Nici una dintre poezii nu mi-a lăsat o impresie foarte puternică, dar fie, ne raportăm strict la ce-avem.
Sunt obosită şi oarecum leneşă, prin urmare nu voi posta cine ştie ce comentariu literar privind cele două poezii.
Precizez încă de pe-acum că votul meu se-ndreaptă către
prima lucrare, care-n opinia mea a fost cu mult superioară celeilalte.
Prima lucrare e bunicică, dar sinceră să fiu, mă aşteptam la mai mult.
Tema abordată de tine-i originală-ntr-o oarecare măsură, nu ştiu dacă pe deplin sau nu.
Îţi voi reproşa lipsa figurilor de stil, a imaginilor artistice şi, bineînţeles, a procedeelor artistice. Prezenţa eului liric e marcată doar de pronumele-alea personale şi-atât. În rest se poate spune că-i absent.
Ai încercat să transmiţi ceva, dar nu ţi-a prea ieşit. Nu-mi pot forma decât o vagă idee despre ceea ce-ai vrut să spui tu acolo.
Muzicalitatea lipseşte cu desăvârşire; n-ai măsură. Apreciez totuşi rima albă, căci pe bună dreptate, decât să-ncerci să foloseşti rima şi să nu faci altceva decât s-o tragi de păr, mai bine o laşi dracu' baltă.
Pesemne titlu-i ales pe sprânceană, iar dacă mă-nşel, atunci voi spune c-ai fost foarte neinspirată atunci când l-ai ales.
Citat:Din necuprinsul eter aluneca;
spre noi o ninsoare seculară,
Ce anexeaza treptat coardele
Punct şi virgulă? Fail; n-au ce căuta acolo.
Greşeli de tastare n-am văzut, dar nici n-am stat să caut.
A doua lucrare mi-a lăsat o senzaţie amară.
Tema aleasă a devenit deja uzată, asta s-o ştii de la mine.
Dacă-n prima lucrare nu există figuri de stil, imagini artistice ş.a., ei bine, aici lipsesc cu desăvârşire. Dar tu ştii despre ce vorbesc, nu?
Citindu-Å£i ÅŸi recitindu-Å£i aÅŸa-numita poezie, realizez care-i elemntul definitoriu: platitudinea.
Evident, muzicalitatea şi toate celelalte-s absente. Dar la ce mă puteam aştepta?
Şi dacă tot foloseşti punctele de suspensie, foloseşte trei, nu două, nu şapte; trei. Altfel strică estetica întregii lucrării, fapt pentru care ţi-am scăzut şi foarte mult.
Să nu mai spun că titlu-i incredibil de banal.
Ai avut şi greşeli de tastare, deci îţi sugerez să fi mai atentă pe viitor.
Iar ca sfat, ar trebui să mai citeşti câte ceva şi să-ţi dezvolţi vocabularul, şi-abia dup-aia să-ncerci să-ţi expui sentimentele, nu să-mi torni mie inepţiile-astea.
Cum spuneam, votul meu merge către
prima lucrare.
Felicitări şi succes în continuare.