04-06-2011, 10:21 AM
(04-06-2011, 04:00 AM)SexYaNiMebOyHiRaKuJi A scris: E cam stupid ca va legati atat de mult de libera alegere.
Omul, cand nu este un personaj din basme, nu poate fi rau in esenta. (Criminalii in serie s.a desi discutabil daca asa s-au nascut sau au devenit, intra la probleme psihice, ii excludem ) Un om poate deveni rau din cauza conjuncturii, desi asta oricum tine din ce punct analizezi.
Problema este ca multi nu realizeaza ca aia e bine si aia e rau, neavand simtul moralitatii. Fiecare incearca sa faca bine in felul lui, din motivele lui. De aici si libera alegere se exclunde neavand o vedere buna asupra situatiei.--> Nu suntem rai, pentru ca alegem sa fim rai, asa ajungem.
Bun asa, dar intrebarea era alta: daca puterea suprema (oricare ar fi ea) ar dori sa faca rau pe aici doar asa ca se plictiseste.
@AndruÅŸca: cand o aud pe asta cu "El ne pune la incercare" ma simt ca si cum as face parte din experimentul cuiva. Incetati sa mai dati vine pe El (oricine si orice ar fi) pentru tot ce se intampla (bun sau rau).
stiu, nu-ti iese totul mereu, dar azi intra