Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Momente "puternice"

#1
Da, e un titlu oarecum sugestiv, dar trebuie sa fac niste clarificari.

Va invit in acest topic sa impartasiti unele momente din anime-uri care chiar au fost impresionante. Va rog de asemenea sa incercati sa ganditi mai departe de "Vai, cand a murit Xulescu in Anime-ul Y, ca am plans atat de mult ca-mi placea de el si era asa kawaiii si muzica era asa trista". Totusi, un pic mai multa imaginatie de atat.

Va invit sa va amintiti de momente mai (si aici intru in ceva spoilere, ati fost avertizati) in vena a:
Citat:- "Why did you miss my heart? " in Vampire Hunter D: Bloodlust, momentul de crescendo maxim al filmului cand abia in acel moment iese cu adevarat in evidenta caracterul justitiar al lui D;
- discutia intre Levi si Rock in Black Lagoon, unde Rock o ia in sfarsit de guler pe Levi si-i zice cu adevarat ce crede despre ea, un moment fantastic (in opinia mea) de dezvoltare de personaj.

Dupa cum observati, va rog frumos sa va marcati spoilerele si sper sa devina un topic dinamic si interesant de citit, poate chiar dezvoltat pe la alte sectiuni (avand in vedere ca exista o adevarata lipsa de DISCUTII pe aici, sper sa va pornesc macar interesul astfel).

Spor la postat.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#2
Kenichi the strongest desciple (parca asa se chema)

Eroul trebuia sa lupte cu o fata, iar el credea cu tarie ca in fete nu trebuie sa dai, asa ca oricat de mult ea il lovea, el suporta loviturile si nu-si calca crezul. Asta mi s-a parut un "moment tare" al animeului.
Daca lumea nu are exemple, fi tu unul.
Fugi de rautate! Fugi, omule, fugi!


Dumnezeu vindeca ce medicii nu au putut: https://www.youtube.com/watch?v=21ijUVwpsfA

Iisus vorbeste despre viata si moarte: https://www.youtube.com/watch?v=lLGE5tUq50U

#3
Am mai vazut asa momente in anime-uri in care eroul statea si o incasa de la vreo puicuta fiindca el credea cu toata taria sa ca in fete nu dai. In general mi s-a parut manipulativa o asa tactica in cadrul anime-ului, pentru a-ti vinde idee ca eroul e galant si pur. Dar presupun ca aici e oricine liber sa dea propria interpretare acestui element.

Un film anime care mie mi-a parut absolut PLIN de momente puternice, a fost End of Evangelion. Mai departe sunt spoilere la gramada, nu va stricati degeaba filmul daca vreti sa-l vedeti.

Citat:Scena de inceput a filmului mi s-a parut geniala. Un Shinji absolut disperat, langa patul Asukai care era adormita. El trage de ea si o scutura, si tot asa pana cand reuseste s-o intoarce cu fata in sus, sanii ei revarsandu-se afara din camasa de spital.
Felul in care camera se misca mai apoi, pornind de la usa incuiata acum, trecand prin camera usor in timp ce pe fundal se aude respiratia tot mai accelerata a lui Shinji care, evident, se masturba, si mai apoi scena cu samanta sa pe palma, si replica sa din care reiese atat vinovatia cat si ura de sine...ei toate astea, atat de atent construite, ofera o imagine acum definitiva asupra caracterului personajului.
E trista intreaga scena iar pentru Shinji se nasc sentimente de empatie acum. Chiar daca intreaga serie il prezinta ca un las care se ridica la inaltimea cererii atunci cand e nevoie, aici este el aratat asa cum e: un tanar pierdut intr-un scenariu mult prea mare pentru el, unde unul dintre singurele sale elemente de sprijin, Asuka, e acum incapacitata in pat, iar el e framantat de toate problemele propriei varste. Frustrarea sexuala, frustrarea cu propria viata, frustrarea cu propria imagine de sine care nu-i permite sa se simta cu adevarat implinit orice ar face, si apoi frustrarea cu sine insusi caci e dependent de acordul celor din jur, al tatalui sau distant, chiar si al prietenei sale pe care, destul de clar, o dorea sa fie mai mult decat i s-ar fi permis (dupa cum se vede si la finalul filmului), intregesc imaginea acestui anti-erou, lasandu-l gol in fata noastra, fara secrete, gata sa fie construit sau distrus mai departe, dupa cum va cere soarta sa.
Mie mi-a placut enorm filmul, doar pentru asa momente ce s-au ocupat cu atat de multa grija de personaje si de personalitatea lor. Nimeni nu e erou, nimeni nu e sfant, toti sunt bantuiti de proprii demoni pe care ii infrunta poate in propriile feluri. Am ales asta de aici deoarece e aproape imposibil de uitat odata ce ai petrecut un pic de timp gandindu-te la ea si incercand s-o situezi in contextul intregului anime.

Asta e doar una dintre scenele cu adevarat impresionante din anime-urile vizionate de mine. Voi mai reveni si cu altele, si sunt deschis la diverse discutii pe aceste lucruri. Stiu ca multi nu prea vor sa posteze o opinie ce ei considera ca ar fi diferita sau antagonica cu cea postata, dar nu vad de ce asta ar fi o problema cand se poate discuta civilizat.
Curaj dragi conforumisti, nu va musca nimeni.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#4
Intervin eu cu un yaoi. ^^

Ai no Kusabi.
Citat:I(ason) ii salveaza prietenul lui R(iki) si pe el, dar isi pierde ambele picioare. El ii zice sa isi ia prietenul, pe G(uy), si sa scape de aici (cladirea urmand sa explodeze). Pana la urma R se intoarce dupa ele "simtind" ca macar cu atat sa-l rasplateasca pentru ca i-a salvat prietenul. Atunci el isi aprinde o tigare si ii intinde pachetul: You want one? La care el: Could do. Not bad to have a last smoke with you. Si mor, R cu capul pe I.
Acel moment a fost minunat! Am bocit de vreo doua ori si era sa incep si a treia si a patra oara. .__. Altele (momente cul') nu mai le tin minte.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#5
Spoiler
Intervin si eu cu un yaoi
La fel de disturbing la final Fuyu no Semi. In care Akizuki si Kusaka peronajele principale sunt in razboi. Ei doi fiind din clanuri diferite, dar totusi se iubeau. Akizuki isi pierde un picior. Kusaka il gaseste si ii spune ca va avea grija de el, dar mandria lui Akizuki este mai mare decat orice. E o scena yaoi destul de disturbing pe care nu o povestesc V.V...bine...bine...e o scena de genul hard yaoi intre ei doi, cam urat de privit. La final Akizuki nu vrea sa-i mai complice viata lui Kusaka pentru ca il iubea prea mult si decide sa se sinucida, se taraste pana in padure in plina iarna si mai si ningea (el doar intr-un halat si cu un cutit in mana), Kusaka gaseste un bilet de adio in mana lui in padure, dupa aia il citeste, Akizuki moare, apoi Kusaka tipa putin (putin mai mult), se condamna si el la moarte pe motiv ca fara Akizuki el nu poate sa traiasca. Coloana sonora pe fundal, la fel foarte emotionanta (Morikawa Toshiyuki - Fuyu no Semi). Scena de final , amandoi morti acoperiti de zapada, Kusaka pe pieptul lui Akizuki.
[Imagine: Sugizogif.gif]

http://animezup.com/forum/showthread.php?tid=30338 Cel mai nou fic "Furtuna numita adolescenta"

#6
Hai sa mai aduc un pic in fata acest topic.

Unii dintre voi probabil ati vizionat acest anime, majoritatea mai mult ca sigur nu: Haibane Renmei.

Primul episod mi s-a parut cel mai interesant din serie, avand in vedere ca seteaza si tonul si felul in care se desfasoara actiunea, punand in vedere foarte bine lumea mistica a seriei. In principal a doua jumatatea a episodului imi pare deosebit de interesanta si bine executata:

Citat:Cand personajul principal isi primeste aripile era sa rupa bratele scaunului de incordare. Chinul, suferinta, durerea pentru a fi practic acceptata in acea lume, pentru a primi ceea ce este pentru ea dovada ca are o sansa la mantuire, mi s-a parut executat cu deosebit de multa putere si impact. Momentul in care aripile trec prin piele mi-a dat fiori si, chiar si dupa mai bine de 7 ani de cand am vazut aceasta serie, inca imi e intiparita in minte.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#7
Full Metal Panic! Exista multe momente, multe dintre ele fiind dramatice si in contrast cu majoritatea serialului. Insa cel ce m-a captivat pe mine este urmatorul:

http://www.youtube.com/watch?v=CUQBBnto-...age#t=510s
Momentul cand Sousuke este acuzat ca este doar un fanboy si el raspunde ca este un specialist. Mi se pare mult mai bine realizat in manga scena si poate deasta o vad mai speciala decat poate este.
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]

#8
Soul Eater sunt doua momente care , dupa parerea mea, au fost bestiale..primul atunci cand Black Star se lupta cu Mifune pentru revansa si pentru a putea ajunge la Arachne..atunci el interesat doar sa castige nu conta daca ajungea sa faca asta prin chestii diavolesti(cum a facut si White Star) iar Mifune a vrut sa-l omoare pentru asta, insa chiar inainte sa moara si-a dat seama si a ales sa mearga pe calea lui ..nici a binelui nici a raului.. ''a reinviat'' spectaculos l-a batut si ia crutat viata...
Si al doilea tot din Soul Eater la sfarsit cand Maka o studenta la Shibusen(impreuna cu Black Star) l-a batut pe Kishin ,cel mai puternic ''om'' din lume , doar cu puterea curajului (ceva ce Kishin nu intelegea) fara arma ei(soul) si obosita dupa toate bataliile.
[Imagine: souleater1i.png]

#9
Cand ma gandesc la momente puternice din anime, imediat imi vine in minte Berserk. Seria asta mi s-a parut absolut geniala acum ceva ani cand am vazut-o prima oara, regasindu-se si acum intre primele 5 anime-uri preferate din lista mea.

Cat despre un exemplu concret de moment puternic, as spune ca ultimele cateva episoade sunt impresionante. Inca din momentul in care Griffith este salvat, parca deja incepe sa se schimbe total atmosfera din serie, prevestind in oarecare masura evenimentele din final.

Ultimul episod in care are loc acel carnagiu si in care Casca este violata in fata lui Guts a ramas si pana astazi unic. Eu cel putin nu am mai vazut in anime un moment la fel de impresionant ca asta.

#10
X-tv are doua ce mi-au ramas in minte de cand l-am vazut prima oara in urma cu vreo 8 ani.

Momentul cand Sorata moare pentru Arashi si isi indeplineste destinul, destin ce am sperat tot animeul ca este fals. Este unul dintre cele mai triste momente din toate animeurile ce le-am vazut. Sorata era personajul meu favorit din acel anime si singurul ce ave o atitudine pozitiva.

Finalul can Kamui moare pentru Fuma pentru a-si realiza dorinta, chiar daca asta inseamna pierderea razboiului. Este un final extrem de neastepta, mai ales pentru ca in film ramane cu capul prietenului sau in brate.
[Imagine: FinalFantasyIXBahamutvsAlexandregh.jpg]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Momente "fucked up" CyBeR 2 3.058 22-01-2013, 11:25 AM
Ultimul răspuns: Syryus


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)