Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Un pic de ajutor, please?

Sincer, nu sunt eu aia cea mai bună în dat sfaturi, şi oricum nu te-ar ajuta să îţi spun : nu te mai subestima. Tu o vei face în continuare.
Să îţi spun ceva, acum multă vreme, acum câţiva ani, eu nu eram narcisistă. Acum sunt, mă iubesc, mă înţeleg, mă apreciez şi am încredere în mine, lucruri foarte importante. În orice caz, nu am fost mereu aşa. Mă consideram urâtă, naşpa, proastă şi aşa mai departe. Şi adevărul este că nu eram. Mă subestimam prea tare. Nu înţeleg de ce dar a fost cea mai grea perioadă a vieţii mele de până acum, plângeam din orice şi eram cea mai nesociabilă şi neprietenoasă persoană din colectiv. Şi totuşi, într-o zi mi-am dat seama că aşa nu o să îmi meargă bine, că prietenii mei doar se folosesc de mine şi defectele mele şi că dacă vreau să trec peste toate trebuie să mă schimb. Să mă apreciez, să mă cunosc. Nu să mă supraevaluez, ci să mă înţeleg aşa cum sunt cu adevărat. Schimbările de acest gen ori se întâmplă de la sine, ori îţi trebuie voinţă şi caracter. Uneori, e chiar bine să te prefaci în faţa altora că nu te interesează părerea lor. Ştiu că asta înseamnă să nu fii sinceră, urăsc minciunile, dar asta e mai mult un fel de prefăcătorie necesară în unele cazuri. Pt. că atacurile la persoana cuiva vin atunci când se observă slăbiciunea. Dacă nu eşti slabă, sau nu arăţi că eşti, poţi supravieţui şi fără a te iubi prea tare.
TOtuşi, mie mi se pare o problemă destul de gravă a multor adolescenţi din zilele noastre. Nimeni nu e urât ! Evident, unele persoane au unele calităţi fizice mai bine accentuate, dar au multe lipsuri în alte părţi, ştii? Adică, o persoană trebuie să fie completă ,nu o să găseşti niciodată o persoană perfectă din toate punctele de vedere. Poate că nu ai cea mai frumoasă faţă din lume, aşa şi ? Nu ai calităţi? O să îmi zici nu, sau care că eu nu am ! dar adevărul este că ai şi nu le vezi, trebuie să le cauţi înăuntrul tău, să îţi transformi defectele în calităţi, calităţile în super calităţi. De ce sunt alţii mai buni ca tine? Nu sunt ! Şi ce crezi că narcisiştii îţi sunt superiori? Uneori şi narcisismul este o mască, pentru a scăpa de anumite traume sau probleme ale vieţii, şi totuşi... dacă te subestimezi, ce câştigi cu asta? Te amărăşti degeaba ! Trebuie să înveţi să te cunoşti, să te accepţi aşa cum eşti şi să te placi. Să te placi şi apoi ajungi să te iubeşti. Îţi zic un secret, dacă nu te iubeşti tu, atunci cine să te iubească? Mai întâi te accepţi, te înţelegi şi apoi te placi, vine de la sine.
Makeup-ul e bun dar dacă îl foloseşti mereu nu. Pt că îţi formezi o altă faţă, o altă personalitate. Ceva ce nu eşti. Simţi o nevoie prea disperată de afii acceptată şi nu pui problema cum trebuie. De ce să fii tu cea acceptată şi să nu fie ceilalţi acceptaţi de către tine ? Aşa se pune problema. Nu trebuie să fugi după x şi y, fie că e în calitate de prieten sau iubit, să te accepte, sau să te ascunzi că pesemne eşti urâtă. Fii serioasă, dragă ! Nu merge aşa. Tu trebuie să îii accepţi pe ceilalţi din jurul tău .Dacă cineva nu te place, e pierderea sa. Şi apoi, băieţii nu sunt totul, ai dreptate, dar avem nevoie de ei ca să trăim cum şi ei au nevoie de noi. Dacă te face să te simţi mai bine machiată, nu ai decât să apari aşa în faţa lor dar nu le arăta că te subestimezi. E cea mai mare greşeală pe care o poţi face. Pentru că ei profită de slăbiciunea asta, te modelează, te umilesc şi nu e frumos. O fac fără intenţie uneori. Şi altora chiar le displace asta, niciodat nu ar trebui spus în faţa unui băiat: sunt urâtă! Şi nu eşti, înăuntrul tău tu te consideri urâtă? Ai un suflet urât? O personalitate urâtă? Nu cred, pari genul de persoană de treabă şi ascultătoare, nu un uragan care se subestimează, nu? Şi atunci, ce te opreşte să devii o alta? Doar să te accepţi dacă să nu te placi?
Nimeni nu e mai bun ca tine atâta timp cât nu îi dai voie, eşti mai presus de oricine din viziunea ta, asta trebuie să ştii. Pentru tine, tu eşti cea mai importantă. Şi crede-mă, tu eşti cea care contezi cel mai mult. Nu cei care te acceptă sau nu. Ei sunt alţii. Persoane cu care ai nevoie să fii pt. că nu e bună singurătatea. Dar tu o să faci ceva cu viaţa ta, nu ei o să facă ceva din viaţa ta. Ai grijă să fie aşa. De subestiamt probabil că te vei subestima în continuare, deşi eu o consider o greşeală, nu se poate repara peste noapte. trebuie să înveţi să te accepţi, cred că am repetat-o de o mie de ori.
Dă-ţi o şansă, doar una. Dar cu voinţoă şi caracter, nu doar de ochii lumii. Dă-ţi o şansă ţie, una sinceră !

Răspunsuri în acest subiect
Un pic de ajutor, please? - de Sin - 05-07-2010, 11:41 PM
RE: Un pic de ajutor, please? - de Ryuu - 05-07-2010, 11:45 PM
RE: Un pic de ajutor, please? - de Flash - 05-07-2010, 11:55 PM
RE: Un pic de ajutor, please? - de ady_x - 05-07-2010, 11:59 PM
RE: Un pic de ajutor, please? - de Me†al. - 06-07-2010, 12:01 AM
RE: Un pic de ajutor, please? - de Verrine - 06-07-2010, 12:03 AM
RE: Un pic de ajutor, please? - de Teru - 06-07-2010, 12:03 AM
RE: Un pic de ajutor, please? - de Khonsu - 06-07-2010, 12:56 AM
RE: Un pic de ajutor, please? - de Ich. - 13-07-2010, 12:58 AM
RE: Un pic de ajutor, please? - de Ayuka - 15-07-2010, 11:54 AM
RE: Un pic de ajutor, please? - de She - 30-07-2010, 12:58 PM