Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dezinteresul profesorilor.

#11
Salve mobs!
Topicul trebuie schimbat in " Dezinteresul elevilor " si poate o sa aveti ceva mai mult succes.
Citat:Trebuie să recunoaştem că sunt foarte mulţi profesori care n-au ce căuta în şcoli.
Dar si elevi multi, multi dintre colegii aia ai tai care fac absente pe baza de scutire medicala.

Citat:Să zicem că un elev intră la liceu pe şpagă, se menţine cu note de 5 şi cadouri frecvente bla bla bla...bla bla bal Păi o persoană ca asta cum să înveţe alte generaţii??

Invidia....De obicei persoanele de genul acesta nu o sa-ti ia tie locul de sub fund,ei sunt interesati doar in a avea o diploma pt. a putea conduce mai departe firma lu' tata.

Citat:Un elev trebuie motivat de profesor, trebuie să înveţe din plăcere, nu din obligaţie
Teoretic.
" Romania.Tara geniilor neintelese."
This curiosity completes us all and drives us all.

#12
Mie mi-a fost fost paralel de dezinteresul profesorilor, intodeauna am invatat fara sa mai conteze cum e proful o.o.

Am avut diferiti profii si fiecare cu principiile sale:
1) Venea in paste din paste si atunci ne dadea lucrare >.> cati aveau note rele 46.
2) Fa ce vrei la ora lui, doar cand te intreaba sa stii raspunsul corect.
3) O profa a incercat 100 si una sa organizeze ceva in clasa noastra, dar de fiecare data esua.'
4) cei care baga spaima in noi si de la lectiilor lor fug toti elevii.

Poate o sa para ceva "inadmisibil", dar scoala e o treapta spre formarea personalitatii noastre. Ideile si intrebarile trebuie sa vina de la elevi, vorba aia " Poti sa i-ai cuiva ceva, dar sa-i dai cu de-a sila ceva nu poti", aceeasi chestie este si aici .
[Imagine: aaaakip.jpg]

#13
Citat:Topicul trebuie schimbat in "Dezinteresul elevilor" si poate o sa aveti ceva mai mult succes.

Indeed. Amin!

Now, rili, nu ştiu cum e situaţia în clasele voastre, dar în clasa mea poate că nu ar mai primi unii atâtea note mici pe bandă rulantă dacă n-ar mai face un haos total în oră. Şi poate că nici eu nu aş fi luat 4 la nişte materii tâmpite dacă aş fi învăţat lecţia aia nenorocită şi nu m-aş if luat în gură cu profesoara. xD Dar lol, uneori ne-o facem cu mâna noastră.
Recunosc că atunci când iau o notă mică, pe moment mă enervez şi zic 'Ce profesor e şi ăsta? E un tâmpit.' Dar totuşi acel 'tâmpit' a învăţat carte. Dacă X n-ar mai discuta cu Y şi Z nu s-ar mai ridica din bancă, nu cred că profesorul ar mai da atâtea note mici. But, well, sunt şi excepţii. xD De exemplu, profa mea de engleză, care mă aude cântând în ore, când eu defapt nu zic nimic. Şi atunci chiar nu zisesem nimic. xD
[Imagine: 2rmmhe8.gif]
[Imagine: 2my0v0p.gif]
I miss you, pretty boy♥

#14
La noi in scoala sunt 3-4 profesori care-si merita titlul cu varf si indesat. Restul sunt praf in comparatie cu cei 3-4. Romana nu mi-ar fi placut niciodata daca nu as fi avut-o ca profesoara pe respectiva doamna care e atat de buna in ceea ce face. La istorie, mate si bio la fel.
Restu' sunt acolo doar ca sa fie.

@pffboy: Hey, ce tot aveti cu Romania? Ea e doar un teritoriu, problema este populatia..adica eu, tu si ceilalti, nu-i mai critica pe altii pana nu stii tu sigur ca tu esti demn sa te numesti 'roman'
[Imagine: 61516723.png]
LSHTCCOMNAIWEDA
Which translates to: Laughing so hard that coke came out my nose and I wasn't even drinking any.



Thanks Mimi x3 !


#15
Eu anul acesta am predat istoria la o scoala generala, la clasele 5-8 . Si intr-adevar trebuie sa recunosc ca multi profesori sunt dezinteresati... poate din cauza salariilor mici, poate pentru ca nu le place ceea ce fac, poate pentru ca s-au plictist
Trebuie sa ai multa rabdare cu elevi, la 12-15 ani sunt foarte agitati si avand in vedere ca nici eu nu sunt prea batrana, nu impuneam respect la inceput. Un elev chiar mi-a raspuns cand l-am intrebat care e numele lui in primele ore ca este "Richard Inima de Leu, pasionat de gagici". Dar cu timpul, vorbindu-le frumos si punandu-i sa lucreze in timpul orei, am inceput sa ne intelegem bine.
Cu clasele mai mici e totusi mai usor spre deosebire de cele de liceu. Am tinut si un optional la clasa a 11-a si a fost groaznic, a fost dificil sa mentin o anumita distanta pentru ca se purtau foarte familiar, fiind mica diferenta de varsta.
Oricum eu mi-am dorit sa predau pana termin si a doua facultate, pentru ca asa imi e mai usor si am timp si sa ma duc la cursuri. Dar cel mai important este ca imi place sa lucrez cu ei
It's a game...

#16
Banuiesc ca dupa un anumit timp apare monotonia indiferent unde lucrezi, de aici si aparentul dezinteres. Depinde mult si de cat de mult si-a dorit acea persoana sa fie profesor/oara. + multe alte lucruri: bani, plictiseala, elevi cretini etc.

Also f**k off with the whining and go study. Oricum mai tarziu veti regreta ca bla bla. Indiferent ce si cum a-ti facut, asa ca profitati de oferta. lol
Oh, beauty is a beguiling call to death and i'm addicted to the sweet pitch of its siren.That that starts sweet ends bitter, and that which starts bitter ends sweet.That is why you and i love the drugs... now please, pass me a light.

#17
Proful de muzică, full stop. Are 3 telefoane și mereu îi sună câte unul, după care ne face semn că iese pe hol 5 minute și se întoarce la pauză. Când nu-i sună niciunul sau nu are baterie, ne întreabă ce-am făcut în vacanța de Crăciun/Paște/primăvară... chiar dacă a fost acum câteva luni.21 "Mai vorbește, mai vorbește."
[Imagine: LT_Shirena.gif?1239845173]

#18
Nu cred că am vreun profesor care să nu-şi dea interesul. Mai există destui profi în colegiul unde sunt, dar din cei pe care îi am la momentul de faţă, pot spune că toţi îşi văd de treaba lor.
Mai sunt şi puţine exemplare care au nişte probleme mai speciale - e în firea lor, ca să zic aşa - în sensul că sunt mai zăpăciţi şi mai dezorientaţi la oră, nefiind mereu sută la sută la capacitatea maximă. Oricum, chestia asta se datorează în totalitate nesimţirii şi dezinteresului elevilor care sunt la mine în clasă. Mereu profesorii sunt perturbaţi de copilării şi nesimţiri de-o gravitate destul de mare şi îngrijorătoare. S-a încercat a se lua măsuri, dar ştiţi cum se zice: lupul îşi schimbă blana, dar năravul ba.

Cred că mulţi profesori încep să-şi dea dezinteresul în mare parte pentru că nu le este răsplătită munca de către stat, dar se datorează şi foarte tare faptului că unele clase sau unii elevi le scot peri albi. Până la urmă se satură şi omul de toate astea - doar e om, nu? Deisgur, există şi specimene care chiar n-au ce căuta la catedră; acest lucru nu se poate nega.
Oricum, dacă omul e sănătos mintal şi are chef de mucă, dar mai ales, a ajuns unde trebuie, ar trebui să-şi dea interesul şi să lucreze cu elevii ăia.
Profesoara mea de chimie obişnuia să ne zică de fiecare dată când se enerva pe uni nesimţiţi, că la ce salariu primeşte ar putea să-şi bată joc de noi în cel mai josnic hal şi să nu-i pese dacă am înţeles sau nu ce ne-a predat. Însă, ea zice că iubeşte ceea ce face şi nu ar recurge la o asemenea metodă niciodată. Mulţi profesori de-ai mei gândesc aşa şi, cred că ăsta e motivul principal pentru care-şi dau interesul.

#19
Eu nu știu unde trăiți voi. Sau mai exact, la ce școli mergeți. Eu am cei mai geniali profesori. Dacă îi auzi cu câtă pasiune vorbesc despre materia lor și cât de bine explică, este imposibil să nu crezi că sunt implicați. Profesoara mea de engleză, care îmi este și dirigintă, ne`a făcut să mâncăm materia ei pe pâine. Nu există copil cu media sub 8. Ăsta e doar un exemplu. Profesorii mei, deși poate predau cam mult, nu cred că predau chestii aiurea. În principiu, majoritatea profesorilor se implică. Contează să îți placă ce faci, să vrei să transmiți informația mai departe. Altfel, de ce te`ai mai fi făcut profesor ?

Citat:Să zicem că un elev intră la liceu pe şpagă, se menţine cu note de 5 şi cadouri frecvente la profesori; trece bacu' tot pe şpagă şi ajunge la facultate; îşi ia examenele tot cu "atenţiile" date cam la toţi profesorii şi ajunge şi el profesor. Păi o persoană ca asta cum să înveţe alte generaţii??

Draga mea, ce te face să crezi că ar vrea să se facă profesor ? 23 Dacă are bani de șpagă și cadouri, nu ajunge profesor. Asta te asigur.

Citat:Cred că ei gândesc ceva-n genul : „De ce să mă chinui eu să stăpânesc o clasă de treizeci de copii și să primesc un salariu d - ăsta ? ” . Eu sunt de acord cu ei.

Eu nu sunt. De ce te`ai mai făcut, mamă, profesor ? Orice persoană știa că va avea salariu mic. Și să înțeleg că numai bani te motivează ? Ok, poate îți dă un plus, dar eu sunt de părere că ar trebui să îți alegi meseria după pasiune, nu după banii primiți.

Citat:@pffboy: Hey, ce tot aveti cu Romania? Ea e doar un teritoriu, problema este populatia..adica eu, tu si ceilalti, nu-i mai critica pe altii pana nu stii tu sigur ca tu esti demn sa te numesti 'roman'

Crezi că cineva poate să fie numit " român " ? Și tu critici. Îmi place că putem critica în stânga și`n dreapta, dar să venim cu soluții nu putem. :]
Intunecand intunericul,
iata
portile luminii.

#20
Pff, acum nu stiu de unde provine toata chestia. De la profesor sau de la elev. Profesorul spune ca se comportanta cu atata indiferenta, deoarece elevul nu este serios si isi bate joc de munca lui. Elevul spune ca are note mici la scoala si ca nu intelege nimic, deoarece profesorul este dezinteresat.
So...cred ca ambele generatii gresesc, fiecare are partea lui de vina.
Din punctul meu de vedere, profesorul dezinteresat este acela care vine bine mersi si preda, de fapt, dicteaza dintr-o carte cinci pagini de caiet fara oprire, dupa care zice "Buna ziua" si iese din clasa. Am noroc ca pana acum, la liceu, nu am intalnit astfel de persoane. Ma bucur ca profesorii aici sunt ok si predau cum trebuie, explica de zece ori pana intelege copilul. In generala, insa, am crezut ca mor ! Am avut n si n de profesori care nu faceau decat sa ne dicteze dintr-o carte ce sa scriem. Wtf, pentru ce mai e profesor? Putem si noi sa ne luam cartile acelea, sa nu mai venim la scoala, ci sa scriem pur si simplu acasa.
Si , bineinteles, mai sunt si acele specii de profesorii rai de tot, care predau in prostie si la un nivel ridicat, pentru ca (,) copilul sa vina la meditatii la el. Ehe, puterea banului ! Momentan, nu am mai vazut astfel de lucruri, insa tot in generala, am intalnit profesori de genul . Profa de franceza pupa in fund doua fete si nu le asculta niciodata, avand 10 pe linie. Vorbeau toata ora si nu le zicea nimic o.o Faceau meditatii cu ea. La fel si profa de romana...facea meditatii tot cu doi copii si le spunea ce le va da la teza? Wtf ?!
Tot asa, stiu un profesor dintr-un liceu care lasa corigenti pe capete...insa cei care fac meditatii cu ei scapa. : | Ce profesori sunt astia?
Desigur, si elevii sunt vinovati. Nu mai sunt cum erau odata...stiti, povestile pe care ni le spun mereu parintii? Mereu o aud pe mama ca scoala de atunci era cu totul diferita si ca elevii erau mult mai cuminti, mai silitori and so on...nu stiu daca asa o fi, insa chiar cred acest lucru xD. Elevii au partea lor de vina, deoarece nu sunt atenti in ora, cu gandul mereu la altceva si de aceea risca consecintele. Unii chiar nu se straduiesc deloc sa invete, altii nu au timp sa invete atata o.o Pe bune...cine mai are timp cand avem atata de tocit. Yep, de tocit, nu de invatat. Pentru ca unii profesori, cum am mai zis, vin la catedra sa dicteze romane si sa pretinda ca ne-au invatat ceva.


[Imagine: tumblr_lw7j04DPq01r5ikx8o1_400_large.gif]
My mama always says that I'm cute. I don't believe her. I'm more than that !

Shake, shake that booty for Beckha !





Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)