Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

E.L. James - Fifty shades of grey

#4
Ugggghhhh. - asta e singurul mod de a descrie cartea asta.


Nu am ascuns niciodata faptul ca eu citesc tot felul de carti porny dubioase. Pentru ca, asta e, mie literatura smutty mi se pare interesanta so there. I'm not a closet pervert, I'm out in the open. Luand in seama chestia asta, va rog sa ma credeti ca am fost foarte incantata cand am auzit prima data de 50 Shades of Grey. At last, mi-am spus, literatura smutty nu mai e ceva de care sa iti fie rusine! E in topul celor mai bine vandute carti! Omg, this is exciting.

Mi-am spus sincer ca vreau sa citesc cartea fara sa vad vreun review in prealabil. Oh, de ce nu am citit reviews pe net in prealabil?

Cartea asta e pentru cartile erotice, ceea ce Batman si Robin e pentru filmele cu supereroi. Adica mai bine nu ti-ai forma parerea despre tot genul de la cartea asta. E atat de departe de a fi sexy, si e asa prost scrisa. Personajele sunt foarte enervante, se poarta pueril si ilogic si sunt pur si simplu unlikeable. Ceea ce ar fi trebuit sa fie un mare pas in fata pentru acceptarea in media populara a sexualitati feminine de dragul sexualitatii feminine si nu sexualitatea feminina pentru placere masculina nu a facut decat sa dea miscarea feminista inapoi cu douazeci de ani. 22


Cartea nu e doar prost scrisa, personajele nu sunt doar plate si insipide, sexul nu e doar prost scris si repetitiv - toata cartea mi se pare harmful pentru ca glorifica din nou relatiile abuzive. Si nu ma refer aici BDSM = abuziv. By God, as face orice pentru o carte BDSM scrisa...decent. [nu ma avant la bine.] Ma refer la faptul ca fatuca aia nu isi da seama ca are de a face cu un ticalos abusiv si tot comportamentul lui creepy e descris ca fiind romantic sau sexy. Pentru ca orice femeie vrea, in adancul sufletului, sa fie controlata si abuzata emotionat de un ticalos. Dar e okay, pentru ca si el a fost abuzat la randul lui.

Mai e ceva ce ma irita - ideea asta vehiculata in carte ca jocurile BDSM sunt neaparat rezultatul unei traume psihice din copilarie sau some shit like that. Adica, esti cumva damaged daca iti place sexul kinky. Nu e, in definitiv, ceva ce cuplurile perfect boring si banale pot face acasa /*insert sarcasm*.

E oare trist ca SF-ul are personaje mai umane si realiste decat au cartile de romanta adanc inradacinate in realitate? Food for thought.


E foarte trist. 2 Personal, am citit foarte multe carti din ambele categorii si am invatat deja la ce sa ma astept. De cele mai multe ori, evit sa spun ca sunt cititoare de romance pentru ca sunt perfect constienta de cat de cheesy, stereotipice si dureros de plate sunt personajele alea. Cred ca am ajuns la stadiul ala de masochism in care citesc Nicholas Sparks numai ca sa ma pot dupa plange de cat de proasta a fost cartea. Traiesc cu speranta ca la un moment dat o sa gasesc o poveste de dragoste happy, fluffy si cu personaje complexe si interesante. Obviously, nu o sa o gasesc prea curand, dar speranta moare ultima, frate.

Inca un lucru - ca sa scrii SF reusit trebuie, din punctul meu de vedere, sa ai personaje foarte bine realizate. Nu stiu ce cred altii, dar pentru mine, SF-ul nu e atat despre hai-sa-vedem-cum-functioneaza-viitorul-asta-cyberpunnk, ci mai de graba hai-sa-vedem-cum-reactioneaza-oameni-in-viitorul-asta-cyberpunk. Altfel, nu prea poti sa ai implicare emotionala din partea cititorului. [parere pur personala.]



Răspunsuri în acest subiect
E.L. James - Fifty shades of grey - de CyBeR - 02-08-2012, 11:50 AM
RE: E.L. James - Fifty shades of grey - de CyBeR - 03-08-2012, 11:25 AM
RE: E.L. James - Fifty shades of grey - de Amarantha - 31-01-2013, 08:36 PM
RE: E.L. James - Fifty shades of grey - de Fear - 15-04-2013, 10:05 PM
RE: E.L. James - Fifty shades of grey - de Saqir - 12-04-2014, 10:14 PM
Full-grown galleries - de andremg60 - 08-09-2015, 12:34 PM
Loose galleries - de crystalfg16 - 29-10-2015, 03:22 AM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)