22-04-2011, 08:56 AM
Dupa parerea mea, adolescenta este o perioada dificila, de trecere de la stadiul de copil, la stadiul de om matur. Este o perioada grea, in care ne dezvoltam atat din punct de vedere fizic, cat si moral, sufleteste, sentimental etc. In aceasta perioada incep sa apara primele responsabilitati. In timpul copilariei nu prea sunt responabilitati, dar deja de la varsta adolescentei incep sa apara. Adolescenta este o perioada confuza, o perioada in care nu stim cu adevarat ce vrem, ne invartim in jurul unor puncte fixe, nestiind de fapt farmecul lor. Din aceasta perioada, poate chiar mai repede apar "primele manifestari ale iubirii", cum se zice, si totusi neconstientizand adevarata semnificatie a iubirii, rolul ei si adevarata valoare. O confundam adeseori cu o joaca, care mai apoi se transforma in asa zisele "lacrimi de iubire". Nu constientizam ca aceasta "iubire" este un joc, este un joc care ne transforma, ne ajuta sa constientizam ca viata nu este numai roz, ca sunt si lacrimi, ca nu obtinem intotdeauna ceea ce ne dorim. Asadar adolescenta este, dupa parerea mea cam cea mai dificila parte a vietii, cand sentimentele ne sunt nedeslusite, nu constientizam adevarata valoare a vietii. In toata aceasta perioada de tranzitie, trebuie sa fim foarte atenti in comportamentul nostru, pentru ca mai tarziu sa nu ne para rau de ceea ce am facut, sa ne traim adolescenta in asa fel incat sa nu ne para rau mai tarziu. Pentru ca o data devenind oameni maturi, trecutul ne poate afecta viitoare familie, copiii si totodata viitorul.
Asa deci, spuneti-va parerea. Ce credeti despre aceasta perioada si veni-ti cu argumente.
Asa deci, spuneti-va parerea. Ce credeti despre aceasta perioada si veni-ti cu argumente.