28-11-2010, 06:30 PM
salut! am gasit si eu topicu asta si m-am gandit sa postez...invat japoneza din februarie, sunt incepatoare, si duminica viitoare dau un examen JLPT-Japanese Language Proficiency Test.
in japoneza, structura propozitiilor e informatie+particule+verb. informatia poate consta in mai multe lucruri, daca stii sa le desparti e usor.
Watashi wa kinou tomodachi to eiga de ikimashita. = Am fost ieri cu prietenii la film.
Informatie+particula: Watashi wa/ kinou/ tomodachi to/ eiga de
Verb: ikimashita (iku-trecut afirmativ)
Informatia si particula ei poate fi pusa in orice ordine, adica si urmatoarele variante sunt corecte:
-Kinou watashi wa tomodachi to eiga ni ikimashita.
-Watashi wa tomodachi to kinou eiga ni ikimashita.
Etc.
Ok, atat deocamdata, sper ca nu a mai zis nimeni asta pana acum, n-am putut sa citesc toate posturile. Momentan trebuie sa plec, dar promit ca mai postez cat de curand sper ca am fost de ajutor.
in japoneza, structura propozitiilor e informatie+particule+verb. informatia poate consta in mai multe lucruri, daca stii sa le desparti e usor.
Watashi wa kinou tomodachi to eiga de ikimashita. = Am fost ieri cu prietenii la film.
Informatie+particula: Watashi wa/ kinou/ tomodachi to/ eiga de
Verb: ikimashita (iku-trecut afirmativ)
Informatia si particula ei poate fi pusa in orice ordine, adica si urmatoarele variante sunt corecte:
-Kinou watashi wa tomodachi to eiga ni ikimashita.
-Watashi wa tomodachi to kinou eiga ni ikimashita.
Etc.
Ok, atat deocamdata, sper ca nu a mai zis nimeni asta pana acum, n-am putut sa citesc toate posturile. Momentan trebuie sa plec, dar promit ca mai postez cat de curand sper ca am fost de ajutor.