05-09-2013, 06:00 PM
Eu tocmai am terminat de citit "Portocalele nu sunt singurele fructe" de Jeanette Winterson si mi-a placut tare mult, a fost exact genul de carte si de mesaj de care vem nevoie acum. Eram obisnuita cu stilul autoarei de la "why be happy when you could be normal?" si s-a dovedit a fi o lectura placuta, amuzanta sinplina de intelesuri. E o carte semi-autobiografica, bazata pe viata ei ca si copil adoptat de la o varsta frageda de o fanatica religioasa si felul in care se descopera treptat pe sine, felul in care isi creaza o identitate, "pasiunile nenaturale" si, implicit, alegerile pe care trebuie sa le faca si greutatile intampinate in momentul in care este pusa in fata intrebarii: vrei confort si siguranta sau risti si ramai tu?
Acum am inceput "Gone girl" de Gillian Flynn. E un thriller politist, care are in centru disparitia unei femei, Amy, in ziua celei de a cincia aniversari. Sotul ei, Nick, devine principalul suspect automat, insa de la asta si pana la deznodamant e cale lunga. Nu ma prea pot pronunta in legatura cu cartea de acum, pentru ca sunt foarte la inceput. Stilul autoarei e insa destul de interesant si captivant. Plus ca imi place ca e totul prezentat din doua perspective: perspectiva lui Amy si perspectiva lui Nick. Poate ca voi reveni cu o parere mai plina de detalii dupa ce o termin si trec la urmatoarea carte.
Acum am inceput "Gone girl" de Gillian Flynn. E un thriller politist, care are in centru disparitia unei femei, Amy, in ziua celei de a cincia aniversari. Sotul ei, Nick, devine principalul suspect automat, insa de la asta si pana la deznodamant e cale lunga. Nu ma prea pot pronunta in legatura cu cartea de acum, pentru ca sunt foarte la inceput. Stilul autoarei e insa destul de interesant si captivant. Plus ca imi place ca e totul prezentat din doua perspective: perspectiva lui Amy si perspectiva lui Nick. Poate ca voi reveni cu o parere mai plina de detalii dupa ce o termin si trec la urmatoarea carte.
Thank you, Geesushi! ^-^
"these are the days that must happen to you"