30-01-2010, 10:08 PM
Bună. Am trecut şi eu p'aci. Dacă tot am citit, las un coment constructiv.
Este de apreciat că scri cu diacritici CHIAR DACĂ există scăpări. xD
Prolog .
GreÅŸeli :
aceea linie -- acea [ cu un singur ' e ' ] -- ai scris de două ori greşit ' aceea ' când trebuia ' acea' [ aceea otravă ]
celor doua -- două
doua lumii -- [ am menţionat mai sus la ' doua ' ] şi lumi --> aici se scrie cu un singur ' i '
in buzunarul -- în
Imi -- ÃŽmi
inchisoare -- închisoare
temeri si iluzii -- ÅŸi
incătuşat -- încătuşat
singura -- singură
însămi -- forma corectă este : ' însumi '
Căci intre bine si rău eram eu ... -- 'între' --> cred că ar merge o virgulă după cuvântul ' rău '. [ citind, parcă sună mai bine aşa : - ? ]
Părere :
Mi-a plăcut foarte tare prologul. Ai reuşit să îmi captezi atenţia cu el. A fost foarte interesant, în special replica de final. Pur şi simplu m-a făcut să mă întreb despre ce este toată povestea şi să vreau să citesc pentru a afla, desigur. Deci, a fost un început destul de bun. Mie una mi-a plăcut. Ai descris foarte frumos şi ai un stil drăguţ de a te exprima. Mie una -mi place.
Capitolul I
GreÅŸeli :
scaun si priveam – şi
fereastra – fereastră
inălţandu-se si -- ' înălţându-se ' , ' şi '
scufunzându-se -- well încă nu am consultat un dex, dar nu era pluralul cu ' d' [ adică : 'scufundându-se']
caţiva -- câţiva
trecatorii grabiţti -- trecători grăbiţi [ un ' i ' şi fără un 'ţ' ]
nesfârşit si nimic -- şi
părtică -- părticică [ cred că asta ai vrut să zici :-? ]
ingropam -- îngropam
intâlnit -- întâlnit
isi --îşi
suras -- surâs
rămând -- rămânând
o amintirea prinsă in fotografia -- probabil ai vrut să spui : o amintire aprinsă / prinsă în fotografie.
lacrimi se putea zări in -- puteau ,, în
dupa ea -- după ea
pasa -- păsa
tarziu -- târziu
si un nume -- ÅŸi
? o voce -- O [ cu literă mare ]
Vino in parc peste o jumatate --- Vin-o în [ .. ] jumătate
si tot -- ÅŸi
in dormitor -- în
intâmplare -- întâmplare
cateva -- câteva
devenisera -- deveniseră
târe -- [ prima dată am citit târfe =)) ] - dâre
Părerea nimănui nu mai conta -- mai bine sună : Nu mai conta părerea nimănui
sapca -- şapcă
ca -- că
casa -- casă
cand două cuvinte mi-au schimbat viaţa . -- când
lânga - lângă.
* Au mai fost scăpări ca ' in ' în loc de ' în ' , şi ' si ' în loc de ' şi ' dar nu le-am menţionat CHIAR pe toate. Nu sunt o maniacă dar am avut chef de puricat, şi dacă tot am găsit greşelile am zis să le menţionez. Să ştii că ai avut totuşi cam multe şi am sesizat o micuţică problemă cu diacriticile. Dar nu e ca şi cum ar fi atât de grav. Asta pur şi simplu se 'reglează ' de la sine cu cât scri mai mult. Celelalte greşeli, de alt tip, le-am menţionat şi pe ele.
Părere despre cap.
Per ansamblu mi-a plăcut. Fără a lua în considerare greşelile, a fost foarte interesant. Nu am înţeles eu încă prea bine cum stau lucrurile însă personajul tău este foarte interesant. Şi totodată... nu ştiu, mi se pare o persoană închisă în sine. Căreia pur şi simplu nu îi pasă de ceea ce se întâmplă în jurul ei. Nu ştiu de ce dramă a avut ea parte dar aştept să aflu şi asta destul de curând.
Sfârşitul m-a lăsat cu gura căscată. Un cuţit? Ochi albaştri? Ce naiba se întâmplă aici ? : )) ok, presupun că voi afla în următorul capitol. Ai reuşit să mă ţii în suspans, so its ok. XD Aştept next-ul. Baftă la scris.
Este de apreciat că scri cu diacritici CHIAR DACĂ există scăpări. xD
Prolog .
GreÅŸeli :
aceea linie -- acea [ cu un singur ' e ' ] -- ai scris de două ori greşit ' aceea ' când trebuia ' acea' [ aceea otravă ]
celor doua -- două
doua lumii -- [ am menţionat mai sus la ' doua ' ] şi lumi --> aici se scrie cu un singur ' i '
in buzunarul -- în
Imi -- ÃŽmi
inchisoare -- închisoare
temeri si iluzii -- ÅŸi
incătuşat -- încătuşat
singura -- singură
însămi -- forma corectă este : ' însumi '
Căci intre bine si rău eram eu ... -- 'între' --> cred că ar merge o virgulă după cuvântul ' rău '. [ citind, parcă sună mai bine aşa : - ? ]
Părere :
Mi-a plăcut foarte tare prologul. Ai reuşit să îmi captezi atenţia cu el. A fost foarte interesant, în special replica de final. Pur şi simplu m-a făcut să mă întreb despre ce este toată povestea şi să vreau să citesc pentru a afla, desigur. Deci, a fost un început destul de bun. Mie una mi-a plăcut. Ai descris foarte frumos şi ai un stil drăguţ de a te exprima. Mie una -mi place.
Capitolul I
GreÅŸeli :
scaun si priveam – şi
fereastra – fereastră
inălţandu-se si -- ' înălţându-se ' , ' şi '
scufunzându-se -- well încă nu am consultat un dex, dar nu era pluralul cu ' d' [ adică : 'scufundându-se']
caţiva -- câţiva
trecatorii grabiţti -- trecători grăbiţi [ un ' i ' şi fără un 'ţ' ]
nesfârşit si nimic -- şi
părtică -- părticică [ cred că asta ai vrut să zici :-? ]
ingropam -- îngropam
intâlnit -- întâlnit
isi --îşi
suras -- surâs
rămând -- rămânând
o amintirea prinsă in fotografia -- probabil ai vrut să spui : o amintire aprinsă / prinsă în fotografie.
lacrimi se putea zări in -- puteau ,, în
dupa ea -- după ea
pasa -- păsa
tarziu -- târziu
si un nume -- ÅŸi
? o voce -- O [ cu literă mare ]
Vino in parc peste o jumatate --- Vin-o în [ .. ] jumătate
si tot -- ÅŸi
in dormitor -- în
intâmplare -- întâmplare
cateva -- câteva
devenisera -- deveniseră
târe -- [ prima dată am citit târfe =)) ] - dâre
Părerea nimănui nu mai conta -- mai bine sună : Nu mai conta părerea nimănui
sapca -- şapcă
ca -- că
casa -- casă
cand două cuvinte mi-au schimbat viaţa . -- când
lânga - lângă.
* Au mai fost scăpări ca ' in ' în loc de ' în ' , şi ' si ' în loc de ' şi ' dar nu le-am menţionat CHIAR pe toate. Nu sunt o maniacă dar am avut chef de puricat, şi dacă tot am găsit greşelile am zis să le menţionez. Să ştii că ai avut totuşi cam multe şi am sesizat o micuţică problemă cu diacriticile. Dar nu e ca şi cum ar fi atât de grav. Asta pur şi simplu se 'reglează ' de la sine cu cât scri mai mult. Celelalte greşeli, de alt tip, le-am menţionat şi pe ele.
Părere despre cap.
Per ansamblu mi-a plăcut. Fără a lua în considerare greşelile, a fost foarte interesant. Nu am înţeles eu încă prea bine cum stau lucrurile însă personajul tău este foarte interesant. Şi totodată... nu ştiu, mi se pare o persoană închisă în sine. Căreia pur şi simplu nu îi pasă de ceea ce se întâmplă în jurul ei. Nu ştiu de ce dramă a avut ea parte dar aştept să aflu şi asta destul de curând.
Citat:Eram o epavă , dar nu avea de gând să fac nimic pentru a schimba starea în care mă aflamN-ai idee cât m-a enervat când am citit asta :)) prea multă laşitate. Oh, personajul acesta pur şi simplu mă face să îl strâng de gât : D ok nu toată lumea poate fi aşa cum vreau eu. Prea indecisă şi prea delăsătoare. Hellău, trebuie să lupţi hellău hellău : )) ok, exagerez. Oricum foarte bine descris printr-o singură frază. I-ai accentuat foarte bine personalitatea aici. Şi ador cuvântul epavă pus acolo. Pur şi simplu se potriveşte. Mai bine de atât nici nu cred că se putea xD.
Citat:[...] când două cuvinte mi-au schimbat viaţa .Iete că asta mi-a atras atenţia. Deşi... care cuvinte? Două cuvinte pot schimba viaţa cuiva. Acum mă gândesc la foartem ulte replici compuse doar din două cuvinte ... : - ?
Sfârşitul m-a lăsat cu gura căscată. Un cuţit? Ochi albaştri? Ce naiba se întâmplă aici ? : )) ok, presupun că voi afla în următorul capitol. Ai reuşit să mă ţii în suspans, so its ok. XD Aştept next-ul. Baftă la scris.