24-05-2010, 03:16 PM
(23-05-2010, 04:01 PM)Gabriella A scris: Capitolul 2-Meditatie
Am ramas ceva timp privind in urma lui. Cind [cand] m-am asigurat ca e deajuns de departe de casa, mi-am activat byakuganul sa pot vedea in ce directie pleaca. Spre dezamagirea mea [virgula] el s-a oprit curind [fara curand :-J] la intrarea in padure intilnindu-se [intalnindu-se] cu alte trei persoane.[Alineat] Deja devenea plictisitor,[fara virgula] caci nu se miscau din loc, probabil vorbeau [vorbind suna mai bine]. In acel moment mi-as fi dorit sa am auzul la fel de ascutit precum imi sunt ochii caci,[fara virgula si ar fi bine sa inlocuiesti acel "caci" cu altceva:-J] cu siguranta una din temele de discutie eram ''Eu''. Nu am mai stat mult timp sa-i privesc caci [ai folosit cuvantul asta de 1000 de ori] pleoapele imi deveneau din ce in ce mai grele si am fost nevoita sa plec la culcare. Fusese [A fost... nu folosi perfectul simplu!] o zi foarte stresanta si un somn lung si linistit era medicamentul potrivit pentru a ma recupera atit, cit[fara virgula si "atat cat"] sa fac fata antrenamentului special cu Neji ce urma sa se desfasoare a doua zi.
Dar ce crezi, ca am putut dormi? Ochii imi erau inchisi, dar gindurile[gandurile] sumbre despre ce urmeaza sa se intimple daca Sasuke pune mina pe acele harti sau nu, imi alungase tot somnul.
Cine ma[m-a] pus sa-l ajut? Ca in final tot eu am avut de suferit, puteam sa-l las acolo, sa moara caci oricum nu avea motive reale sa traiasca. Era un demon, insetat de singe[sange] si distrugere....pe care eu l-am ajutat. Asta a fost o greseala, care a adus dupa ea un lant de multe altele, pe care din pacate le voi face. Dar pina[pana] atunci sa iti povestesc ce s-a intimplat[intamplat] mai departe:[ cui sa povestesti? Nu am prin faza asta <.<]
Soarele spinteca [nu vreau sa te cert pentru aceasta comparatie... chiar imi place 8->... imi aduce aminte de un macel 8->.] cu razele sale cerul cand eu am renuntat la incercarea mea de a adormi. Am iesit afara sa iau putin aier [AER... cum sa nu stii sa scrii cuvantul asta? -___-''] proaspat. Mergeam incet spre terenul de antrenament, pierzindu-mi [pierzandu-mi] echilibru [echilibrul] uneori si cazind [cazand] din cauza oboselei [oboselii]. Dar ma ridicam si continuam sa merg, nu doream sa pierd antrenamentul special, era o sansa pentru mine de a capata mai multa putere si experienta, nu trebuia sa o ratez!.[fara punct -_-'] Cind [Cand] am ajuns acolo, nici urma de Neji.[Alineat] Nu dupa mult timp , un servitor m-a anuntat ca Neji trebuia sa plece urgent intr-o misiune si nu va putea sa ma antreneze,[fara virgula] decit[decat] cind[cand] se va intoarce. I-am multumit cu un zimbet[fortat] fortat ca ma informase si l-am lasat sa plece. Aveam nevoe[NEVOIE] sa fiu singura pentru a-mi satisface nevoia [repetitie -__-'''] de a plange, fara sa fiu intimidata de nimeni. Asa de nefericita si neinplinita [neiMplinita] ma simteam atunci, ca mi-a trecut prin minte ideia [ideea] de a ma sinucide, dar eram prea lasa sa fac asa ceva si foarte curind [curand] am renuntat la acest gind[gand]. [ ti-am zis s anu mai faci propozitii kilometrice ~X(]
Dupa ce m-am mai linistit, am continuat sa fac o plimbare sperind[sperand] ca voi obosi indeajuns de mult cit[cat] sa pot dormi. Se pare ca functionase, dar nu eram culcata pe un pat, ci pe o banca din parcul satului. Nu cred ca realizasem ca adormisem pina[pana] ce nu auzisem[nu am auzit] o voce care ma indemna sa ma trezesc:
-Hinata, trezeste-te, o sa racesti daca mai stai mult fara o imbracaminte mai groasa pe tine.
-Mmmm, ce? Intreb eu buimaca dupa somn.
Dupa un minut, fac efortul imens [da ce efort imens o.o'] de a-mi deschide ochii. O vad pe Sakura ce imi intinse mina[mana] ei[ era de inteles ca a "ei"... Nu era nevoie sa mai specifici:-J] pentru a ajuta sa ma ridic.
-Multumesc pentru ajutor Sakura, ce faci aici?
-Asta e locul meu favorit pentru a medita, am multe amintirii aici.
In timp ce imi raspundea, am observat ca buzele ei subtiri au inceput sa tremure si ochii ei de culoarea smaraldului au inceput sa fie inundati de lacrimi.
-De ce plingi[plangi]? Doar aceste amintiri sunt frumoase, nu? O intreb stergindu-i[stergandu-i] lacrimile.
-Aici....[ 3 PUNCTE! nu 5, nu 10, nu 100 ~X(... doar TREI!] spuse fata printre lacrimi....ma[m-a] lasat Sasuke inconstienta cind[cand] a plecat din sat pentru antrenamentul cu sarpele de Orochimaru. Astazi s-au inplinit[iMplinit] cinci ani de atunci si el nu s-a mai intors si probabil nu se va mai intoarce niciodata.
.....[Ce's cu punctele astea? -__-''] Sakura....[virgula]nici nu stii cit[cat] te inseli [puteia sa pui si tu nsite ghilimele ceva.. ca sa arati ca asta gandea] ma gindeam[gandeam] sa ii zic, dar am renuntat. Nu era nici locul, momentul sau persoana potrivita care sa stie ca Sasuke a fost in sat ieri noapte[ suna stupid -__-. Incearca sa schimbi]. Mi-ar fi pus misiunea in pericol si s-ar simti si mai rau aflind [afland] despre adevaratul scop al vizitei lui.
Ochii ei exprimau tristete si dezamagire. Se uita la mine rugator [ n-am auzit de asta pana acum <.<] sa ii dau o veste buna,[fara virgula] sau sa ii zic cuvinte de incurajare, dar ce veste sa-i zic? Ce cuvinte sa aleg pentru a o incuraja?
Am inceput sa invat sa fiu rece, nepasatoare la nevoile celor din jur, pina[pana] la urma asta inseamna sa fii un adevarat shinobi[Hinata s-a gandit pana la urma sa-i zica ceva Sakurei... deci nu e chiar asa de rece].....Mila, bunatatea, naivitatea, blandetea, aceste calitati ce faceau parte din mine, din caracterul meu stupid m-au tras in jos. Probabil aceste calitati l-au indemnat pe Sasuke sa ma folosesca ca pe o jucarie pentru a obtine ce isi doreste. Dar cum am mai zis inca invatam si nu puteam sa o las pe Sakura de izbeliste asa ca in cele din urma am zis:
-Tu meriti un baiat care sa te iubeasca si sa te pretuiasca. Nu mai suferi din pricina lui, nu are rost. Pe lume sunt multi care ar plati o avere sa aiba parte de afectiunea unei fete asemeni tie. [ insfarsit o fraza corecta cap-coada 8->]
-Multumesc Hinata, esti o adevarata prietena. Poate ai dreptate......[virgula] dar eu inca mai sper ca se va intoarce intr-o buna zi. Naruto mi-a promis ca il va intoarce [ O.O] inapoi orice ar fi. Spuse rozalia zimbind [zambind] usor.
Asta e, Naruto! Cum de nu m-am gindit[gandit] la el pina[pana] atunci?! Era singura persoana care ma putea ajuta sa-l gasesc pe Sasuke si sa-l conving sa nu faca o asemenea nebunie, cea[aceea] de a distruge satul.
[ai trecut prea repede de la o actiune la alta <.<]Il cautasem peste tot, dar nici urma de blond. Intrebam satenii, dar se pare ca nici ei nu-l vazusera. Incepeam sa imi pierd speranta si vintul [vantul] rece incepea sa sufle din ce in ce mai puternic[ nu vad legatura intre vant si speranta -__-'] maturind[maturand] toate frunzele moarte de pe sosea [ aveau sosele? O.O da erau al naibii de dezvoltati=))] si fortindu-ma [fortandu-ma] sa plec acasa dupa o jacheta. Asta si am facut, dar nu inainte de a merge in ultimul loc unde speram ca il pot gasi-biroul doamnei Tsunade.
Am intrat in cladire. In sfirsit [sfarsit] un loc unde sa ma pot adaposti de frig. Pe holuri era liniste, nu se auzeau decit [decat] pasii mei si pendulul ciasornicului ce era asezat in mijlocul coridorului,[punct]. Parea ciudat,[fara virgula] sau poate ca nu. Era ora optisprezece si probabil toti terminasera lucru programat [ lucru programat... n-am inteles <.<] in acea zi si plecasera acasa. Eu insa speram sa o gasesc pe doamna Tsunade.
In cele din urma, am ajuns linga[langa] usa biroului ei, dar am ezitat sa intru caci se pare ca ea purta o discutie importanta cu Shizune. Vocile lor se auzeau atit[atat] de clar in acea liniste, incit[incat] auziai[auzeai] totul la fel de bine ca si cind[cand] ai fi fost prezenta acolo in cabinet:
-Shizune.....ce iti voi spune acum, sa nu ajunga mai departe de acesti patru pereti, e clar?
-Da doamna....raspunse tinara[tanara] nedumerita. Despre ce e vorba?
-Ma tem ca satul nostru e in pericol. E necesar sa ne pregatim pentru un razboi ce din pacate nu e departe de a incepe. Dupa o pauza femeia continua:[puteai sa scrii incontinuare -_-'']
-Am auzit din surse neoficiale ca prin zona a fost vazut Sasuke si echipa lui. Exista o foarte[renunt la foarte] mare posibilitate ca el sa vrea sa fure hartile[hartiile] cu punctele strategice ale Konohai si cu ajutorul lor sa faca fata fara probleme atacurilor noastre. Deasemenea va fi nevoe[nevoIe] sa fim vigilenti. Nu e prost sa vina el si sa fure, probabil va trimite pe cineva sa faca aceasta treaba murdara in locul lui....mai exact un spion.....
Auzind acestea un fior rece mi-a trecut prin sira spinarii. Oare sa fi fost eu atit[atat] de neatenta incit[incat] sa las pe cineva sa ma vada cind[cand] l-am adus pe Sasuke acasa? Doamne...daca asta intradevar s-a intimplat[intamplat] totul va fi pierdut....absolut totul....
Domane iti multumesc... Am terminat
Deci esti varza la gramatica. Te sfatuiesc sa iti afci un topic la New commers.
Nu inteleg de ce scrii " facind" si nu " facand"; "incit" in loc de "incat".
Apoi. Nu mai folosi 10.000 de puncte de suspensie, trei sunt deajuns...
Iar faza cu "aier" si " nevoe" m-a lasta cu gura cascata. Astea sunt notiuni de clasa a3a!!
Ma rog... Daca nu corectezi si ultimul capitol cred ca o sa explodez. Nu imi mai abt capul si nu mai corectez nimic.