06-11-2010, 03:47 PM
Userului 1: Nu îmi dau seama de unde să încep, aşa că scuză-mi te rog introducerea inexistentă:/. În primul rând, nu văd nicio posibilă asemănare între fotografia ta şi "toamna", aşa că mi se pare inutilă tema. Fiind făcută probabil cu un aparat căruia nu i-ai aranjat deloc setările, sau un un telefon mobil, luminozitatea este destul de scăzută, ceea ce e un punct oarecum în minus. Las la o parte partea despre unghiul mă-sii, dar o să spun că nu ştii să ţii camera, pentru că de fapt aici bat sfaturile progesionale învelite în exprimarea fină. Spun asta pentru că nu există niciun element care să creeze centrul de greutate al fotografiei, şi există un amalgam de obiect care nu ar trebui integrate. Mă gândesc că ai vrut să fotografiezi lacul, şi apoi te-ai hotărât să incluzi şi ceva plante, pentru a se încadra temei de "natură". Îţi spun cu siguranţă că fotografia ar fi fost mai reuşită dar ar fi eliminat copacii şi iarba de la baza fotografiei. Nu critic ideea, ar fi ieşit bine, dar pentru a o putea include ar fi trebui să alegi un focus manual, pentru ca aceasta nu iasă neclară- vezi şi tu cât de neclară şi întunecată este. Linia cerului şi lacul sunt structurate destul de bine, dar împart fotografia în două, ceea ce este greşit, din moment ce, din nou, nu există un centru al interesului. Văd şi la tine, ca la mulţi alţii, că te grăbeşti să laşi fotografia needitată. Să editezi o fotografie nu înseamnă să măreşti contrastul şi saturaţia până la extrem, dar am spus că trebuia lucrat cel puţin la luminozitate puţin. Nu lăsa, îţi spun, niciodată o fotografie needitată decât dacă există un balans potrivit între contrast, luminozitate, culoare, centru de interes şi saturaţie. Nu, fotografia nu mi se pare interesantă, deşi probabil cadrul avea o oarecare frumuseţe palpabilă. Nu ai reuşit să o cuprinzi potrivit. Keep trying, though.
Userului 2: Nici la tine, fotografia nu se încadrează temei de "toamnă", şi nu îmi pot da seama de unde vi se trage ideea asta din moment ce fotografiile nu sunt potrivite. Apreciez enorm faptul că ai folosit un focus manual, dar din păcate nu îmi pot da seama dacă este datorită aparatului cu multe facilităţi. Contrastul este, din nou, lăsat baltă, din moment ce luminozitatea fotografiei este relativ ridicată. Încearcă, te rog, să editezi şi tu puţin, fără a te băga în Saturaţie dacă te ocupi de Contrast. Cu toate că unghiul este bun, mărimea fotografiei este prea mare, şi îşi pierde din expresivitatea pe care o are datorită centrului de interes din mijloc. Ar fi fost mai bine, părerea mea, să excluzi celelalte flori din cadru, pentru că atrag nepotrivit privirea în altă direcţie decât cea a centrului, şi, din nou, îşi pierde din expresivitate. Culoarea este relativ bună, dar nu este prea mare diferenţă între nuanţe, şi, din nou, ar fi trebuit să te mai bagi puţin la editat.
Nu vreau să se înţeleagă greşit, din partea niciunui user, necesitatea de a edita o fotografie. Nu spun să insistaţi pe Contrast, Luminozitate sau Saturaţie, ci din contră, să le echilibraţi cât mai natural. Nevoia de a edita ar trebui să fie mereu prezentă, mai ales atunci când nici nu ştii să mânuieşti prea bine aparatul, şi nici nu ai prea mult talent. Apreciez naturaleţea fotografiilor, dar în pofida acestei aprecieri, editatul face treabă bună mai mereu.
Nu ştiu ce aş mai putea adăuga. Îi felicit pe ambii useri pentru idei, care au fost potrivite, şi pentru imaginaţie, şi sper să ia în calcul micile şi insignifiantele mele observaţii pe viitor. Puteţi reveni cu un PM dacă vreţi să adăugaţi ceva, nu vă voi desconspira.
În orice caz, votul meu merge către Fotografia 2, care este cea mai apropiată de dogmele mele, dar userul încă mai are de lucrat. Felicitări, încă o dată, Userului 1.
Mult succes pe viitor!
Later edit: Da, acum am observat că aţi schimbat tema. My bad.
Later edit 2: Ce spuneaţi de unghiul fotografiilor? Ce spuneaţi de contrast?
Userului 2: Nici la tine, fotografia nu se încadrează temei de "toamnă", şi nu îmi pot da seama de unde vi se trage ideea asta din moment ce fotografiile nu sunt potrivite. Apreciez enorm faptul că ai folosit un focus manual, dar din păcate nu îmi pot da seama dacă este datorită aparatului cu multe facilităţi. Contrastul este, din nou, lăsat baltă, din moment ce luminozitatea fotografiei este relativ ridicată. Încearcă, te rog, să editezi şi tu puţin, fără a te băga în Saturaţie dacă te ocupi de Contrast. Cu toate că unghiul este bun, mărimea fotografiei este prea mare, şi îşi pierde din expresivitatea pe care o are datorită centrului de interes din mijloc. Ar fi fost mai bine, părerea mea, să excluzi celelalte flori din cadru, pentru că atrag nepotrivit privirea în altă direcţie decât cea a centrului, şi, din nou, îşi pierde din expresivitate. Culoarea este relativ bună, dar nu este prea mare diferenţă între nuanţe, şi, din nou, ar fi trebuit să te mai bagi puţin la editat.
Nu vreau să se înţeleagă greşit, din partea niciunui user, necesitatea de a edita o fotografie. Nu spun să insistaţi pe Contrast, Luminozitate sau Saturaţie, ci din contră, să le echilibraţi cât mai natural. Nevoia de a edita ar trebui să fie mereu prezentă, mai ales atunci când nici nu ştii să mânuieşti prea bine aparatul, şi nici nu ai prea mult talent. Apreciez naturaleţea fotografiilor, dar în pofida acestei aprecieri, editatul face treabă bună mai mereu.
Nu ştiu ce aş mai putea adăuga. Îi felicit pe ambii useri pentru idei, care au fost potrivite, şi pentru imaginaţie, şi sper să ia în calcul micile şi insignifiantele mele observaţii pe viitor. Puteţi reveni cu un PM dacă vreţi să adăugaţi ceva, nu vă voi desconspira.
În orice caz, votul meu merge către Fotografia 2, care este cea mai apropiată de dogmele mele, dar userul încă mai are de lucrat. Felicitări, încă o dată, Userului 1.
Mult succes pe viitor!
Later edit: Da, acum am observat că aţi schimbat tema. My bad.
Later edit 2: Ce spuneaţi de unghiul fotografiilor? Ce spuneaţi de contrast?