Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Generatia cu cheia la gat | Generatia actuala

#2
Nu pot spune ca urasc faptul ca m-am nascut dupa '95. Nici nu imi place, sigur, nu suntem cea mai reusita generatie insa am avut o copilarie frumoasa (pana acum a fost frumoasa, de acum incolo sunt nesigura)
Citat:Noi nu ne dadeam beep-uri, ne fluieram să ieşim afară, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca să auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau PlayStation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o lună după ce le cumparam şi le uitam pe dulap, pline de praf.
Abia aşteptam la chefuri sa jucam "Fântânita", sau "Flori, fete sau baieti", sau "Adevar sau Provocare", sau orice ne dadeă un pretext să "pupam pe gură" pe cine "iubeam".

Si acum facem asta. Chit ca tehnologia si lumea insasi evoluează, unora chiar le place sa ramana copii. Astea sunt amintirile cu care ramai. Nu faptul ca te-ai imbatat prima data la 12 ani sau fumezi de la 9, sau mergi in club si te intorci muci acasa la 14 ani sau mai stiu eu ce. Astea sunt prostii, cum ai spus si tu, teribilisme. In ziua de azi conteaza sa fii cul, tru, etc. Imi aduc aminte din clasa I cand lipsea invatatoarea si jucam lapte gros sau ieseam in curtea scolii si jucam "mijita" sau orice alt joc puteam inventa pe moment. (avand in vedere ca imaginatia din zilele noastre sucks din multe puncte de vedere la copii sub 10 ani). Faceam intreceri pe aleea din parc, jucam "Lena"/ "Bucatarul"/ "Mamaliga frige" etc. in fata blocului. O strigam pe mama sa-mi arunce o sticla de apa de la balcon (era greu, mai ales cand stateai la 4) si ea ma certa ca de ce tip. Aduceam patura afara si ne jucam de-a "mama, tata si copii". Multe alte lucruri pe care le faceam in clasele primare/ gradinita si nu le voi uita niciodata. Primul video game pe care l-am jucat era defapt pe televizor si nici macar nu era al meu (pe atunci puteai sa ai jocuri doar daca parinti aveau pile la vama atunci cand aduceau chestii din mama rusie) Era cu niste pasari pe care trebuia sa le omori si aveai si un pistol cu senzori (sau asa ceva) care facea un zgomot infernal. Eu nu am nici acum Nintendo sau PS in schimb am avut (si nu voi uita niciodata) ceva in genul Gameboy-ului insa mult mai nasol (nasol in sensul ca era mai lat si gros si avea ecranul foarte mic). Primul joc pe PC a fost paint-ul, primul televizor color prindea doar PROtv si TVR deci pot spune ca pana acum copilaria mea a fost frumoasa. Insa ma scarbesc cand vad copii de 7-8 ani care se macheaza, se poarta in cel mai gretos mod, si nu au nici un pic de respect pentru lucrurile pe care le au. (dintr-o punga de chips-uri/ bomboane/ jeleuri jumatate o arunca ca nu mai vor ei sa manance. Pai in penajul meu (ca sa nu injur pentru ca imi iau warn 9), daca aveam la 7 ani jeleuri in forma de ursulet sau serpisori sau Bonibon eram cea mai fericita persoana din lume+ ca le imparteam cu toata gasca).
Cartoon Network de atunci, Jetix cu Viata cu Louie/ Ce-i cu Andy, Copi de la 402, Piratul Jack cel teribil, Minimax cu Sandy Bell. Pe protv, in diminetile de weekend avea Captain Planet. Vacanta mare cu Garcea, Boier Moflea si Voda, haha nice ones. Primul revelion cu dan negru, Abc/ de ce? and so on. Sa nu-l uitam pe Mr. Bean sau Denis pericol public sau Singur acasa. Si desigur Marcelino Palivino, eroul copilariei mele.
Citat:Noi am ascultat şi Metallica, şi Ace of Base, şi DJ Bobo, şi Michael Jackson, şi Backstreet Boys şi Take That, şi încă nu auzisem de manele, singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu ştia paşii, dar toti dansam!
Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atât de Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Abba şi de Queen, cât şi de noile nume gen: 50 Cent şi Britney Spears.

Pe toti de mai sus i-am ascultat iar unii inca au un loc acolo in inima mea (Marrillion, U2, chiar si Janis Joplin/ Bruce Springsteen etc.) Cand eram mai mica (asta este o marturisire) dansam pe melodiile celor de la O-zone/ fara zahar/ Asia, si chiar imi placea. Acum am mai crescut un pic, privesc cu alti ochi aceste trupe, chiar daca ele fac parte din copilaria mea. Sau cand ascultasem prima data Cargo - Mama si nu intelegeam despre ce vorbea Kempes. Haha, daca as fi stiut atunci.

Cred ca o parte din copilarie a fost chiar frumoasa, si ma bucur ca nu am prins mult din prezent, din idiotenia in care ni s-au transformat urmasii.
Suntem o generatie de hipsters and whores. And we need to stop this shit.

Ma simt batrana acum, dupa toate astea.

Si recomand melodia asta pentru toti ce-i ce nu-si aduc aminte de copii cu cheia la gat:
http://www.youtube.com/watch?v=CMTHLJE0oXQ
+
http://www.facebook.com/Generatia.Cu.Che...ref=stream

Edit:
"Du-te in mortii ma-tii, asadar si fii mandru de tine ca m-ai convins sa nu am copii niciodata, pentru ca nu vreau sa ii cresc intre copiii vostri de c***t."

Indeed lady, indeed.

Edit2: Azazel, ai dreptate, se schimba, dar se schimba in bine?
(N-ai* ce-i* N-o*)
[Imagine: 302xdzc.jpg]
Voi, nepasatori de moarte, dispretuitori de viata,
Ce-ati probat cu-avantul vostru lumii pusa in mirare,
Ca din vultur vultur naste, din stejar stejar rasare!



Răspunsuri în acest subiect
RE: Generatia cu cheia la gat | Generatia actuala - de Stormrage - 28-08-2012, 03:41 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)