Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Negură Bunget

#1
[center][Imagine: negura_bunget_logo.jpg][/center]

Negură Bunget este o formaţie românească de black metal.
A fost înfiinţată sub numele de Wiccan Rede la sfârşitul anului 1994, în formulă duo (Hupogrammos Disciple, la vocal, chitara, bas şi clape, şi Negru la tobe). În 1997, Sol'Faur Spurcatu li s-a alăturat, la chitară.

Albumul de debut Zîrnindu-să, lansat către sfârşitul lui 1996, aduce schimbarea numelui trupei în cel actual şi cristalizarea unei ideologii specifice. Următorul album a apărut în 1998, sub titlul de Sala Molksa. Odată cu acesta, trupa l-a cooptat pe cel de-al treilea membru oficial, Sol Faur. Are loc prima lor apariţie pe o scenă din străinătate, la festivalul Open Hell din Volyne (Cehia), iar în 2000 au lansat Măiastru Sfetnic, cel de-al treilea album. Popularitatea lor în mediul underground a crescut, astfel încât au avut parte de alte concerte în România şi ţările învecinate (Serbia, Ungaria), precum şi de un contract cu Code666 Records, o casă de discuri din Italia.

În 2009, trupa a trecut prin nişte schimbări, întrucât au fost neînţelegeri între cei trei membri, Hupogrammos, Sol'Faur şi toboşarul Negru. Hupogrammos şi Sol'Faur au plecat, înfiinţând trupa DorDeDuh, iar Negu continuă trupa-i rămasă sub numele de Negură Bunget cu o nouă componenţă: Corb, la chitară şi vocal, Negru, la tobe, Ageru Pământului, vocal, xilofon şi percutie, Spin, la chitară, Gadinet, la Chitară şi bass, şi Inia Dinia, la clape.

Discografie

Albume de studio
From Transilvanian Forests, 1995 (demo)
Zîrnindu-să, 1996
Sala Molksa, 1998 (MLP)
Măiastru Sfetnic, 2000
'N Crugu Bradului, 2002
Negura Bunget Box, 2004 (box set)
Inarborat Kosmos, 2005 (EP)
OM - 2006
Vârstele Pământului - 2010

Compilaţii (V.A.)
Better Undead Than Alive(2 CD) - 2002 (Code666 Records) - conţine piesa şi videoclipul Văzduh
Scream Of The Eastern Lands - 2003 (Undercover Records) - conţine piesele Sculptured Fog şi Din adîncul afundului întrupat
Awaken Comp.3 - 2001 (Awaken Rec.) - conţine piesa A-vînt in abis
Mare Tenbrarum - 1999 (Mare Tenebrarum Rec.)
Upon a Mighty Blooded Stream - 1999 (Red Stream Productions)
Les Litanies des Satan - 1998
Hole in the Sky Vol.II - 1998
Wagging the War - 199? (Sepulchral Productions) - conţine piesa Immortality's elogy: The Vampirism
Underground Romania Vol.III - 1997 (Phoenix Rec.)
Underground Romania Vol.II - 1996 (East&Art Rec.) - conţine piesa Transilvanian fullmoon vampirism

citat, ÅŸi rescris pe alocuri, de pe Wikipedia
Aflaţi mai multe pe: http://www.negurabunget.com
http://www.transilvaniantrilogy.com
http://www.myspace.com/negurabunget
http://www.twitter.com/negurabunget
http://www.reverbnation.com/negurăbunget
http://www.youtube.com/neguramusic
http://www.facebook.com/negurabunget?ref...gurabunget


Ce pot spune, este una din trupele mele favorite şi recomand la rându-mi, după ce mi-a fost recomandată de ToRnAdO, căruia nu-i pot mulţumi îndeajuns. Deşi am aflat de ea acum câţiva ani, preferinţa pentru ea s-a materializat în modul în care este în momentul de faţă, abia după ce am trecut de o perioadă în care ascultam numai operatic metal [şi anume Therion, deşi ascultam şi albumele mai vechi ale lor]. N-am avut habar c-ar scoate album nou, n-am aflat de Vârstele Pământului decât abia după ce mi-am cunoscut jumătatea, şi n-am acceptat să-l ascult [din lene, din faptul că "meh, nu mai e aceeaşi componenţă, screw it"] deşi am fost presată să-l ascult "că-i bun" şi am trăit câteva luni cu mesaje cu versuri din Dacia Hiperboreana. Asta până şi-au avut concertul din februarie unde, deşi n-am avut cum să stau mult - probleme cu trezitul pentru a doua zi, o zi aparent importantă, unde n-am făcut mai nimic, deci puteam să lipsesc liniştită -, am ascultat Dacia Hiperboreana, Ţara de Dincolo de Negură, as I recall, Pămînt şi o parte din Cel din Urmă Vis, parcă. N-am reuşit să prind Hora Soarelui, şi asta mă scoate din minţi, căci era preferata mea. Pămînt nu ştiu dacă aş fi ascultat-o acasă cu aceeaşi emoţie, dar mă inspiră într-un mod nemaivăzut mie - amintirile din noaptea aceea au fost ceva, deşi nu era mai nimic deosebit: clubul umplut pe jumătate, două tipe bete în faţă făcând windmill pe bucăţile ambientale, câţiva tipi recuperându-se după pogo-ul făcut la Carpatica unde şi-au primit nişte picioare de la un entuziast băut, şi noi aşteptând breakdown-ul de la Pămînt ca să dăm din cap, deşi eu sincer nu mai ascultasem niciodată melodia şi habar n-aveam că ar urma aşa ceva.
Ca albume preferate am OM, Măiestrit şi Vârstele Pămîntului, deşi îmi plac toate albumele şi melodiile, în afara celor din perioada Wiccan Rede [îmi place şi Black-ul de peşteră, but I'd need something softer].

Recomand oricui n-a ascultat-o încă, din rândul metaliştilor, şi din rândul celor care n-au tangenţă cu genul abordat de ei, măcar Pămînt s-asculte până la 4:50, că merită.

Any other fanz ? ^^

#2
Nu ştiam că nu este deschis deja un astfel de topic -bine, sinceră să fiu nici nu am căutat-. Well, da, pot spune că sunt fană, deşi nu i-am auzit niciodată live. Îî ştiu de la tata, nu ştiu sigur de când, dar de ceva ani. Prima melodie pe care am ascultat-o a fost Pămînt şi mi-a plăcut. Într-adevăr, chiar dacă nu eşti metalist, melodia asta te prinde. Şi nu stiu de ce toată lumea se "fereşe" de ce e după 4:50. Mie chiar îmi place, dă puţină culoare melodiei, ca să spun aşa. Tot datorită melodiei "Pămînt" am devenit fană. Nu ştiu cum se întâmplă la ceilalţi, dar mie îmi dă fiori când o ascult, e superbă. Totuşi, preferata mea e Cel din urmă vis, are un loc aparte, dintre toate melodiile. Din moment ce şi tata e fan, am toată discografia, dar melodiile care îmi plac mai mult sunt cele două menţionate mai sus şi Cunoaşterea Tăcută, Hora Soarelui, Dedesuptul, Ceasuri Rele, Primul Om şi Ţara de Dincolo de Negură.
Anyhow, Negura Bunget is amazing. =] Când vine vorba de ei pot spune că sunt mândră că sunt româncă. Recomand formaţia, la rândul meu, oricărui metalist. Merită ascultaţi.

\m/ òó \m/

Xoxo, Ang.
Angilicious|dA
[Imagine: pikachu___batman_by_mnrart-d58f68d.gif]
Nothing I shoot gets back up again.
Drawings.| Photos.

#3
N-am chef sa o lungesc->Imi place, atat ca sound-voce/instrumental cat si ca mesaj. Se numara printre formatiile mele preferate de black, dupa Burzum, Darkthrone, Mayhem si poate...Venom. (I love classics 10)

Fav songs: Cunoastere tacuta, Primul om, Vazduh, Pamant, Dacia Hiperboreana, Hora Soarelui etc.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)