Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Triunghiul Bermudelor

#1
Triunghiul cuprinde un coridor al Atlanticului de nord care se întinde de la Insulele din Caraibe de-a lungul coastei Nord-Americane până la statele Carolina de Nord şi de Sud. Pentru a profita de vânturile prielnice, corabiile în drum spre Europa (după descoperirea Americii) continuau spre nord până în dreptul Carolinelor, înainte de a se întoarce spre est pentru a trece Atlanticul. Acest obicei a continuat şi după inventarea motoarelor cu aburi şi cu ardere internă, ceea ce înseamnă că majoritatea traficului maritim din Atlanticul de nord traversa (şi încă traversează) zona Triunghiului.

Curentul Golfului, o zonă de conditii meteo volatile, trece prin Triunghi în timp ce iese din Marea Caraibelor. Combinatia de trafic maritim dens şi vreme nefavorabilă a dus inevitabil la ratacirea şi pierderea fară urmă a vaselor în timpul furtunilor, mai ales înainte de dezvoltarea tehnologiilor de telecomunicatie, radarului şi a comunicarii prin satelit. Câte un vas se mai scufundă încă, dar rareori fară urmă.

Alte zone renumite pentru caracteristici neobişnuite sunt Marea Diavolului, din apropierea Japoniei şi Vortexul de la Marysburgh (denumit şi "Triunghiul Marilor lacuri"), în estul lacului Ontario.
Cristofor Columb a mentionat animale ciudate vazute în zona triunghiului Bermudelor. El scrie că la un moment dat, el şi echipajul sau au vazut "lumini ciudate dansând la orizont". În altă ocazie au observat ceea ce a fost probabil un meteor cazând.

Prima mentiune documentată a disparitiilor din zonă a fost facută în 1951 de catre E.V.W. Jones într-un comentariu despre pierderi recente de vase, scris pentru agentia de presă Associated Press. Articolul lui Jones se referea la zonă sub numele "Triunghiul Diavolului" şi sublinia "disparitiile misterioase" a unui numar de vase, aparate de zbor şi mici ambarcatiuni din regiune. Acest nume fost din nou pomenit în 1952 într-un articol din revista Fate (Soarta) de George X. Sand, care descria mai multe "disparitii marine ciudate". În 1964, Vincent Geddis s-a referit la zonă ca "Mortalul triunghi al Bermudelor" ("The Deadly Bermuda Triangle") într-un articol din revista Argosy, după care numele "Triunghiul Bermudelor" a devenit cunoscut.Triunghiul Bermudelor

Triunghiul Bermudelor (cunoscut şi sub numele de Triunghiul Diavolului) este o zonă triunghiulară din Oceanul Atlantic marginită la extremităţi de Miami, Bermuda şi Puerto Rico. Legenda spune că multi oameni, ambarcatiuni şi avioane au disparut în mod misterios în această zonă. Câţi au disparut depinde însă de cine face localizarea şi numararea. Dimensiunea triunghiului variază între 500 000 de mile patrate până la de trei ori mai mult în functie de imaginatia autorului. (Unii includ şi Insulele Azore, Golful Mexic şi Indiile de Vest în triunghi.) După unii misterul ar data din timpul lui Columb. Chiar şi aşa, estimarile variază între 200 şi 1 000 de incidente în ultimii 500 de ani. Howard Rosenberg sustine că în 1973 Paza de Coastă SUA a raspuns la peste 8 000 de cereri de ajutor în zonă şi că peste 50 vase şi 20 avioane s-au scufundat în Triunghiul Bermudelor în ultimul secol.

Multe teorii au fost promulgate pentru a explica extraordinarul mister al disparitiei acestor vase şi avioane. Extratereştrii malefici, cristale reziduale din Atlantida, oameni rai cu aparate antigravitationale sau alte tehnologii ciudate, vortexuri catre o a patra dimensiune sunt ipotezele favorite ale scriitorilor de proză fantastică. Câmpuri magnetice ciudate şi flatulentele oceanice (gaz metan provenit de pe fundul oceanului) sunt explicatiile preferate de mintile mai tehnice. Conditii meteorologice (furtuni, uragane, tzunami, cutremure, valuri mari, curenti, etc.), nenoroc, pirati, încarcaturi explozive, navigatori incompetenti şi alte cauze umane şi naturale sunt explicatiile date de investigatorii mai sceptici.

Există persoane sceptice care afirmă că faptele nu confirmă legenda, că nu există un mister ce necesită rezolvare şi nimic nu trebuie explicat. Numarul epavelor din zonă nu este extraordinar de mare dacă ţinem cont de dimensiunile acesteia, locatia şi traficul din zonă. Multe dintre vasele şi avioanele care au fost identificate ca fiind disparute în Triunghiul Bermudelor nu au fost acolo deloc. Investigatiile nu au prezentat încă dovezi ştiintifice ale existentei unui fenomen neobişnuit implicat în disparitii. Prin urmare orice explicatie, inclusiv cele ştiintifice cum ar fi cele bazate pe eliberarea de gaz metan de pe fundul oceanului, anomalii magnetice, etc. nu sunt necesare. Adevaratul mister este cum a devenit Triunghiul Bermudelor un mister.

Legenda modernă a Triunghiului Bermudelor a aparut curând după ce cinci avioane ale armatei au disparut într-o misiune de antrenament în timpul unei furtuni puternice în 1945. Cea mai logică explicatie pentru această disparitie este aceea că compasul pilotului principal lt. Charles Taylor s-a defectat. Avioanele de antrenament nu erau echipate cu instrumente de navigare care să functioneze bine. Grupul a fost dezorientat şi pur şi simplu a ramas fară combustibil. Nici o forţă misterioasă nu a fost implicată cu exceptia efectului misterioasei forte a gravitatiei asupra avioanelor fară combustibil. Este adevarat că unul de avioanele din misiunea de salvare a explodat la scurt timp după decolare dar aceasta s-a datorat mai de grabă unui rezervor defect decât unei forte misterioase.

De-a lungul anilor au aparut zeci de articole, carti şi programe de televiziune promovând misterul Triunghiului Bermudelor. În urma studierii materialelor existente Larry Kushe a descoperit că putini au realizat investigatii asupra misterului, multi multumindu-se doar să transmită mai departe speculatiile predecesorilor ca şi cum acestea ar fi fost adevaruri incontestabile. Nimeni nu a ajutat mai mult la crearea acestui mit decât Charles Berlitz care a scris un bestseller cu acest subiect în 1974. După examinarea unui raport oficial de peste 400 pagini al Comisiei de Investigatii a Marinei referitor la disparitia avioanelor din 1945 Kushe a descoperit că Comisia nu era uimită deloc de incident şi nu a mentionat presupusele transmisii radio citate de Berlitz în cartea sa. După spusele lui Kushe, ce nu a fost greşit interpretat de Berlitz a fost inventat. Kushe scrie: "Dacă Berlitz afirma că un vapor era de culoare roşie şansele ca acesta să fii fost de oricare altă culoare sunt aproape o certitudine." Berlitz însă nu a inventat numele, acesta i-a fost dat de Vincent Gaddis în "Mortalul Triunghi al Bermudelor" aparută în numarul din februarie 1964 al revistei Argosy care era dedicată fictiunii.

Pe scurt, misterul Triunghiului Bermudelor a devenit un mister pe baza mass media, care a transmis fară a cerceta speculatiile conform carora ceva misterios se petrece în Oceanul Atlantic.

Ce credeti ca se intampla cu adevarat in Triunghiul Bermudelor?Sunt fenomene normale sau aparitii stranii?
[Imagine: comanda1semnatura.png]
My sin is Pride.
I'm on my highway to Hell!
Yuki is my kamy-sama. So...Shut the f*** up!
Criticii nu-i pot ranii pe creatori decta cu permisiunea acestora.


You tried to hold me under, I held my breath
Alone and now you wonder, what I possess
Nothing you can say , nothing's gonna change what you've done to me
Now it's time to shine, I'm gonna take what's mine
While you're burning inside my light




#2
Eu cred ca ( srry ca nu am citit tot ce ai zis tu mai sus, dar ma plicti rau) era o forta magnetica care atragea vapoarele si avioanele ce zburau deasupra. Cat despre avioanele ce apareau si dispareau...sunt sigura ca oamenii care au zburat sau au mers cu vaporul deasupra Triunghiului si au scapat au ramas cu o sechele si nu mai sunt intregi la minte4
[Imagine: sig3a.jpg]



#3
Nu cred ca e adevarata deoarece daca in Triunghiul Bermudelor ar exista un portal al timpului acea fata nu trebuia sa imbatraneasca. Portatul te transporta in timp dar fara sa imbatranesti. Deci acea poveste e o inventie a profei, dar nu ma indoiesc ca ar exista un portal al timpului. Te poti trezi in viitor peste mii de ani dar tot asa tanar cum ai plecat din timpul tau.

#4
Cred ca totusi oamenii de stiinta stiu deja ce e acolo. cine ar rezista fara sa cerceteze?? si cred ca dispunem deja de tehnologia necesara doar ca nu se fac publice chestiile astea asa cum nu am stiut nici de asteroiadul ala kre ameninta planeta pana nu a trecut pe langa Terra Smile

#5
vai deja incepe sa ma obsedeze subiectul asta.. triunghiul bermudelor... numai cu numele nu este ceva in regula .. de ce triunghiul, de ce a bermudelor... in fine... dupa cum se spune ca cine merge acolo nu se mai intoarce, eu imi imaginez ca ar fi acolo ori niste canibali, ori niste fiare salbatice... una din doua. sau poate acolo este o gropa mare care duce spre centrul pamantului. Si nici nu stiu cum ar putea sa treaca mai repede timpul acolo... deci subiectul asta il povestesc cu multi si pe mine ma obsedeaza chestia, ca nu stiu ce ii acolo..
[Imagine: 20080626090306.jpg]

Imi aprind visatoare o tigara. Fumul trece lenes si nepasator prin fata mea, formand niste spirale demne de admiratia unui artist..



#6
Subiectu asta este foarte interesantcrazy

Sunt si eu un obsedat al teoriilor inconjurand Triunghiul Bermudelor43, dar este o teorie care ma intrigat cel mai mult, dar nu mai stiu unde am auzit de aceasta, aceea cum ca acel efect creat de triunghi este "man made" si ca la capatul opus al globului mai exista acelasi efect.

Eu am mai auzit ca exista si un anume "Munte al Bermudelor" si ca acela este "capatu opus". Smile

Ash sti mai multe, dar va las sa va intrebatzi ca enigma "Bermudelor" sa continue. 10

To Be Continued

#7
Mam gandit sa mai zic ceva despre acest Triunghi al Bermudelor.

Miam amintit cum se cheama experimentul care a inconjoara intrun fel asa zisu "mit" al Triunghiului Bermudelor.

Se chema Philadelphia si cica acel experiment a creat o bresa in spatiu si timp care duce intro cu alta dimensiune, dar pe aceeasi planeta desigur.

To Be Continued

#8
white A scris:vai deja incepe sa ma obsedeze subiectul asta.. triunghiul bermudelor... numai cu numele nu este ceva in regula .. de ce triunghiul, de ce a bermudelor... in fine... dupa cum se spune ca cine merge acolo nu se mai intoarce, eu imi imaginez ca ar fi acolo ori niste canibali, ori niste fiare salbatice... una din doua. sau poate acolo este o gropa mare care duce spre centrul pamantului. Si nici nu stiu cum ar putea sa treaca mai repede timpul acolo... deci subiectul asta il povestesc cu multi si pe mine ma obsedeaza chestia, ca nu stiu ce ii acolo..

triunghiul pt k sugereaza un spatiu anume diferit de retul (asta cred eu)
iar bermudelor pt ca se afla langa insulele bermude Smile

ce este acolo? nimic SF sau supra natural...un spatiu cu magnetism mai puternic sau curenti mai ciudati si mai puternici de aer...sunt atatea fenomene in aer si pe oceane pe care omul nu si le poate explica ink (am vazut pe discuvery 4 ) asa ca de ce nu ar fi ceva de genul asta si acolo doar ca putin mai amplificat...

#9
ok sunt povesti ..cum ca ....va[oare fantoma bla bla ....avioane fantoma si exista o ecplicatie logik numa ca nush care e aia ..21
nu sunt extraterestri la sigur 21)
in niciun caz ..
dar ..eu stiam o povetstioara ca prnin 19 ......nuhs cat ...un vapor de cruaziera ...recea prin triunghiul bermudelor ......
muzika se auzea ....lumea dansa ..se distrau intr-un cuvant ....dupa cateva min dupa ce au ajuns in centrul ..insulei bla bla s-a vazut o luna rotnda ....imensa ....si o ceata s-a lasat dupa aproximativ 2 minute vasul a ieist din ceata si arata ....ca un vas fantoma muzika numai erau ....oameni disparusera cu toti ......era un vas devastata tottal ...
prin 1998 park ...acel vas s-a gasit ..si ave la bord doar cateva haine si cateva instrumente ...si au gasit un cadavru .....( scheletiul mai bine zis ) ..
eh cine stie fenomene strani 21"?
.I dont need anyone in my life who does not want to be there.
.Sometimes i cant , sometimes i dont want to , and sometimes i dont even try.
.I am nostalgic , cinical and lonely , so i may hurt you.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)