Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Lucrările
Imaginea visului tau
30.77%
4 30.77%
Diferit
0%
0 0%
Venin
0%
0 0%
Valurile din blestem se nasc
30.77%
4 30.77%
Sa Vie
38.46%
5 38.46%
L’État c’est moi...
0%
0 0%
Total 13 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

FOTM - Martie - Lucrarile

All right. Here I am.
Ca și acum două dăți, comentez și spun părerea mea subiectivă - și o fac pentru că un singur comentariu nu este de ajuns (cine participă la concurs știe ce vorbesc/scriu).

Lucrarea 1 - Imaginea visului tău.

Titlu: Este prea ambiguu. Nu are o legătură specială cu textul, nu exprimă nimic concret și mai presus de toate nu mă atrage. În plus, Imaginea din visul tău sau Imagine în visul tău ar fi sunat mult mai ok.
Aspectul textului: Este scurt. Se vede că nu te-ai chinuit prea mult să stai să te gândești ce să scrii, cum ar suna mai frumos... Ai pus bine spații între paragrafe (unele sunt cam scurte - unele când în total sunt vreo 8). Ai încercat să folosești diacritice, însă nu ești obișnuit/ă cu asta și se vede, fiindcă în unele locuri nu ai pus. Apreciez însă că ai încercat. Într-o lucrare diacriticele sunt esențiale, remarcabile.
Ortografie: Well, well. Cel mai important lucru pe care l-am observat este chiar faptul că unele propoziții nu sunt propoziții. Fiecare enunț are un predicat. La tine am observat câteva fără și chiar nu au sens, nu se întâmplă nimic, nu este nicio acțiune. Semnele de punctuație sunt în unele locuri așezate greșit : punct în loc de virgulă, virgule în plus ori lipsă.
Originalitate: Văd că și tu ai tendința să pui niște propoziții înclinate care nu au prea mare legătură cu restul textului, însă arată frumos și sună bine. Te sfătuiesc ca pe viitor să te concentrezi mai mult, ca ideea pe care vrei să o transmiți să fie clară. De asemenea, nu simt legătura dintre tema aleasă și text.
Descriere: Unele idei pe care le folosești nu au sens. Cuvintele tale sunt frumoase, atrag, dar dacă nu le pui în valoare așezându-le logic în enunțuri echilibrate nu faci nimic. De asemenea, nu ai descris ceva anume, un sentiment, ci ai pus un amalgam de gânduri "neșlefuite", cum aș putea spune.
Părerea mea: Nu ai încă un stil propriu, trebuie să exersezi ca să îți dai seama cum și ce îți place să scrii. Lucrarea e... ok, însă mai ai de lucrat. Citește cât mai mult și găsește-ți stilul.

Lucrarea 2 - Diferit.

Titlu: Este simplu, comun, neinspirat. Sinceră să fiu nu mă convinge să citesc lucrarea fiindcă nu îmi exprimă prea multe.
Aspectul textului: E structural destul de bine. Nu îmi place că ai făcut paranteze și ai despărțit propozițiile în felul ăsta. E aiurea să vezi un paragraf cum începe prin continuarea unei propoziții de mai sus. Am observat diacritice, asta e bine. La dialog ai pus prea multe puncte de suspensie, cred că ar fi arătat mai nice dacă l-ai fi înclinat.
Ortografie: Nici nu am fost prea atentă, dar n-am văzut nicio greșeală. Se vede că ai recitit lucrarea de câteva ori ca să o corectezi. Bravo ție.
Originalitate: Legătură cu tema nu prea are (cel puțin nu e ceea ce mă așteptam eu), însă ai spus ceea ce ai înțeles tu prin sânge albastru.
Descriere: Folosești cuvinte frumoase și ai un limbaj plăcut. Cred că scrii de ceva vreme și îți tot dorești să evoluezi. Descrierea este ok, dar m-am cam plictisit de aceleași cuvinte, aceleași idei și gânduri pe care le văd pe zup în fiecare poveste.
Părerea mea: Este o lucrare bună. Nu este spectaculoasă, dar nici plictisitoare, ci undeva între. Ai potențial, chiar foarte mult, însă lucrarea nu mă atrage destul de mult ca să votez cu ea. Nu are acel ceva care să mă facă să mă gândesc la ea după ce închid laptop-ul. Și asta este greu de înțeles când ai un stil deja format, scrii de ceva vreme și ai o temă care îți poate oferi posibilități nelimitate.

Lucrarea 3 - Venin.

Titlu: Ei bine, se potrivește cu lucrarea, n-am ce spune. E ok.
Aspectul textului: E obositor să citesc fiindcă nu ai lăsat spații între paragrafe și unele dintre ele sunt foarte lungi. În unele locuri ar fi fost mai bine dacă ai fi pus punct și ai fi scris de la capăt. Diacritice nu ai.
Ortografie: Am văzut destule greșeli, însă majoritatea sunt de tastare. Data viitoare când participi la un concurs încearcă să recitești de câteva ori lucrarea ca să te asiguri că nu ai prea multe greșeli.
Originalitate: Stefan și Damon ? Vorbești serios ? Toată lumea știe că astea sunt nume din The Vampire Diaries. Și sincer mi-ar fi plăcut niște nume neinspirate de acolo. Poveștile cu vampiri sunt deja vechi, nu mai atrag atât de mult cum o făceau acum ceva vreme.
Descriere: În general ai folosit dialog. Fata a povestit toate lucrurile acelea și nu a descris prea mult, ci a narat mai degrabă. Descrierea este de obicei foarte importantă într-o lucrare, prelungește momentele de suspans, dar cel mai important îl creează.
Părerea mea: La sfârșit am impresia că te-ai plictisit și nu ai mai dat tot din tine. Povestea este în regulă, nu prea spectaculoasă. Am încercat să citesc lucrarea înainte să mă hotărăsc să comentez și m-am plictisit, așa că am renunțat pe la jumătate. Apreciez că ai scris mult, dar ai nevoie de puțin mai multă descriere (ca să ai toate modurile de expunere echilibrate) și originalitate.
Și-n plus chiar nu înțeleg de ce ea se simțea așa obligată să-i spună poveste, dacă prietena ei Renate e moartă sau nu, de ce vroia să-l omoare pe băiat. Nu ai menționat multe lucruri și îmi pun prea multe semne de întrebare.

Lucrarea 4 - Valurile din blestem se nasc

Titlu: Este misterios și surprinzător. Ador faptul că abia la sfârșitul lucrării înțeleg într-adevăr ce înseamnă titlul, îmi place mult asta și la o carte.
Aspectul textului: Foarte curat, împărțit perfect în paragrafe care nu sunt nici lungi, nici scurte. Diacritice. După punctele de suspensie (doar 3) se pune spațiu.
Ortografie: Ei bine aici am văzut câteva greșeli. Când am scanat cu privirea lucrarea am găsit una singură, dar sunt sigură că văzusem vreo 3.
de parcă ar fi sunetul melodios al celui mai firav clopoțel.
Originalitate: Este și nu am ce comenta.
Descriere: Îmi plac mult cuvintele, limbajul elevat și toate celelalte. Paragraful scris cu înclinat de la început mi s-a părut că nu este prea potrivit, însă a fost alegerea ta să-l pui. Mi s-a părut cam absurd că personajul tău credea că are într-adevăr sânge albastru.
Părerea mea: Este printre cele mai bune lucrări și mi-a fost greu să nu o aleg, fiindcă se vede că scrii de ceva timp și te pricepi, însă ai trecut prea repede de la paragrafe cu metafore la ce s-a întâmplat în realitate și atmosfera se schimbă mult prea brusc. Mă refer la cele două despărțite de propoziția asta : Copiii sunt mesajele vii pe care le trimitem unor vremuri ce nu le vom vedea.

Lucrarea 5 - Sa Vie.

Titlu: Inițial nu m-a atras, însă când am aruncat ochii peste text și am văzut cum este scris m-a fascinat. Nu știu cum să explic, dar sună simplu și comun, însă e în franceză și asta îl face să pară elegant, rafinat. Iar faptul că Vie este cu V, nu cu v este din start un plus, deoarece mă face să cred că viața persoanei despre care ai scris este importantă.
Aspectul textului: Mi-ar fi plăcut mult dacă ai fi structurat puțin paragrafele, ca să fie mai ușor de citit, însă e ok și așa.
Ortografie: Păi este cea mai corectă și plină de diacritice lucrare de până acum.
Marie Antoinette a fost luată de lângă prințese (fiica sa și eu) -> Îmi amintesc foarte bine că într-un serial cineva tot spunea eu și X, iar altcineva mereu îl corecta (păcat că nu-mi amintesc ce serial). Doar că în română ar suna mai bine eu și fiica sa ori fiica sa și cu mine. Atât.
Originalitate: Surprinzător, dar îmi place că te-ai inspirat din viața lor când ai scris lucrarea, fiindcă știu că te-a interesat să ai date exacte și fapte adevărate în lucrare. Istoria nu este materia mea preferată (din cauza profesoarei), însă a fost plăcut să citesc asta.
Descriere: În general ai narat, dar nu mi se pare la fel de plictisitor ca pe wikipedia sau în alte locuri.
Părerea mea: Well, probabil niciodată nu aș fi citit toate astea dacă nu ar fi fost lucrarea ta. Îmi place că ai încercat să ieși din toată banalitatea de povești tipice de pe zup care deja s-au învechit. E una să spui aceeași poveste tristă în alte cuvinte de zeci de ori și este total altceva să încerci ceva nou, să-ți asumi un risc fiindcă nu știi dacă celelalte persoane vor aprecia gândurile și ideile tale.

Lucrarea 6 - L’État c’est moi...

Titlu: Din nou este în franceză și mă atrage, dar cele trei puncte de suspensie nu prea îți au locul.
Aspectul textului: Este destul de scurt. Dar este structurat bine și ai folosit diacritice.
Ortografie: Nu-mi amintesc dacă ai sau nu greșeli. Un singur lucru vreau să-ți spun : punctele de suspensie se folosesc de obicei când persoana care vorbește vrea să lase loc de o altă interpretare sau nu spune ceva. De obicei sunt metode mult mai bune de a sublinia anumite idei, nu neaparat acesta.
Originalitate: Este și nu este. Apreciez că te-ai agățat de ceva real, dar mi se pare că nu ai dezvoltat prea mult ideile, nu te-ai identificat în totalitate cu personajul.
Descriere: Este undeva între ok și spectaculos. Ideile mi se par puse la întâmplare.
Părerea mea: Este ok, însă mai ai de lucrat. Exersează cât mai mult, în fiecare persoană care a participat există potențial, talent și, mai presus de toate, dorință.

Și acum, votul meu merge la... Sa Vie.
[Imagine: 73m8sj.png]

Răspunsuri în acest subiect
FOTM - Martie - Lucrările - de Unia - 28-03-2011, 08:46 AM
RE: FOTM - Martie - Lucrările - de Daria - 28-03-2011, 07:08 PM
RE: FOTM - Martie - Lucrările - de AlerimxD - 31-03-2011, 05:24 PM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  FOTM Martie - Inscrieri Stormrage 10 7.093 02-04-2013, 11:12 AM
Ultimul răspuns: ohaio_angel
  FOTM - Ianuarie - Lucrarile Nya. 9 5.054 03-02-2012, 10:18 PM
Ultimul răspuns: Nya.