31-07-2012, 02:37 PM
Acum cativa ani am enervat ceva lume cu topicul asta. Hai sa vad daca va enervez si pe voi.
Dau direct quote la cum era atunci, sa vedem ce raspunsuri rasar.
Dau direct quote la cum era atunci, sa vedem ce raspunsuri rasar.
Citat:Titlul zice totul si totusi nimic, deci sa extind:
Ce este un anime?
Intrebarea e simpla, raspunsul la fel: animatie facuta de japonezi. Mda, dar stim cu totii ca fanii anime privesc lucrurile mult mai romantat de atat si totusi raspunsul e clar.
Dar daca-l disecam, devine un pic mai complex, fiindca ceva facut de cineva, oricine ar fi, capata o anumita personalitate.
Anime-urile pentru multi sunt un hobby exotic, ceva special, diferit de cultura noastra autohtona, o scapare in altceva ce nu cunoastem. La o adica si cei ce se uita la romante de liceu tot cautand o anumita evadare din cotidian in banalul altui cotidian, atat timp cat e diferit de al lor (e 3 ceasul, exprimarea mea are dreptul sa fie batuta in cap, da?).
Unde tragem linie pentru ce consideram a fi un anime? E facut in Japonia, dar e despre...uhhh, sa zicem prasit... iti aduce inapoi cotidianul cu care esti deja invatat. Mai e asa anime pentru tine?
Nu e facut in Japonia, dar prezinta perfect obiceiurile japoneze si elemente din cultura lor...e o copie ieftina sau il poti considera anime? Cum ar fi Avatar de altfel, grafica foarte asemanatoare cu seriile japoneze, multe elemente de cultura la fel...il vizionam ca si cartoon sau anime?
E facut de o firma japoneza dar prezinta un erou dintr-o alta cultura, emblematic oarecum pentru cultura in cauza...e anime, sau cartoon?
Pe topicul asta iesim din sfera anostului...cine vine aici cu semantica sau cu definitia care am dat-o si eu mai sus e rugat frumos sa-si miste hoitul altundeva, nu asta ma intereseaza pe topic.
Un anime, este un anime doar prin origine sau si prin substanta?
Un anime este un anime daca este dezlegat de radacinile sale culturale?
Vorbim de un anime cand doar grafica ne zice asta, dar povestea il face sa fie "Capra cu 3 iezi"?
Ganditi lateral, in afara cutiei inainte de a posta...vreau niste opinii interesante aici.
Post...
P.s > Voi face misto de aia care posteaza gandind ingust...am un topic de rant-uri pentru asta.
P.p.s > Glumesc.
P.p.p.s > Sau poate nu.
Pentru intrebari sau orice alte interactiuni cu mine, folositi cu incredere mesajele de profil. Contrar opiniei populare eu nu musc...si chiar daca as musca, am toate vaccinurile facute.