Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Manga vs Comic

#1
[center][Imagine: mangavscomicsupermanvss.jpg][/center]

Cred ca majoritatea stiu ce este un comic book si ce este manga. Pe langa faptul ca au acelasi inteles, dar in acelasi timp diferite.

Intrebarea ar fi de ce fanii care citesc comic book urasc manga, iar cei care citesc manga urasc comic book.

Sincer sa fiu, nu sant un imaptimit al benzilor desenate (comic book) , pe langa faptul ca am citit cateva inainte de a afla ce este un manga. Si cred ca majoritatea veteranilor tin minte ca existau asa ceva in romania

Stiu raspunsul meu dar as dori sa vad o alta avrianta de raspuns.

Dar de ce manga si nu comic book ?

Stiu ca unele comic book-uri s-au trasformat in manga deoarece isi pierdeau fani, ceea ce pe mine ma deranjeaza aceasta adaptare, sau mai binse spus "tradare".

#2
In primul rand , grafica e foarte diferita . Aici ar fi cam greu sa le compari .
Hmm, majoritatea comic book - urilor pe care le - am citi eu aveau legatura cu super - puteri si alte chestii magice / stintifice . Dar , alea sunt colorate deci iti este mult mai drag sa le citesti . Povvestile din manga sunt destul de viariate . I mean , Naruto vs . Kuroshitsuji sau chiar Nana . Cum am spus , povesti total diferite . In manga mai avem parte si de cateva pagini color din cand - in - cand dar asta se intampla foarte rar .

Eu citesc si comic book -uri si manga deci nu aleg pentru ca imi plac amandoua .
[Imagine: 8x3VTT8.png]
© Hachiyuki - deviantArt

#3
De ce anime si nu desene animate? After all, it's the same thing, just animated. Am citit si comic books dar si manga, nu in egala masura dar indeajuns incat sa pot alege intre cele doua si sa-mi fac propia opinie. Wrong, nu toate comic book-urile sunt despre eroi si superputeri. Daca te uiti underground vei putea gasi o varientate de genuri. Pana la urma si Tom & Jerry e un comic book. Am fost o impatimitoare a lui Marvel si am citit cam ce am scris de la el, digital sau chiar cu comic book-urile in mana. Daca e sa o iau asa, imi e mult mai usor sa citesc manga, pentru ca e intr-un pachet mai ... mic. In orice caz, stereotipul de erou e diferit in cele doua tipuri de ' carti '.

I usually go for manga, deoarece imi plac paginele alb-negru; desi in american comic books stilul este mai realisitstic mi se pare ca, culoarea strica albsolut tot farmecul, de aceea cred ca sunt considerate mai mult childish. Desi eu dupa ce am aruncat ceva priviri peste manga-ul Mai, the Psychic Girl mi se pare destul de realistica, si seamana intr-o mare masura cu clasicile american comic books. Personajele semanau destul de mult cu ' normal people of Japan ' pe cand acum sunt mult mai ' inflorite si ireale ' .
Citesc manga pentru stil, pentru ochii mari ale personajelor si pentru acea parte asiatica pe care americanii sau alte natii nu o au. Totusi, nu urasc nici comic book-urile [ sunt cateva care chiar mi-au placut mult ].

[CENTER]
How terrible it is to love something...
... that death can touch.


[/CENTER]

#4


Am continuat cautarea, am adunat informatii si am gasit raspunsuri pe care nu le stiam.

Exista diferente importante si distincte intre Manga si Benzi Desenate americane. Manga este un stil mult mai capricioasa, exagerata si traditionala, pe langa benzi desenate americane care sant mai realiste. Benzi desenate manga au o educatie foarte diferita si mai grea, in sensul ca, atunci cand prima manga a fost intocmita, unele creatii o fost scoase in afara legii fiind astfel ilegale din cauza cezurii guvernului. O alta diferenta intre manga si comic book-ul, este modul in care sant realizate si vandute, sau costul in care publicul il acepta. Sau mai ales marimea.
...READ MORE

#5
(02-10-2011, 10:05 AM)Mhiete A scris: De ce anime si nu desene animate? After all, it's the same thing, just animated. Am citit si comic books dar si manga, nu in egala masura dar indeajuns incat sa pot alege intre cele doua si sa-mi fac propia opinie. Wrong, nu toate comic book-urile sunt despre eroi si superputeri. Daca te uiti underground vei putea gasi o varientate de genuri. Pana la urma si Tom & Jerry e un comic book. Am fost o impatimitoare a lui Marvel si am citit cam ce am scris de la el, digital sau chiar cu comic book-urile in mana. Daca e sa o iau asa, imi e mult mai usor sa citesc manga, pentru ca e intr-un pachet mai ... mic. In orice caz, stereotipul de erou e diferit in cele doua tipuri de ' carti '.

Nu trebuie sa te uiti in nici un underground pentru comics-uri care nu sunt despre eroi. Intreaga gama de comics-uri Vertigo aproape e numai despre ALTE subiecte decat eroi. Transmetropolitan, Y: The last man, Fables, 100 Bullets, Pride of Baghdad si tot asa.

Dreamskeeper, vezi ca ai niste informatii eronate. Un volum (tine minte, un VOLUM) de benzi desenate are oriunde intre 100 si 300 de pagini. Cel mai mare din biblioteca mea este V for Vendetta pe care am dat cred 50 de RON acu vreo 3-4 ani, 288 de pagini (era o promotie tin minte).
Pe de alta parte, Battle Angel Alita, volumul 1, care este format mai mic, 200 de pagini, m-a costat 35 de RON. As zice ca la capitolul investitie mai buna, am iesit mult mai bine cu Vendetta (pagini color, calitate buna a hartiei, poveste foarte buna si format A4).
Bineinteles, asta nu este un caz general si exista si exceptii unde pretul este altfel.

Dar ideea ta ca un comic book are doar 30 de pagini este eronata. Ala e un issue, la fel cum la manga un capitol are cam acelasi nr de pagini (si sincer, la cat de ingrozitor arata unele, mi-ar pare rau sa dau banii pe ele...la fel si pentru comics-uri).

Eu virez spre comics-uri. In afara de One Piece si Berserk, si un One Shot SF foarte misto, la manga nu s-a lipit mare chestie de mine vreodata.

Edit:
Doar de curiozitate, am sa trag release-urile de la IdeaMen sau cine naiba mai face scanari saptamanale de comics-uri. Chiar sunt curios de cat de adevarata e teoria asta cu "comics-urile se transforma in manga".
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#6
Citat:Dreamskeeper, vezi ca ai niste informatii eronate. Un volum (tine minte, un VOLUM) de benzi desenate are oriunde intre 100 si 300 de pagini. Cel mai mare din biblioteca mea este V for Vendetta pe care am dat cred 50 de RON acu vreo 3-4 ani, 288 de pagini (era o promotie tin minte).
Pe de alta parte, Battle Angel Alita, volumul 1, care este format mai mic, 200 de pagini, m-a costat 35 de RON. As zice ca la capitolul investitie mai buna, am iesit mult mai bine cu Vendetta (pagini color, calitate buna a hartiei, poveste foarte buna si format A4).
Bineinteles, asta nu este un caz general si exista si exceptii unde pretul este altfel.


Pai da acum 3-4 ani cand a facut filmul furori .. dar primele volume (dar din cate stiu toate) comic book de la V for Vendetta are injur de 30 pagini. Acum cred ca sant mai putine volume pentru a marii capacitatea de pagini intr un vol.

http://www.youtube.com/watch?v=0Xh56pq5dHI (1:58) ca sa vezi cum era V for Vendetta.

http://www.shadowgalaxy.net/Vendetta/vprint2.html

Aaa da ! am gasit acum publicat V for Vendetta vol 1 cu 175 pagini .

Citat:Dar ideea ta ca un comic book are doar 30 de pagini este eronata. Ala e un issue, la fel cum la manga un capitol are cam acelasi nr de pagini (si sincer, la cat de ingrozitor arata unele, mi-ar pare rau sa dau banii pe ele...la fel si pentru comics-uri).

Pai frate , ai vazut tu la manga 1 capitol de 30 pagini (ma refer la vanzare)... inseamna ca tr sa astept la 20 vol, 10 ani ?


Citat:Edit:
Doar de curiozitate, am sa trag release-urile de la IdeaMen sau cine naiba mai face scanari saptamanale de comics-uri. Chiar sunt curios de cat de adevarata e teoria asta cu "comics-urile se transforma in manga".

Pai e ! de exemplu x-man animeul de la stan lee a fost trimis in japonia pt creatie, pastrand doar povestea. Si cand am citit stirea, zicea stan lee ca e doar un test... ca nu sant japonezi ci americani care stau in japonia .... bla bla bla.

Macar la Batman a fost concurs anime cum a fost la Matrix (animatia).

Ia orice comic book american si uitate la grafica .

Uite aici noul comic book (manga) Wolverin de ce nu si a pastrat grafica americana ? (si aici e vrajeli... )
http://www.comicbookresources.com/?page=...e&id=20750

#7
Bun atunci, ia sa vedem noi. Am luat release-urile de la DCP si de ma MinuteMen de saptamana asta. Sa vedem, nu?
Am 67 de numere, probabil cateva sunt doar cover variants. Deci am sa iau prin selectie vreo 15-20 din ele.

Asa, cateva minute mai tarziu.
Deci, 23 de comics-uri am verificat din astea care le-am luat. Am salvat doar cate o pagina din fiecare, dar cred ca e destul de evident ca ai informatii eronate. Da, am ales in principal super-eroi, mi-e lene sa sortez prin ele dupa alea de la Vertigo, mai ales ca nush daca macar au lansat ceva saptamana asta. Si tine minte, toate astea sunt recente.

[Imagine: th_660597848_ActionComics002_122_67lo.jpg] [Imagine: th_660599673_AnitaBlake_122_582lo.jpg] [Imagine: th_660604835_Batgirl001_122_438lo.jpg]
[Imagine: th_660609638_Batwoman001_122_28lo.jpg] [Imagine: th_660612595_BlackPanther_122_125lo.jpg] [Imagine: th_660615710_Darkwingduck_122_439lo.jpg]
[Imagine: th_660619856_Dollhouse_122_120lo.jpg] [Imagine: th_660623230_Drago_122_226lo.jpg] [Imagine: th_660626956_DungeonsandDragons_122_56lo.jpg]
[Imagine: th_660630815_DunwichHorror_122_179lo.jpg] [Imagine: th_660634834_Frankenstein_122_524lo.jpg] [Imagine: th_660639439_GIJoe_122_31lo.jpg]
[Imagine: th_660642352_Iredeemable_122_11lo.jpg] [Imagine: th_660645838_Kull_122_414lo.jpg] [Imagine: th_660650177_MisterTerrific_122_80lo.jpg]
[Imagine: th_660654828_Penguin_122_561lo.jpg] [Imagine: th_660658879_RedHood_122_504lo.jpg] [Imagine: th_660661436_Riderofthestorm_122_208lo.jpg]
[Imagine: th_166066459_Sherlock_122_259lo.jpg] [Imagine: th_166066868_SpiderIsland_122_101lo.jpg] [Imagine: th_660672830_TerminatorRobocop_122_10lo.jpg]
[Imagine: th_660675380_UncannyX_Men_122_418lo.jpg] [Imagine: th_660680125_X_23_122_1002lo.jpg]


Wolverine Snikt! a fost un singur story arc facut de un artist Japonez (imi scapa numele pe moment, l-am citit la vremea respectiva), care a fost urmat de Old Man Logan si alte storyline-uri cu Wolverine care au fost mai in tema clasica. Nu s-a schimbat nimic in ultimii ani in comics-uri, in afara de resetul actual de la DC Comics. Si ar trebui sa stiu, am tot citi ce a mai iesit, mai pe sarite. Asa ca la DC am vazut tot RIP-ul cu Batman, 52, Countdown, Booster Gold; pe partea de la Marvel stiu ce au lansat cu World War Hulk, Civil War, Dark Reign etc; si chiar de la Image Comics cu Invincible, Bomb Queen, Wolfman, si nu s-a schimbat nimic.
Deci sincer, nu ai nimerit. Chiar si chestiile mai ciudate gen Automatic Kafka sau The wolves in the walls sau It's just the end of the world, tot au pastrat un stil vestic de desen si prezentare a povestii.

Si in ceea ce n-ai inteles deloc in legatura cu issues si volume. Seriile mari de comics-uri ies lunar / bilunar / naiba stie cum unele in cate un exemplar de 20-30 de pagini, care costa cam 2-3$ (la un moment dat erau 25 de centi). Aceste numere se strang dupa ceva timp intr-un volum care cuprinde in general un storyline intreg (gen Fables care are storyline-urile de inceput Animal Farm, March of the Wooden Soldiers si tot asa), la un pret mai mult sau mai putin inalt.
Mai aduc ca exemple si evenimentele speciale Marvel care au fost unite in volume mari. Civil War il am in biblioteca, dar din pacate e cam inutil de sine statator fara restul de tie-in-uri.

Pe perioada cat ruleaza un comic, va iesi numar cu numar. Odata ce inceteaza sa ruleze, gen V for Vendetta sau Transmetropolitan, vor iesi DOAR volume mari care vor fi republicate.
La fel si la manga. In fiecare saptamana o echipa de scanlations publica un CAPITOL (fiindca suntem pirati, traim in Europa, nu stim sa citim in japoneza si tot asa; publicarea oficiala a manga-urilor in America / Europa e in general in urma cu vreo 4-5 volume fata de Japonia). Acum daca caut despre One Piece, voi gasi capitolul 600 nu stiu cat, care mai tarziu in an, mangaka-ul le va uni pe toate intr-un volum de 200-300 de pagini. Nu stiu acum cat de mult costa in Japonia asa ceva, sau cum exact se publica, deci nu bag mana in foc ci zic doar din cum am observat ca ies acestea in general online.

Am verificat acum preturile. Un volum de V for Vendetta costa cam 12 euro pe bookdepository, un Battle Angel Alita e cam 6. Considerand acum lucrurile evidente, gen culori, format, numar de pagini si calitatea hartiei, e la latitudinea fiecaruia ce prefera din punct de vedere a valorii/pret.

Cat despre 20 de volume la 10 ani...Berserk este la volumul 36 parca, si a inceput publicarea in 1990. Nu departe de acei 20 de volume la 10 ani. Aici sunt 36 la 21 de ani...deci se poate si asa.
Asa, un pic de cercetare pe Wikipedia, ca sa nu las fire nelegate, aduce la iveala faptul ca:

Citat:In Japan, manga are usually serialized in large manga magazines, often containing many stories, each presented in a single episode to be continued in the next issue. If the series is successful, collected chapters may be republished in paperback books called tankōbon

Sursa pentru asta este cartea aceasta.

Deci, ca sa tragem concluziile:
1. Comics-urile americane devenind "manga"?
Doavada este in imaginile de mai sus. Daca mai e nevoie, voi mai posta. Nu se va intampla, desi intr-adevar mai exista prin diverse locuri, diverse experimente care incearca sa imite stilul japonez (a fost o intreaga serie Marvel la un moment dat care au imprumutat stilul manga pentru cateva din seriile lor. Secrets of the Spider-Clan imi vine in minte fiindca mi-a placut destul de mult dintre acelea).

2. Manga si comics-urile se publica diferit.
Din cate observ din ce am citit relativ fugar in seara aceasta, este fals. Manga-urile se publica per capitole (Shounen Jump este, daca nu ma insel, locul unde se publica multe dintre capitolele manga-urilor importante momentan gen Naruto, One Piece sau Bleach; daca ma insel, va rog sa ma corectati).

3. Anime-uri folosind licente americane?
Da, aceste exista. Exista Wolverine, X-Men, Halo, Batman, Animatrix, Iron man si probabil vor mai fi cateva. Sunt viziuni noi, dar nu sunt definitive. Ca sa exemplific: Batman a iesit seria noua The Brave and the Bold (dupa incheierea careia se planifica una noua, revenind la originile mai intunecate ale personajului), X-Men au avut ultima oara Wolverine and the X-Men, iar Marvel in general scot filme animate cu eroii lor destul de des, in gen Hulk vs. Thor, sau Legends of Asgard. Acelasi lucru este valabil si pentru DC Comics, desi si multe alte comics-uri interesante au inceput sa fie adaptate in filme, dupa cum a fost cazul anul trecut pentru Scott Pilgrim.

4. Aici o mica chestie pentru cei ce nu inteleg cum functioneaza comics-urile in general.
O serie de comics-uri foarte rar pastreaza aceasi echipa de scriitori, desenatori si coloratori (exemple ar fi Invincible si Ultimate Spider-Man, daca cineva e curios). In general aceste echipe variaza de la storyline la storyline pentru a se pastra in general un feeling cat mai proaspat. Astfel ca stilurile grafice variaza in timp, cateodata exagerat de mult.
DC Comics si Marvel au anumite cerinte din partea unei echipe. Personajul trebuie sa se comporte intr-un fel care a fost stabilit prin fisa sa de caracter aprobata de cei ce detin licenta, dar mai mult de atat e la libera alegere. Deciziile mari (gen moartea lui Batman, a lui Superman, Spider-man, Captain America, Hulk si tot asa) trebuiesc aprobate de firma mama. Nu exista alt fel.
Astfel, daca intr-o luna se va lansa un storyline precum Wolverine Snikt! in care aceste este desenat in stil manga, cu toate rigorile manga, nu inseamna ca personajul va deveni permanent unul manga. Este doar o variatie in mii de alte asemenea variatii, avand in vedere ca fanii comics-urilor sunt in general deosebit de virulenti cand vine vorba de schimbari mari in francizele lor preferate. Deci niciodata nu se va schimba ceva intr-un mod subtantial sau permanent. Eroii revin la viata, relatiile realizate pe durata a decenii se repara si tot asa, asta este felul in care comics-urile functioneaza. Ma rog, cele fara final, ca daca deschis subiectul celor care au un "run" clar delimitat, se mai schimba un pic povestea.
De asemenea, am folosit Marvel si DC Comics ca si exemple deoarece de ei stiti. De Image Comics, Dark Horse (care detin licentele Star Wars, Buffy, Angel, The Darkness, Witchblade si altele) sau BOOM! Comics (care mai noi detine drepturi de publicare Snoopy se pare), ar fi mai mult de vorbit si nu cred ca sunteti atat de interesati de subiect.

Un scurt Edit aici:
Conformi acestui site s-ar parea ca nu ma insel in ceea ce tine de publicarea manga pe capitole in Shonen Jump.

Va multumesc pentru atentie, si noapte buna.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#8
Nu sunt instruita prea mult in comics, foarte putin in manga, pentru ca nu am avut sansa, dar dupa postul lui Cy, vin si eu sa fiu de acord cu argumentul ca nu toate comics sunt bazate pe eroi. Si dau singurul exemplu care imi trece prin cap la 9 dimineata si anume World of Warcraft comics si implicit LFG (Looking for group).
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#9
Facut un pic de cercetare, ca sa completez ceea ce ziceam acolo. Acel comic book, Wolverine: Prodigal son a fost anulat dupa primul numar lansat in 2009. Asta ar trebui sa demonstreze succesul pe care aceasta viziune nu a avut-o cu publicul acestui gen.

Si vroiam sa mentionez in postarea precedenta, un comic book cu super-puteri, dar NU despre eroi, destul de interesant este A god somewhere, pe care eu-l recomand (dar atentie la continutul grafic).
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#10
Citat:Cat despre 20 de volume la 10 ani...
era la misto, ma referam la capitolel din comic book cand aparea in fiecare luna sau saptama (nu stiu cum apare)

Citat:1. Comics-urile americane devenind "manga"?
Eu m am uitat la autori necunoscuti care publica comicbookuri in stil manga.

Citat:2. Manga si comics-urile se publica diferit.
da ! dar si manga se publica in doua feluril pe capitol dar online sau reviste de specialitate (Gate 7), sau pe volum .

Citat:3. Anime-uri folosind licente americane?
Nu neaparat, Batman in the future, Teen Titans, Iron man (parca era in stil anime) Spiderman si Lumea mutantilor (facut in 3d), Avatar, Ben Ten , W.I.T.C.H, Powerpuff Girl X , schoobii doo ... si cred mai sant destule


Am uitat sa specific exista si manga-uri care are stil de comic book parca Remember (manhua)
"Blame!" (manga) si "Wolverine: Snikt" ("comic book") e acelasi artis .

Dark Horse - parca detine si niste mangauri... (nu sant sigur)




Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)