Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Manga vs Comic

#11
(19-11-2011, 02:27 PM)DreamsKeeper A scris:
Citat:3. Anime-uri folosind licente americane?
Nu neaparat, Batman in the future, Teen Titans, Iron man (parca era in stil anime) Spiderman si Lumea mutantilor (facut in 3d), Avatar, Ben Ten , W.I.T.C.H, Powerpuff Girl X , schoobii doo ... si cred mai sant destule

Batman OF the future
(aka. Batman Beyond) nu este realizat in stil anime ma tem. In ceea ce tine de animatorii seriei nu exista nici un nume japonez acolo. Si daca urmaresti si cateva making-of pentru serie vei vedea ca tinta producatorilor nu a fost sa-si imagineze ceva stil manga ci un viitor care sa fie compatibil cu cele 3 serii precedente Batman (The animated series, The new Adventures, Batman & Superman), precum si cu seria lor Justice League si Justice League Unlimited (care toate impartasesc similaritati stilistice).

Scooby Doo prezinta grafica stilizata, nu anime. Nu se bazeaza pe nici un concept recent anime, iar serii precum Shaggy and Scooby-Doo get a Clue folosesc direct diverse concepte din seriile animate vechi (gen Wacky Races, Dastardly and Muttley's Incredible Flying Machines, Dyno Mutt and Blue Falcon s.a.m.d.).

Spider-man, la fel, stilizare, nu copiere anime (seria The spectacular Spider-Man, care se bazeaza pe linia Ultimate de comics-uri).

Teen Titans si cu W.I.T.C.H. intr-adevar urmeaza niste concepte anime, dar nu sunt o norma.
Iar PowerPuff Girls X (sau cum dracu le zicea), este intr-adevar o serie anime cu tot ce tine de gen. Dar exemple de adaptari anime sunt destule.

Dark Horse
se ocupa intr-adevar de publicarea unor manga-uri in America, dar nu detin serii autohtone de acest gen. Ei sunt, ca si 4Kids, doar cei ce se ocupa de adaptari in diverse regiuni.

Citat:Ia orice comic book american si uitate la grafica .

Va rog, atunci cand ziceti chestii, macar ziceti-le cum credeti voi ca vreti sa le ziceti. Ca acu o dai invartita ca te refereai la nu stiu ce, cam...stiti voi, copilaresc.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#12
Citat:Batman OF the future (aka. Batman Beyond) nu este realizat in stil anime ma tem. In ceea ce tine de animatorii seriei nu exista nici un nume japonez acolo....

Cred ca l am confundat cu Batman: Gotham Knight

Citat:Scooby Doo prezinta grafica stilizata, nu anime
Aici ai dreptate ... dar cred ca o va da in anime.

Citat:Spider-man, la fel, stilizare, nu copiere anime (seria The spectacular Spider-Man, care se bazeaza pe linia Ultimate de comics-uri).

Vazusem unu odata la tv ... cand pleaca pe o nava siajunge intr o alta lume (dimensiune) unde mutanti erau la putere. Iar el avea un costum nonobotic.

#13
(19-11-2011, 06:26 PM)DreamsKeeper A scris:
Citat:Spider-man, la fel, stilizare, nu copiere anime (seria The spectacular Spider-Man, care se bazeaza pe linia Ultimate de comics-uri).

Vazusem unu odata la tv ... cand pleaca pe o nava siajunge intr o alta lume (dimensiune) unde mutanti erau la putere. Iar el avea un costum nonobotic.

Spider-Man Unlimited
, produs de Saban Entertainment, si difuzat de Fox Kids, serie de 13 episoade care a fost lansata in 1999 si rapid scoasa din program de Pokemon.
Desi un personaj avea nume japonez, seria in sine nu este una anime sau orice de genul. S-a folosit o adaptare cat mai fidela a stilului unei benzi desenate, pana la umbrele negre ce au fost oarecum omniprezente in benzile desenate din anii '90 (a fost o perioada in care "dark & gritty" au fost caracteristicile principale ale comics-urilor; vezi saga Knightfall de la Batman, la fel ca si No man's land, Symbiote Wars si tot asa, sunt foarte multe). Iar oamenii animale sunt ramasite ale unor story arc-uri mai vechi Marvel, cu experimentele unui savant nebun. Momentan imi cam scapa numele, dar The Great Evolutionist din seria aia animata este bazat pe respectivul personaj.
[Imagine: 14wyiz6.jpg]

Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.

#14
niste completari.

1. cum a mentionat si Cyber, manga-urile apar in reviste in capitole. Exista varianta saptamanala, lunara, bilunara si semestriala. Dintre care ultima este cea mai rara si s-ar traduce mai degraba sub forma unor antologii. In functie de acest ritm de publicare avem si numarul de pagini pe capitol. Pentru seriile saptamanale (Bleach, Naruto, One Piece) oriunde intre 13-30 pagini/capitol, pentru publicare lunara (Vampire Knight, Gate 7, Skip Beat) intre 30-50pagini/capitol, pentru cele bilunare oriunde intre 30-50pagini/capitol sau oneshots de 60-70 sau chiar 100 pagini.

Revistele astea, insa nu sunt, asa cum si le imagineaza lumea niste chestii subtirele, ci din contra Shonen Jump (saptamanal) are oriunde intre 200-300pagini. Zero Sum (lunar, din care am si eu un numar original in japoneza) oriunde intre 500-700pagini. Daca facem un calcul o sa vedem ca intr-o revista apar in medie vreo 20-25 serii in paralel, dintre care numai 50% se scanleaza... restul, mai putin populare, trec neobservate. Hartia este mai proasta la aceste publicatii si sunt pline de reclame la tot felul, deci sunt produse pentru consumul in masa. Informatiile sunt valabile pentru orice gen, shoujo, shonen, shonen-ai, etc.

NU toate seriile ce sunt publicate in reviste sunt si editate si scoase in volume! (exista un procent undeva la 5-10% dintre ele care fie din cauza popularitatii scazute fie din alte motive nu sunt culese in volume.)

2. Exista edituri americane, franceze, germane, italiene si spaniole care pe langa editarea-traducerea-licentierea de serii de manga in limbile respective mai editeaza si publica serii originale in stil manga realizate de autori non-japonezi. ex. Seven Seas, Yen Press, Tokyopop, Soleil, Norma Editorial. Aceste edituri nu au nicio problema ca pe langa aceste serii sa publice si BD (banda desenata) care e si ea, diferita de comics, benzile cu super-eroi ala Marvel si DC.

Pe scurt. exista si genul BD franco-belgian (as adauga italiano-sarbo-croat) care nu are nimic de aface cu super eroi si puteri supranaturale si in general cu modul de publicare in episoade, serial descris de Cyber pentru comics.

3. BD-ul franco belgian produce editii de 48-52pagini format mare A4 sau chiar A3, cartonate, color, calitate grafica superioara. Pot fii serii de nspe volume sau poate doar un singur volum. Oricine intra in Franta sau Italia intr-un comic shop le va vedea in numar mare. La realizarea unui album de BD lucreaza in general 1-2 persoane si 1 album (deci 48-52 pagini) ia cam 1 an de realizat. Asta in comparatie cu industria japoneza si americana pare un ritm foarte redus, dar in realitate nu este. Daca la japonezi manga e mai ieftina si mai multa la francezi BD e similar de mult dar comparativ mult mai scump ca produs final.

Cele 3 sisteme american (comics), japonez (manga), BD franco belgian(BD) sunt diferite la cam toate nivelurile de la povestile care le abordeaza la stilul grafic la modul in care e organizat procesul de creatie si cel de publicare/serializare. Nu am informatii atat de precise din toate cele 3 arii pentru a realiza un chart comparativ cu toate 3 vs ONLINE COMICS, care este si el o alta mancare de peste.
[Imagine: s17omd.jpg] [Imagine: i1z6nr.jpg]

#15
Daca ma intrebai asta prin 2006-2007, as fi zis manga categoric. Acum, daca as avea bani de spart si ar trebui sa aleg ce sa-mi cumpar, as alege comics.
Nu stiu sa dau un raspuns concret de ce, cumva m-am atasat mai tare de comics. In manga toate sentimentele sunt exagerate, ne arata ce expresii am avea daca am putea sa exprimam fix ceea ce simtim, pe cand in comics se aproprie mai mult de realitate, e oarecum mai socant sa vezi o persoana atat de asemanatoare cu cele din viata de zi cu zi avand superputeri, de exemplu. Doar pentru ca sunt colorate par a fi copilaresti, da, unele sunt, cum sunt si unele manga, dar departe de a fi toate.
Daca mi-ar spune cineva "zi-mi primul manga/comic super bun care-ti vine in minte" raspunsul meu ar fi fara ezitare "Transmetropolitan" (Vertigo). E adevarat, nu am citit cine stie ce manga sau comics, chiar foarte putine, dar cum am zis, daca as avea bani, picioarele mele s-ar indrepta instinctiv spre comics.
Acum online nu mai citesc nimic, nu mai fac asta de 4-5 ani, prefer sa am in mana lucrarea, dar, din pacate, in tara nu se gasesc nici una, nici cealalta (prea mult) si nici partea financiara nu ma ajuta.

As merge pe amandoua, dar daca chiar ar trebui sa aleg, probabil comics. Nu cred ca e adevarat ca fanii manga sunt impotriva benzilor desenate americane si nici viceversa.
[Imagine: tumblr_mc1u38yB7f1rtr21qo1_500.gif]

#16
Nu inteleg ce-i cu tam-tamul asta manga vs comic books, pentru ca desi sunt doua medii destul de diferite in teme si executare, in mare parte, tot se intersecteaza cumva intr-un punct sau altul, fie si doar din cauza ca ambele se incadreaza in sequential art.
Personal, le privesc aproximativ in mod egal, singura diferenta e ca uneori am chef sa citesc un comic book/gasesc un comic book interesant, alteori se intampla aceeasi chestie cu manga. Ma amuza ca uneori chestia asta e tratata intr-un mod mult prea serios, desi nu ar trebui. Oricum, multi pe care-i cunosc care citesc mangauri, citesc si comic books. You can easily be a fan of both, not that big of a deal.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)