Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Anne Rice

Asta va fi lung. 4

Spre regretul meu,doar "Interviu cu un vampir","Vampirul Lestat","Regina damnatilor","Vampirul Armand" si "Vampirul Vittorio" au trecut prin mainile mele.
Toata chestia a inceput cu filmul facut dupa prima carte.Am vazut o secventa si apoi am aflat ca e bazat pe un volum,deci m'am milogit la tata sa mi'l ia de la sectiunea pt adulti a bibilotecii.Timp de...nu stiu,cam 2 saptamani,am stat noaptea sa citesc,insa,spre regretul meu,intelgeam doar partial ideile prezentate,insa indeajuns cat sa concluzionez ca se merita efortul depus pentru a patrunde subiectele abordate.Dupa primele pagini mi se parea ca doamna Rice (desi nu stiam cum arata pe atunci) statea cu mine la birou si imi povestea,atat de aproape de sufletul meu consideram totul.Naratiunea captivanta,detaliile coplesitoare ale unor stari diferite din care unele le'am trait si eu intrucatva,totul m'a fermecat!
Tanti bibliotecara a zis ca urmatoarea din serie e "Vampirul Armand",iar eu,copchila neinformata,am luat faptele ca atare.Si dai,citeste cartea la lumina lampii (ziua dormeam sau eram afara) si...soc!Atunci eram mai sceptica la unele chestii si cu mintea ceva mai nepangarita,deci va puteti imagina,in caz ca citeste cineva,ce fata am facut la scena fierbinte dintre Marius si Amadeo.Cand imi amintesc,ma apuca rasul melancolic gandindu'ma la vremurile alea.Si uite-asa am facut eu cunostinta cu descrirea franca si necenzurata a Annei Rice.Niceeee!
A urmat "Vampirul Lestat",carte care m-a facut sa ma crucesc.O parte memorabila a fost cea in care protagonistul facea totul pentru a atrage atentia celorlalti vampiri,fapt copilaresc si de inteles in acelasi timp,deoarece simtea nevoia de evenimente,se saturase de amorteala in care zacuse cateva decenii.Personajul principal,cu firea sa cand cruda,cand deziluzionata ori teribil de energica are,prin acest comportament vesnic (aici chiar se potriveste cuvantul) schimbator,aceeasi fire cu a mea.Adolescenta,presupun?Cica toti trec prin asta.Ma scuzati,inapoi la Lestat.Cum scriam,m'a fascinat cu adevarat,m'a imbiat sa devorez fiecare pagina cu nesat in speranta dezlegarii cimiliturii sufletului sau,ceea ce nu s'a intamplat,insa a devenit astfel prima carte care m'a facut sa spun un "bestial!" cand am inchis'o cu regret la incheiere.Acestea s'au intamplat acum doua veri.
Vacanta trecuta ma urmarea sentimentul ca uit ceva.Am realizat ce,asa ca da'i si roaga'te iar de tata sa iti imprumute,de data asta restul cartilor.Despre "Regina damnatilor" ce as putea spune?Impresionanta geneza vampirilor,la fel si faptul ca ni se introduc vampiri mult mai batrani decat primele personaje cunoscute.Ar fi multe de comentat pe tema 'Akasha',insa s'ar putea sa bat lejer campii,deci o las balta si lac.Mi'a placut,de asemenea,promisiunea supravietuitorilor ca voi ramane uniti,se vor ajuta pentru a evita eventuale pericole.Mi se pare extraordinar ca niste fiinte solitare,retrase sa faca acest lucru.Insa,din cate am tras cu ochiul,acest fapt va ramane valabil foarte putin timp.
"Vampirul Vittorio" e diferit.Din primele alineate realizezi asta fiindca spune clar ca nu are legatura cu ceilalti.Minunate intrevederile lui cu ingerii si grea alegerea pe care a facut'o,cea de a ramane cu Ursula.Sfarsitul m'a facut sa zambesc,e special.
Cam astea au fost trairile mele de'a lungul lecturarii cartilor.Nu ma las,voi continua imediat ce scap de niste obligatii scolare 45. Si "Cronicile vrajitoarelor" imi cam fac din ochi...vor urma.
Cred ca am mai spus asta deja,dar temele abordate ce par a se potrivi doar lumii nemuritorilor se potrivesc celei de zi cu zi si sunt introduse intr'un mod care te atrage,te farmeca,iar la sfarsit te face sa spui "Da,mi se pare corect,gandeste la fel ca mine."In concluzie,eu spun ca aceasta autoare merita citita.Cat despre decizia ei de a scrie carti legate de religie,mi s'a parut surprinzatoare,dar e bine ca si'a regasit credinta sau ceea ce considea ea ca e si,cum nu critic nicio alegere,ma bucur ca e din nou cu pixul in mana,gata sa lanseze alte opere.

"Do you really want me dead or alive/ To torture for my sins? "

Caz inchis, joc terminat, trage-ti fermoarul. Pana si un orb vede asta!
(George Rathbun)

[Imagine: 18m8pl.jpg]

Răspunsuri în acest subiect
Anne Rice - de Ayaka~Milly - 01-06-2008, 02:27 PM
RE: Anne Rice - de Sloth - 23-07-2008, 12:22 PM
RE: Anne Rice - de Luna - 31-07-2008, 10:18 AM
RE: Anne Rice - de Adriana - 21-10-2008, 10:20 PM
RE: Anne Rice - de Moony691 - 09-06-2011, 08:41 PM
RE: Anne Rice - de Chlo - 09-06-2011, 09:28 PM
RE: Anne Rice - de HanniGram - 11-04-2013, 08:27 AM
RE: Anne Rice - de Brian Kinney - 25-10-2013, 03:04 AM

Utilizatori care citesc acest subiect: