06-09-2010, 10:04 AM
M-ai rugat sa-ti dau un comentariu si iata-ma. Oh, in sfarsit un fic care nu e sasusaku. Bun. Pai, sa vedem. Titlul e destul de bun. Actiunea e cam grabita si capitolul asta e cam scurt. Inteleg ca poate ai deja o multime de idei despre ce se va intampla in continuare si ti-e greu sa scri primul capitol astfel incat sa ne ti in suspans si sa nu spui nimic despre restul actiunii. Totusi, incearca sa descri mai mult ce se intampla puteai sa povestesti mult mai mult renovarea dormitorului, sa spui cum lucra fiecare. Nu-mi place cum ai scris "**************dupa 4 ore**********". Nu mai scrie asa, include asta in naratiune. De exemplu, poti sa scri foarte simplu "Patru ore mai tarziu totul a fost gata si ne-am asezat sa vedem ce-a iesit" sau ceva de genul asta. Oricum ziua aia a trecut prea repede. Descrierea e multa si seaca. Nu mi-a placut cum ai inceput sa descri mecanic fiecare personaj. Avand in vedere ca povestesti din persepctiva Sakurei, incearca sa descri si sentimente legate de persoana aceea. Nu mai descrie persoanjele de parca ar sta in linie si ar astepta ca tu sa le descri. Ai putea sa inserezi descrierea in naratiune. Adica, puteai sa povestesti putin cum au lucra ei la renovarea aparatmentului, iar la un momentat sa se intample ceva caracteristic unui personaj. De exemplu, Temari ar fi putut sa se enerveze la un momentat dat si tu sa adaugi "da, asa era Temari, in cei optsprezece ani ai ei nu invatase sa-si controleze nervii" sau daca Hinata si-ar fi murdarit bluza sa zici ceva de genul "era suparata ca pe hanoracull ei lila acum se intindea o pata mare de vopsea. " E mult mai bine asa, cititorii se plictisesc daca citesc numai decsrierea personajelor. Dialogoul nu mi s-a parut sec si oricum nu a fost in exces.
In concluzie, idee ficului mi se pare destul de buna. Mi-a placut ca ai mai inserat si niste expresii frumoase pe acolo. Bafta in continuare si astept capitolul 2.
In concluzie, idee ficului mi se pare destul de buna. Mi-a placut ca ai mai inserat si niste expresii frumoase pe acolo. Bafta in continuare si astept capitolul 2.
Tenderest touch leaves the darkest of marks,
And the kindest of kisses break the hardest of hearts
~Florence + The Machine
And the kindest of kisses break the hardest of hearts
~Florence + The Machine