L-am aruncat pe unde am apucat si am iesit afara! Frate, o sa mi se mai intample multe astazi? Am cobort la primul etaj si m-am dus spren camera mea! Opa , musafiri! Deci, ca sa facem o evaluare a aceste actiuni, o sa mi se mai intample multe pana maine?
Am oftat vizibil enervata de prezenta persoanei aceleia, tocmai in camera mea, tocmai in patul meu !
-Ce vrei ?
Il intreb enervata! Cred ca aveam o fata in mine….dar na, problema mea! Desteptul desteptilor era imbracat intr-o pereche de blugi negri si un tricoul rosu ce ii scotea in evidenta formele bine lucrate si se asorta perfect cu culoarea parului sau! Arata bine, de ce sa nu o recunosc? Dar nu ma interesa! In materie de baieti, chiar nu eram interesata, inca!
M-am dus sa deschid usa de la balcon caci era prea cald aici! Deja mainile imi transpirau si nu prea intelegeam de ce, dar nu m-am strofocat sa ma mai gandesc! Am observat ca el chiar nu avea chef sa vorbeasca si nici sa plece!
M-am pus in fata lui si mi-am incrucisat mainile . Cine se credea idiotul asta sa intre in camera mea? Incepuse sa ma studieze de jos pana sus! Mi-am dat ochii peste cap! Si-a oprit privirea asupra picioarelor mele goale . In afara faptului ca era un idiot mai era si prost!
-Am venit doar sa vad cum arata camera viitoarei mele partenere.
Spuse acesta cascand. O da, venise sa imi vada camera. Camera mea! Si ma rog am eu fata de fraiera incat sa cred ca intrase, pe furis, in camera mea doar ca sa vada cum arata aceasta? Ei bine, eu nu credeam nimic. Dar se intamplase prea multe in acele ultime ore incat sa mai am chef sa ma cert si cu dobitocul acesta.
-Uite, tu… vreau sa dorm. O sa discutam maine cum si de ce, asa ca imi permiti sa te invit afara?
Acesta zambi si se ridica de pe pat plecand. Uau. A fost usor. M-am aruncat in patul moale vrand sa adorm imediat si somnul, bineinteles, m-a primit cu bratele deschise. Insa, in toata agitatia somnului meu ceva era real si totusi imaginar. Visam multe, se intamplau multe, vedeam multe, simteam multe si totusi nimic. Absolut nimic, un nimic cu un parfum absolut fermecator ce ma facea sa strang cearsaful la piept incat sa nu ii mai dau drumul niciodata. Imi placea mirosul acela , atat de placut si innebunitor. Ma facea sa zamesc inconstient si pot spune ca desi fusese un somn adanc si destul de tumultuos m-am trezit bine si fericita , chiar foarte bine dispusa. Dar fericirea mea a disparut asa repede cum a venit.
*
Imi beam cafeaua de dimineata bucurandu-ma de linistea din salonul cel mare al casei. Desi eram numai eu si cateva angajate ce faceau curat sau ceva de genu, ma simteam bine. Savuram fiecare moment petrecut in acea calmitate ce domnea . Chiar aveam nevoie de liniste , fiindca trebuia sa ma gandesc cum aveam sa scap de acest nou venit, caci eu chiar nu aveam de gand sa stau cu el si sa il vad in fiecare zi a existentei mele. In primul rand sunt absolut sigura ca bunicul meu nu ma va asculta si in plus toata porcaria asta cu perechile lui naiba e doar o mare idiotenie. O idiotenie din care si eu m-am nascut!
Ok, calmeaza-te Leonora, nu e nimic de disperat . Trebuie doar sa ai o discutie cu el si sa lamuresti toata chestia aceasta. Da, sigur! De parca era asa simplu, vocea din capul meu chiar nu intelegea ca nu e asa de usor si nu avea cum sa ma minta. Ceea ce ma enerva cel mai mult, dar cel mai mult , era faptul ca mi se impusese chestia asta, adica eram obligata sa accept. Stiam ca va aparea aceasta persoana, dar nu asa! Nu in modul acesta, atat de direct , atat de brutal !
Am mai cerut o cafea si atunci cand am observat cine mi-o adusese imi amintisem si de altceva. O , da! Incepusem sa ma enervez mai tare decat trebuia. De ce toata lumea trebuia sa ma faca sa ma simt atat de dezgustator ? Acum macar aveam sa imi ocup timpul cu ceva.
-Cassandra esti concediata.
Spun foarte calma fetei ce imi adusese noua cafea. Se intoarce alarmata la mine privindu-ma speriata. Doamne, ce fata de tampita are!
-Dar…
Mai avea si tupeu sa mai vorbeasca .
-Vrei cumva sa iti dau si familia afara?
O intreb amintindu-mi ca nu numai ea lucreaza pentru mine, ci si bunica , mama si cele doua surori ale ei. Nu imi pasa oricum daca ii dau pe toti afara.
-Dar domisoara cu ce am gresit ?!
Glasul ei ma irita! Ea ma enerva enorm. M-am ridicat de pe canapeaua pe care statusem pana atunci si m-am apropiat de ea. I-am bagat mana in par si am inceput sa trag de el .
-Uite dragut-o, esti aici ca sa muncesti, nu sa te culci cu cine ai tu chef! Ai inteles? Si de asta esti concediata! Din cate stiu eu, programul tau de lucru este de la ora 7:00 dimineata pana la ora 2: 00 noaptea. Nu e asa?
Incepuse sa planga. Dar draguta nu stia ca pe mine nu ma impresionau lacrimile ei , chiar deloc. Am impins-o, iar ea se impiedicase si cazuse pe jos. Am privit-o cu scarba, caci asta imi inspira.
-E asa cum am spus eu, sau nu e?
Am vorbit calm , pe chipul meu formandu-se un suras diabolic. Ce bine ma simteam !
-Asa e ,dar…
-Ce “dar” ? Niciun “ dar “ iubita mea, esti concediata si gata.
Spun deja plictisindu-ma de ea. M-am intors la canapeaua mea cea confortabila si m-am asezat sorbind din nou din cafea. Si aproape sa ma inec cu lichidul amarui cand incepuse sa vorbeasca parasuta asta.
-Nu ai niciun drept sa ma dai afara si in primul rand fac ce vreau si cu cine vreau . Sa iti fie clar.
M-am ridicat din nou, incepuse sa ma streseze. Am arucat cafeaua peste ea, iar in secunda urmatoare am vazut ca se ridica si ca se apropie de mine. Bineinteles, ea e prea proasta sa inteleaga ca nu se poate compara cu mine. Voia sa imi dea o palma ! I-am prins mana .
- Esti foarte proasta daca iti inchipui ca ma poti atinge!
Si am impins-o atat cat sa imi permit sa o lovesc cu talpa piciorului direct in burta. M-am apropiat atat de repede de ea si mi-am bagat din nou mana in parul ei si am dat-o cu capul de masa din sticla. Ce bine, masa nu se sparse, dar capul ei da! Incepuse sa planga, saracuta! Dupa ce isi face de cap in propia mea casa , mai imi si raspunde urat si pe langa aceste lucruri mai voise sa imi dea si o palma. Hei, sa se multumeasca ca doar ma jucam cu ea ! Spre surprinderea mea draguta mea servitoare luase vaza din sticla de pe masa si o sparsese. Vai, voia sa ma taie? Ce frica, de fapt : nu.
-Si acum ce vrei sa mai facem? Sa continuam joaca?
O intreb zambind .
-Tarfa ce esti, spuse cu o voce groasa si puternica.
Vai, tot pe mine ma facea “tarfa”. Ce urat din partea ei!
Nu observasem cand intrase in camera Dominique si Vereni si nici cand celelalte angajate se uitau la mine si la taratura din fata mea. Ce rusine! Sa ma cobor la nivelul ei. Dar gata! Ma saturasem. Din cate observam ea voia neaparat sa se razbune.
-Cassandra inceteaza!
Spuse Dominique. Iar eu incepusem sa rad ca nebuna.
-Dominque, nu te baga! Nimeni sa nu se bage.
Chiar voiam sa ii dau vreo doua lovituri sanatoase tipei asteia.
-Dar Leonora e o prostie, spuse Vereni cu un glas speriat.
Asa era, era o prostie. Dar…dar….ea si-o cautase. Ok, eu incepusem , dar totusi. Plus ca dupa ce terminam cu ea , aveam sa ma ocup putin si de Dominique . Daca avea de gand sa se incurce cu personalul casei, sa o faca afara. Exista mii si mii de hoteluri ! Dar de preferat sa nu se incurce cu nimeni !
-Stiu ca e o prostie, dar e vina mea ca ea si-o cauta cu lumanarea?
Intreb eu nevinovata. Ea facea spume! Vai, ii curgea si sange din cap. Avea ceva in el, ce surprindere!
-Uite draguta, mai bine pleci frumusel inainte sa te bag in spital. Ce zici? Vrei?
Mai bine o lasam balta, pana la urma daca o concediam si terminam toata chestia asta, totul avea sa fie bine.
-Tarfa!
Daca ala era raspunsul ei final….Atunci sa nu de-a vina pe mine!
-Bine, am inteles ce vrei.
Atunci se apropie de mine vrand sa ma taie, dar pacat ca i-am mai dat inca un picior in burta. Dominique se apropia de noi si nu, nu aveam de gand sa il las sa intervina.
-Daca intervi esti concediat de tot!
Spun accentuand ultimele doua cuvinte. Da, spusesem “de tot”. Fiindca avea sa fie concediat timp de o luna, si asa nu facea nimic bun . Imi spunea niste informatii absolut inutile, la ce sa imi foloseasca?
Imi distrasem atentia cand fratele meu intrase si acesta in salon. Nu fusesem atenta cand si cum servitoarea mea “credincioasa” se apropiase atat de tare de mine si imi bagase ciobul din sticla in umar. Ma strambase putin, fiindca ustura.
-Esti o proasta!
Am spus cu o voce glaciara.
-Esti moarta!
Am continuat simtind cum ma enervez atat de tare, cum uitam ca trebuia sa respect viata ei mizerabila. Umarul stang imi sangera , iar ea zambea. Credea ca doar cu atat reusea sa ma invinga pe mine. Cu mana dreapta am impins-o de cazuse iar pe jos. Ma bucur ca nimeni nu intervenise. Mi-am scos ciobul si l-am aruncat. M-am apropiat de ea si mi-am pus mainile in jurul gatului ei si am inceput sa o sugrum.
-Stii esti atat de proasta incat habar nu aveai cu cine te pui .
-Leonora inceteaza!
Spuse fratiorul meu cu un glas ce voia sa para impunator. Atat de impunator incat pe mine ma lasa rece.
Ea ramanea fara aer , viata ei se scurgea prin mainile mele, o omoram! Dar nu imi pasa . Nici nu ma bucuram , dar nici rau nu imi parea. Dar am zis ca mai bine nu o omor, nu aveam de gand sa fac asta. O strangeam , dar nu intrat de puternic incat sa paraseasca lumea asta .
-Termina!
Am auzit vocea fratiorului meu iubit.
-Incearca sa ma opresti. Vereni potoleste-i.
Voiau sa se apropie de mine. Sa ma opreasca pe mine, tocmai pe mine. Dominique ma privea cu niste ochii mari si tristi, dezamagiti. Si eu eram dezamagita, dar nu de mine. Caci eu asa fusesem mereu, eu omorasem fara sa imi pese. Incercau sa ma opreasca , dar degeaba, nu reuseau. Vereni imi ascultase ordinul nelasandu-i sa intervina, dar nici ei nu prea se straduiau.
-Atat de josnic cazi?
Vocea aceea calma, jucausa si aroganta m-a facut sa ma opresc din joaca.
-Nu, spun direct si simplu.
M-am ridicat de jos de langa ea, era inca constienta. Nu o stransesem prea tare, nu voiam sa o omor, ci doar sa o speri pe ea si pe ceilalti.
- Christofer , stii ca ma vizitezi in cele mai proaste momente?
Il intreb eu pe prietenul meu ce statea in pragul usii uitandu-se plictisit la toata agitatia din camera.
-In primul rand e vina ta ca ai chef de joculete in loc sa vi la antrenamente. Hai, miscati fundu si du-te si schimbate, antrenorul tau deabia asteapta sa te vada. Te astept in masina.
A da, antrenamentele mele de tenis. Cum de uitasem eu de una ca asta ? Eh, uituca tare mai sunt. Am observat ca Cassandra isi revenise . M-am intors spre ea si i-am zambit.
-Acum esti mai bine? Ma bucur!
Si am plecat trecand pe langa fratiorul meu si pe langa ceilalti. M-am oprit insa langa Dominique.
-Esti „suspendat”….pentru o luna. Nu mai ai nicio treaba de facut, stiu ca locuiesti aici, nu te dau afara din casa , insa nu vreau sa te vad, nu vreau sa ma deranjezi, nu vreau …
-S-a inteles.
M-a intrerupt inainte sa continui ce voiam sa mai zic . L-am sarutat pe obraz si am plecat. Ce dulce era viata, dulce si amara .
[Imagine: innocentlovesig.png]
"Only I know your pain…
Your uncertainty…
Your loneliness…
If only we could be toghether forever.
I’ll say it as many times as you wish.
I will not betray you!"
— Luka Crosszeria

Răspunsuri în acest subiect
Lentile de contact - de Yaku-chin - 02-06-2010, 02:10 PM
RE: Lentile de contact - de IceCat - 06-06-2010, 01:37 AM
RE: Lentile de contact - de Yaku-chin - 09-06-2010, 06:13 PM