tare topic...
.... deci numele meu inseamna
CATALIN:
Forma a numelui Ecaterina - prenume exclusiv feminin, Ecaterina este un nume foarte raspandit in Europa si in toate zonele Romaniei. A patruns in universul numelor crestine datorita cultului pentru fecioara martira din Alexandria, decapitata in 307. Originea si semnificatia numelui sunt, in continuare, nesigure considerandu-se ca Ecaterina este femininul lui Hecateros, atestat ca supranume pentru satiri si nimfe. O alta explicatiei este aceea conform careia in limba egipteana ar exista un cuvant cu aceasta forma cu sensul de "coroana". In prima atestare gasita in documentele romanesti, in anul 1495, numele apare sub forma Catalina, care este si cea mai comuna forma intalnita in prezent - Catalina si Catalin. Ca forme arhaice, dar in continuare folosite, mai avem Caterina si Catrina, intalnite mai ales in Moldova, iar ca nume derivate se gasesc Catinca, Catreanu, Catina, Catoca, Catuta, Catoiu, Cata, Catrea, Trincu, Trincea, Trincoi, Catita, Tinca, Tincuta, Cati, Catarina, Kitty sau Lina. Ecaterina are corespondente lingvistice in multe limbi europene, dintre care amintim Catherine (limba engleza si franceza), Katherina (limba germana), Katalin (limba maghiara) si Ekaterina, Katia (limba rusa). Deci numele meu ar fi tras din un nume de fata
....
e cam lung dar am vrut sa fie mai detaliat...
GEORGE:
de la “Georgios”,nume grec ce inseamna “fermier,taran” ....
din ce se pot trage numele meu... unu nume de fata si unu se trage de la taran
Vreau sa imi schimb numele