Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

[Yaoi] Uraste ca iarna, iubeste ca vara.

So, yeah. In sfarsit am ajuns, nu?
Yep, as vrea sa fiu ingaduitoare, dar nu pot in acest moment. Ce-i cu toate greselile alea, draga mea? Nu imi place sa insir greseli, ca sa stii, insa erau destul de grave ca punerea gresita a i-urilor sau dezacorduri, cred. Te grabisi tu sa aduci nextul; foarte frumos si filantrop din partea ta, dar de ce te-ai grabit sa-l aduci daca nu e definitizat. In opinia mea, celelalte doua sau trei nexturi dinaintea acestuia sunt mult mai bine construite si se vede ca e depusa mai multa munca.
Ideile... As fi vrut sa spun ca sunt originale, insa nici aici nu pot face asta. Stiu ca te-ai inspirat de undeva, am vazut si eu filmul, apropo. Ori, poate ma insel. In fine, actiunea sa zicem ca decurge frumos pana aici, dar... Ai fortat cadrele naturale. Nu erau din peisaj. Cred ca te-ai cam chinuit sa descrii acele peisaje, nu? Nu ma simt in masura sa dau sfaturi, pentru ca sunt sigura ca si tu stii ce ai gresit si ce nu, insa, asa, ca un mic pont sau ca o parere - o poti lua cum vrei -: nu mai scrie dupa cum vor ceilalti. Cand spun "ceilalti" ma refer la mine, bineinteles. Stiu ca ti-am spus ca mie imi place cum descrii natura, insa asta o spuneam tot ca pe un compliment, sau, de ce nu, ca pe un ajutor. Voiam sa spun ca ai talent la asta si ca e bine sa il folosesti. Dar, nu voiam sa bagi descriere musai pentru mine, scumpa. Asta pentru ca si eu am fost tentata sa fac acelasi lucru si iti spun ca atunci cand scrii pentru cititori nu scrii cum simti, deci nu are cum sa iasa perfect. Of course, e bine sa tii seama de ce spun cititorii, insa, pana la urma, tu esti cea care decide asupra continutului fiecarui capitol.
Asa, asta am lamurit. Apoi, de greseli cred ca am spus, insa... Ai niste constructii si expresii cu totul bizare. Inteleg ca incerci sa dai autenticitate textului si sa iti expui o viziune originala; asta e una. Dar ti-am spus, ai niste metafore sau ce-or fi acelea tare stranges.
Sau, sunt constructii fara noima: "Mintea imi era captata de povesti mitologice si inchipuiri religioase, parca acum cateva minute savuram chipul incruntat al brunetului si acum ma pierdeam printre randuri de poezie." What? Deci, in mintea lui se desfasurau povesti si basme ideale, apoi? Ce e cu acel "parca"? De ce e el legat, astfel incat sa aiba logica? Pentru mine nu are. O.O
"Melancolia pusese din nou stapanire si indiferent cate de mult doream sa o scot din trup, ea parea ca isi infingea ghiarele din nou in carne." Ok... Uite una din acele expresii creepy. In primul rand, melancolia aia e undeva in suflet, poate constiinta, ratiune, insa nu in trup, asa cred eu. Si legat de ciudatenia aia cu ghiarele: eu am inteles ce ai vrut sa spui, insa cred ca puteai gasi ceva mult mai elocvent si poetic prin care sa descrii starea baiatului. Stiu ca poti face asta, pentru ca stiu de ce esti in stare. Data viitoare cand mai realizezi astfel de expresii, refa-le, ca am cosmaruri. Eu deja imi imaginam cine stie ce carnagii si suplicii aplica Melancolia asta asupra saracului baiat. :)) Ei, nici chiar asa, dar cred ca ai inteles.
"Imi ridicase-m" - imi ridicasem; asa se conjuga verbul
"- Iti e frica ca te prinde cineva sau te bat cu bulgari? Fi serios, toti avem dreptul sa mergem pe partii...
- Ba da, exista reguli!" - iarasi, fara sens. Eu cred ca replica lui Kizo ar fi trebui sa fie: Ba nu, exista reguli! Ca si cum el ar fi combatut ceea ce zicea Ka nui.
Si mai e o observatie ce e de luat in considerare: acel "fi" al tau e de fapt "fii". Exemplu: "fi barbat", "Fi serios". Si... Ai cateodata parca poticniri de fraze ori, nu stiu... E ceva cu exprimarea si cu topica propozitiilor ce nu da bine.
Ar mai fi chestia cu virgulele. "Si tot iti este frica, hai mai Kizo fi barbat..." - Si tot iti este frica. Hai, mai, Kizo, fii barbat... Cam asa ar fi aratat fraza ta, delimitata corect. Construiesti fraze luuungi, fara inteles bine stabilit si legi prin virgule. De ce? Poti contrui mai multe fraze mai scurte care sa fie bune.
"- Kizo, scumpule eu voi sta la bunica impreuna cu Ayu ceva mai mult, tatal tau de asemenea sta peste noapte, nu stiu cand am sa[...]" Despre asta vorbeam. Dupa "scumpule" mai vine o virgula si dupa prima propozitie, si anume: Kizo, scumpule eu voi sta la bunica impreuna cu Ayu ceva mai mult, mai venea un cuvant de legatura ca si "si" sau "iar". Si ar fi iesit, asa cum o gandesc eu: "Kizo, scumpule, eu voi sta la bunica impreuna cu Ayu ceva mai mult, iar tatal tau, de asemenea, sta peste noapte. Nu stiu cand am sa[...]"
Nu mai pune Caps la replici. E de ajuns sa pui un semnul exclamarii. Pentru ca nu e ca si cum personajul tipa la cititor ca sa aibe vreo importanta daca e mai ingrosat textul sau daca e cu litere mari. Dialogul se poarta intre personaje si il scrii ca si celelalte propozitii. Simplu, cred eu.

Bun, cred ca ar fi fost mai potrivita o corectare pe text, insa nu ai chiar asa multe greseli. Acum sa trecem si la partea admirativa, nu? Nu se poate fara. Pe langa ca de fiecare data reusesti sa ma impresionezi placut, ador faptul ca lucrurile intre cei doi baieti incep sa se mai incalzeasca, sa se mai calmeze; in fine, se vede, in sfarsit, ca sunt amici, nu inamici de razboi. Ka nui a ramas un pervers, iar pentru asta il ador, Kizo e inca inocenta absoluta, iar pentru asta il ador inca si mai mult: minunat pana aici. Doar ca... De ce se incapataneaza Ka nui sa fie el tot timpul cel rebel? :)) Bine, nu ar mai fi amuzament fara el. Sau... Da? :> Am inteles ca si Kizo e un mic dracusor, nu? :> Poate ca, odata si-odata, daca Ka nui il mai enerveaza mult, il va intepa putin cu furca de sa nu-i mai trebuiasca. Ah,~ Abia astept sa vad ce prostioare vor mai face nebunii astia doi. :X

In incheiere, iti spun ca:
- toata critica si vorbaria despre text a fost referitoare doar la acest capitol
- daca te-a suparat ceva, te pot lamuri oricand, insa nu o sa retrag ce am spus
- ceea ce am spus a fost ca sa-ti vin in ajutor la corectarea si perfectionarea ta
- iti multumesc ca ma anunti in legatura cu nextul
- sa nu te mai grabesti asa, inutil, sa aduci nextul (nu sta nimeni cu pistolul la tampla ta si, daca tu ai luat aceasta decizie cum ca vrei sa aduci capitolele mai repede, incearca totusi sa fie si calitativ materialul ce-l postezi)
- corecteaza-ti greselile cu i, pentru ca asta chiar nu e frumos intr-un text asa de superb ca al tau si ar fi pacat sa ii strici imaginea
- spor la scris si multe idei de acum incolo, astfel incat sa nu te paraseasca inspiratia
Si... :-? Ah, kiss-you! *hug* ^_^
Nando  mo kimi no moto e...
No matter how many times it will be, I will go back to you
[Imagine: 346l2lx.jpg]

Răspunsuri în acest subiect
Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de hiimera - 25-06-2012, 07:56 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Lexxu - 26-06-2012, 09:29 AM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 08-07-2012, 12:21 AM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 27-07-2012, 07:05 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Lexxu - 27-07-2012, 10:17 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Mariaa - 31-07-2012, 11:57 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Lexxu - 04-08-2012, 02:28 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 04-08-2012, 04:11 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 25-08-2012, 04:14 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 31-08-2012, 06:20 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Sushi - 07-09-2012, 03:35 AM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 23-09-2012, 08:03 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Sushi - 23-09-2012, 08:50 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 16-10-2012, 03:15 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 26-10-2012, 11:30 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Lexxu - 28-11-2012, 02:19 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 09-12-2012, 10:14 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Clau~ - 24-03-2013, 01:58 PM
RE: Uraste ca iarna, iubeste ca vara. - de Lexxu - 24-03-2013, 03:13 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  O vara plina de iubire si schimbari *|Dea|* 4 3.059 05-04-2012, 07:17 PM
Ultimul răspuns: Me_Samy
  O iubire de-o vară? Ayu.Lore 5 2.809 01-09-2011, 08:23 PM
Ultimul răspuns: Ayu.Lore
  Vrei sa fii iubit, iubeste! Trioxide chocolate.۩ 11 6.470 05-07-2011, 02:08 PM
Ultimul răspuns: Ellys
  O poveste de iarna [SasuSaku] Mimi. 10 10.823 05-02-2011, 07:34 PM
Ultimul răspuns: Harona
  Ploi scurte de vară chrissta 8 4.358 11-12-2010, 01:10 PM
Ultimul răspuns: chrissta
  O vara de vis lary-chan_sakura 4 3.475 15-08-2010, 06:50 PM
Ultimul răspuns: Yun.
  Suspinuri în culori de vară [yaoi] Claribel 5 4.819 28-07-2010, 10:27 PM
Ultimul răspuns: SAYA_ANGEL
  Iubeste-ma violent dar, ucide-ma cu tandrete Elena. 4 5.352 05-01-2010, 04:13 PM
Ultimul răspuns: candy_cane
  Iarna Magica[SasuSaku] xD Wolfx 4 4.574 23-12-2009, 01:18 PM
Ultimul răspuns: Denny
  Nopti de vara Shadow. 17 15.518 03-08-2009, 05:38 PM
Ultimul răspuns: Alisia-chan*

Utilizatori care citesc acest subiect:
2 Vizitator(i)