Nengajou - postcard de anul nou
Ca sa facem si putin cultura m-am gandit sa explic ce inseamna nengajou si provenienta cuvantului. Let's see.
年賀状
å¹´-se citeste NEN si inseamna AN
è³€- se citeste GA in citirea chinezeascxa si YOSHI in cea japoneza. Inseamna fericire, felicitari.
状 - se citeste JOU si inseamna conditie, forma, un fel de insusire.
nengajou=forma de a iti arata fericirea pentru an
O sa incepem sa facem asta:
Hai sa incepem prin indoirea colturilor si lipirea lor. Vei avea nevoie de patru hartii pentru asta, cate una pentru fiecare colt.
Se va vedea indoitura acum, asa ca vom aduce colturile patratului catre linia indoita.
Acum hai sa le lipim ca in imaginea de mai jos.
Acum hai sa incepem sa facem pisicile. Intai vom crea capul. Luam hartia si o indoim pe centru. Com indoi colturile catre centru,
cele inferioare. [de jos]
Aducem coltul format de cele doua parti catre mijloc. Indoim cealalta jumatate in doua.
Acum pliem cele doua jumatati.
Intoarcem partile laterale ale jumatatii in afara apoi intoarcem cu fata in jos capul. Ar trebui sa arate exact asa:
Acum sa trecem la corp. Indoim foaia pe jumatate, si indoim jumatatile tot pe jumatate.
Indoim colturile catre interiorul foii pe partea alba apoi indoim jumatatea.
Acum o intoarcem cu fata in sus.
Acum am terminat corpul si capul Trecem la codita.
Luam o foaie noua si repetam pasii: 5, 6, 13 si 14. Vom ajunge aici:
Acum vom intoarce cozile si le vom plia pe mijloc putin pe diagonala.[/img]
Pentru a face felicitarea intai vom lipi codita, apoi trupul si in cele din urma capul.
HAVE FUN!
Thanks Circleofcrafters pentru imagini.
Ca sa facem si putin cultura m-am gandit sa explic ce inseamna nengajou si provenienta cuvantului. Let's see.
年賀状
å¹´-se citeste NEN si inseamna AN
è³€- se citeste GA in citirea chinezeascxa si YOSHI in cea japoneza. Inseamna fericire, felicitari.
状 - se citeste JOU si inseamna conditie, forma, un fel de insusire.
nengajou=forma de a iti arata fericirea pentru an
O sa incepem sa facem asta:
Hai sa incepem prin indoirea colturilor si lipirea lor. Vei avea nevoie de patru hartii pentru asta, cate una pentru fiecare colt.
Se va vedea indoitura acum, asa ca vom aduce colturile patratului catre linia indoita.
Acum hai sa le lipim ca in imaginea de mai jos.
Acum hai sa incepem sa facem pisicile. Intai vom crea capul. Luam hartia si o indoim pe centru. Com indoi colturile catre centru,
cele inferioare. [de jos]
Aducem coltul format de cele doua parti catre mijloc. Indoim cealalta jumatate in doua.
Acum pliem cele doua jumatati.
Intoarcem partile laterale ale jumatatii in afara apoi intoarcem cu fata in jos capul. Ar trebui sa arate exact asa:
Acum sa trecem la corp. Indoim foaia pe jumatate, si indoim jumatatile tot pe jumatate.
Indoim colturile catre interiorul foii pe partea alba apoi indoim jumatatea.
Acum o intoarcem cu fata in sus.
Acum am terminat corpul si capul Trecem la codita.
Luam o foaie noua si repetam pasii: 5, 6, 13 si 14. Vom ajunge aici:
Acum vom intoarce cozile si le vom plia pe mijloc putin pe diagonala.[/img]
Pentru a face felicitarea intai vom lipi codita, apoi trupul si in cele din urma capul.
HAVE FUN!
Thanks Circleofcrafters pentru imagini.