Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Oamenii se schimba si eu la fel

Hey..:D..m-am gandit sa incep si eu din nou sa comentez pe aici si vad ca au aparut multe ficuri noi si autoarele/autorii sau perfectionat mult. Vad ca esti nou dupa cum ai scris la inceput. Nu as vrea sa te lasi de scris si la acest fic deoarece multa lume trece si il citeste dar nu lasa comm.(cum se intampla sa mai fac si eu :"> ). Nu trebuie sa te opreasca acest lucru sa continui, daca o sa continui o sa vezi ca te perfectionezi si atunci ficul tau o sa fie citi de mult useri. >:D< ..
Acum sa revenim la fic. Este interesant. Idea mi se pare originala.
Prima oara m-am uitat la titlu (dahh..logic.. :p )si ce pot spune… nu prea ma atras foarte tare, in special acele puncte de suspensie sare sunt in exces.

Greseli de tastare ai destul de multe si acest lucru deranjeaza atunci cand citesti, chiar daca nu sunt in masura sa critic acest lucru deoarece oricine mai are cate o greseluta oricat de mica ar fi ea. Inearca sa recitesti de 1-2 ori capitolul astfel iti sesizezi singura greselile si de tastare si de exprimare.

“Seara s-a lasat peste intreg satul, acoperind pamanul cu o mare de intuneric...era o noapte cu luna plina ,ceea ce pare deseori era o noapte romantica... dar asta nu era, ceva era pe cale sa se intample, ceva tragic, ceva ce va schimba cursul viestii unor oameni, ceva ce va schimba totul...”
Mai ametit complet. Ai repetat mult verbul “era”,puteai sa il inlocuiesti cu alceva sau chiar in unele locuri sa nu existe. De aceea ti-am spus si mai sus sa recitesti capitolul inainte sa il postezi.
Estetica este “ :mellow: ” " :blink: " intelegi tu… :...: adica este destul de aiurea. Uitate si tu peste capitol si sa vezi ca este destul de ciudat cum este scris (parerea mea). Eu deobicei daca nu arata bine nu prea ma atrage sa citesc, dar de aceasta data m-am aventurat.

Modurile de expunere:

Dialogul
In al doi-lea capitol ai foarte mult dialog. Este bun in unele momente dar in exces dauneaza. Din cauza ca este mult este si sec asa ca incearca sa il inlocuiesti cu naratiune.

Naratiunea
Dupa cum am zis mai sus dialogul ocupa mare parte din povestirea ta. Asa ca naratiunea ai cam uitat-o.

Descrierea
Descrierea este foarte folositoare dar in ficul tau nu prea am vazut-o decat rar si atunci destul de putina. Sentimentele personajelor daca ar fi descrise mai bine iti spun sigur ca ar fi foarte foarte bine. Incearca sa te pui in locul personajului sa vezi ce simte in acele momente si sa asterni totul pe hartie. Nu conteaza daca ai un vocabular foarte bogat, atata timp cat ai descries bine sentimentul. Persoana care iti citeste ficul va intelege ce sentiment ai vrut sa transmiti mult mai usor. Incearca sa folosesti si figurile de stil epitet, comparatie etc.

Actiunea este destul de grabita. Incearca sa mai iei o pauza si sa folosesti mai mult ultimul mod de expunere ;)

Dupa cum vezi ai multe de “reparat” (nu spun ca eu nu :”>) nimeni nu este perfect, fi sigura, chiar daca unii se descurca mai bine.

Dupa cum vezi tot ce ti-am zis sunt legate intre ele, deci trebuie sa ai de toate ca sa ai un fic frumos pe care sa il citim cu mare placer dar totusi absenta unor lucruri se cunoaste(adica descriere blah blah ce ti-am mai zis)
Dahh… stiu sunt foarte vorbareata, cred ca te-am zapacit complet
Astept cu nerabdare sa vad cat de tare te imbunatatesti si sper ca sa nu te lasi de scris :D..zbye :* :bye:

P.S. daca te-a deranjat orice din comm da-mi un PM si se rezolva.

Răspunsuri în acest subiect
Oamenii se schimba si eu la fel - de *Saiko* - 02-11-2009, 11:06 PM
RE: Ce a fost si ce va fi........ - de *Saiko* - 03-11-2009, 08:59 PM
RE: Ce a fost si ce va fi........ - de Emm` :x - 04-11-2009, 06:56 PM
RE: Ce a fost si ce va fi........ - de Flash - 17-11-2009, 08:41 PM
RE: Oamenii se schimba si eu la fel - de *Saiko* - 24-12-2009, 02:45 AM
RE: Oamenii se schimba si eu la fel - de *Ella* - 29-01-2010, 07:55 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Oamenii de hartie Nevermind 0 1.957 08-05-2010, 08:59 PM
Ultimul răspuns: Nevermind
  Voi oamenii distrugeti, iar eu adun. Pucks 0 2.567 27-02-2010, 08:55 PM
Ultimul răspuns: Pucks
  Viata se schimba odata cu trecerea anilor Who said i have to be normal 23 16.392 05-08-2009, 09:24 AM
Ultimul răspuns: Shadow.

Utilizatori care citesc acest subiect:
5 Vizitator(i)