Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Sarpe & cercel

[Imagine: f57483-Hitomi-Kanehara-Sarpe-si-cercel.jpg]

Info di pi alt site 65 *blushes*

Autoarea renunta la studii inca de la varsta de 11 ani si decide sa cunoasca Japonia, dincolo de constrangerile impuse de sistemul educational. Astfel, la numai 19 ani va scrie romanul "Sarpe si cercel", roman ce urma sa castige Premiul Akutagawa, cea mai importanta distinctie literara japoneza. In prezent, Hitomi Kanehara este o scriitoare cunoscuta, care la numai 25 de ani a publicat 5 romane.

Romanul de fata prezinta Japonia underground dominata de alcoolul consumat fara masura, pana la o dependenta totala, de sexul oriunde, oricand si cu oricine; tatuajele si piercing-ul sunt simboluri ale remodelarii corporale si ale obtinerii; unei superioritati; violenta este dusa pana la extrem, dincolo de sado-masochism, pana la crima. Femeia isi pierde orice atribut al feminitatii, devenind o figura androgina, dependenta de alcool si, totodata, un obiect sexual. Barbatii isi exprima ego-ul cel mai bine prin auto-mutilare si violenta. Este o lume adolescentina care pare a-si fi pierdut orice valoare, orice control, spre care societatea se indreapta cu pasi repezi. . In mare, romanul este o fictiune construita pe masura ce autoarea intra in pielea personajului. Iar relatia dintre autor si personaj este sincera si transparenta .

Well, imi pare sincer rau ca este cam scurta cartea, dar e foarte bine scrisa. Mie una mi-a placut la nebunie, mai ales tema aleasa de autoare. E un roman modern, ce te captiveaza inca din primele pagini. Eu una zic ca merita citit, mai ales daca sunteti fani ai Japoniei.
But... cine a citit-o, ce parere are?
Don't deny our r2Ï€.
[Imagine: ri935j.png]

Răspunsuri în acest subiect
Sarpe & cercel - de Topaz - 27-04-2010, 09:18 AM
RE: Åžarpe & cercel - de MisS.sAdiStic - 18-06-2010, 06:00 PM
RE: Åžarpe & cercel - de OnySweet - 13-09-2010, 01:15 AM
RE: Åžarpe & cercel - de Topaz - 21-06-2010, 01:10 AM
RE: Åžarpe & cercel - de MisS.sAdiStic - 22-06-2010, 09:44 PM
RE: Åžarpe & cercel - de Mrs. Lovett - 23-09-2010, 05:37 PM
RE: Åžarpe & cercel - de Chlo - 10-06-2011, 01:21 PM

Utilizatori care citesc acest subiect: