Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Pink Floyd

#1
[Imagine: pinkfloydpic.gif]
Pink Floyd
Format în 1964 de către Roger Waters, Nick Mason și Richard Wright, pianist, grupul Pink Floyd are inițial diverse nume (Sigma 6, The Meggadeaths, The Screaming Abdabs, The Abdabs, T-Set)avându-l în componență într-o fază anterioară a grupului pe Juliette Gale la voce și pe chitaristul de jazz Bob Klose, însă își definitivează numele la venirea lui Syd Barret în 1966 prin combinația prenumelor a doi interpreți de blues: Pink Anderson și Floyd Council.
Desigur, detaliile istorice sunt plictisitoare, așa că o să încerc să trec cât mai succint prin ele:
Primul disc apărut, "The Piper At The Gates Of Dawn" (1968), ocupă locul 3 în topul britanic. Pe acest album Barrett își pune amprenta și astfel stilul muzical adoptat de Pink Floyd în perioada în care Syd Barret încă făcea parte din trupă este catalogat ca "Psihedelic". Din cauza problemelor cu drogurilor, Barrett pleacă în 1969 din trupă, în locul său rămânând David Gilmour (care în 1968 intrase în trupă alături de Barret).
Din 1969 până în 1994 Pink Floyd produce mai multe albume studio("A Saucerful Of Secrets", "Atom Heart Mother", "Meddle", "The Dark Side of the Moon", "Wish You Were Here", "Animals", "The Wall", "The Final Cut", "The Division Bell") cât și live ("Ummagumma", "Delicate Sound of Thunder", "Pulse", "Is There Anybody Out There? The Wall Live"). Tot în această perioadă, o parte din membri părăresc trupa - Richard Wright în 1979, Roger Waters în 1985.

Pe 2 iulie 2005, Roger Waters, David Gilmour, Nick Mason, și Rick Wright se reunesc pentru un spectacol în cadrul concertelor Live 8. Cu toate acestea, zvonul unei posibile reuniuni este dezmințit.

Mi s-a părut foarte ciudat că nu era niciun thread deschis cu Pink Floyd.
Cine i-a ascultat ? Cui i-a plăcut ? Cui nu i-a plăcut ? Albumul favorit ? Melodia favorită ? Membrul favorit, poate?

Și, ca o curiozitate personală, a văzut cineva The Wall (filmul) și dacă da, cum i-a plăcut? Personal, The Wall este unul din filmele mele preferate.

(Voi răspunde întrebărilor cu altă ocazie. De altfel, o să revin cu edituri când îmi voi aminti detalii mai interesante).
[Imagine: sig3a.jpg]



#2
Pink Floyd, geniala trupa. Am inceput sa ascult printr-a 9a ca un tip de care imi placea mie era fan inrait, si chiar mi-a placut foarte mult. Au un stil atat de unic si atat de misto. Totusi, nu este o trupa ptr toata lumea. Adica la unele formatii mai gasesti melodii care zici ca s-ar plia asa pe toate gusturile in materie de muzica, dar la Pink Floyd nu. Ori iti place, ori te duci acasa 21.
Ce sa mai zic...Cred ca melodia mea preferata e High Hopes (inceputul ala imi da fiori de ficare data cand ascult melodia). Si Marooned imi place foarte, foarte mult; am ascultat melodia asta prima oara cand eram in parc cu un prieten si stateam pe iarba si aproape ca am adormit atat de chill mi se pare. Nu stiu, lumea ar trebui sa asculte mai multe formatii mai vechi de genul asta si nu toate rahaturile de azi.
[Imagine: careless.jpg]
And I don't realy care if you think I'm strange, I ain't gonna change.

#3
Ah, maeștrii... păi cum să nu știu de ei, aș intra-n pământ de rușine. Sunt cei ce-au adus psihedelicul în atenția plebei, dar mă tem că aceasta nu priceput exact ce aveau de spus acei oameni. Și mă-ntristez când văd doar cele 2 melodii arhicunoscute (The Wall - deși nu știu chiar care dintre cele 3 părți și Money) când se vorbește despre ei (în genere vorbind, desigur) deși sunt dintre acele cântece c-un mesaj mai pe față din tot acel repertoriu. No să mă lungesc în a-i proslăvi, se poate ghici foarte bine de ce aș face asta, deci ar fi redundant.

Ai întrebat de am văzut "The Wall", filmul, iar răspunsul e nu, dar m-ai făcut curios și-l pun în coada de așteptare. Vrei să știi ce cântece m-au încântat mai mult și mai mult? Păi Comfortably Numb (pentru că-mi descrie o anumită parte a personalității și pentru că e o trimitere către Syd la care trupa (toată trupa) a ținut mult, foarte mult, și-a descris situația lui foarte bine, de altfel un alt cântec ce-i este dedicat (de altfel tot acel album a fost compus cu el ca subiect) e Shine On You Crazy Diamond, ce e superb, iar de se vrea a afla ce savoare a avut acel om, se poate asculta-n detaliu primul album al formației), Pigs... de fapt nu, tot albumul Animals e pe același nivel și mai toate melodiile lor, căci e al naibii de dificil de ales. Membru favorit? Toți! (și mă refer la toți, heh - chiar îmi doresc să fi putut fi cu ei, dar poate-o fost mai bine așa)

#4
@Schimodie: Am rezolvat. Curios, îi știam numele și nu-mi dau seama de ce l-am scris greșit.
Citat:Și mă-ntristez când văd doar cele 2 melodii arhicunoscute (The Wall - deși nu știu chiar care dintre cele 3 părți și Money)
-> Another Brick In The Wall
Uită-te și la The Wall, o să găsești o diferită interpretare albumului. Și-n plus, d.p.d.v. cinematografic, filmul este destul de/foarte bun.
[Imagine: sig3a.jpg]



#5
pink floyd o trupa geniala care au revolutionat muzica cu genul lor. am multe amintri cu trupa asta 4 de cand eram mic ascultam cu tata la greu si ne uitam la concerte si e un fel de soundtracku copilariei mele. also,am facut si multa lume sa se indragosteasca de trupa asta si i'm proud of that 21
melodia preferata: high hopes
albumul preferat: division bell

#6
Cam putin pentru o trupa atat de buna. O iubesc. Azi jumatate de zi numai Pink Floyd am ascultat, sunt.. speciali. Adica uneori ma ia somnul pe melodiile lor, sunt asa calme, frumoase, .. Sunt atat de originali si vocea e superba. Imi pare tare rau ca peste trupe precum Pink Floyd se sare mereu. Consider ca daca nu ai ascultat macar o data Pink Floyd, esti inferior [acum, parerea mea]. Melodia preferata.. Hmm, nu stiu, sunt multe, dar mult imi plac Another Brick in the wall, Hey you, Comfortably Numb, Wish you were here.. Chiar nu stiu, astea le ascult zilnic. The Wall nu l-am vazut, insa o sa o fac, clar! 4 siiii.. album.. cred ca The Wall. 106




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)