Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Guano Apes

#1
Nu pot să cred că nu exista un topic despre Guano Apes. oO În cazul în care există şi mi-a scăpat mie, scuze şi rog ca acesta să fie şters.

Guano Apes a fost infiintat in luna martie 1994. Dennis, Henning si Stefan erau deja impreuna si cautau un solist vocal. In cele din urma au cunoscut-o, prin intermediul unui prieten al lui Dennis, pe Sandra, la o petrecere universitara organizata in orasul lor natal, Gottingen.

Sandra i-a uimit pe baieti, Dennis afirmand el insusi ca ori de cate ori vedea o solista intr-o trupa rock ramanea surprins, nefiind foarte convins ca asta cauta. Ceea ce a uimit a fost tonalitatea flexibila a vocii ei: uneori tandra, alteori nervoasa sau chiar agresiva. O data cu venirea Sandrei formatia a inceput sa se impuna pe piata. Titlul trupei provine de la o combinatie de cuvinte si a fost ales astfel incat sa intruchipeze stilul muzical abordat. La inceput Guano Apes a inceput sa cante in locatii mici, baruri si cluburi, insa in 1996 au participat la o competitie alaturi de alte 1015 trupe, castigand concursul german „The Local Heroes” organizat de catre postul TV Viva2. Premiul a constituit o oferta de a isi inregistra albumul ce avea sa se intituleze „Proud Like A God”. Primul lor cantec este „Open Your Eyes”, urmat de catre „Rain” si de „Lords Of The Boards”; ultima piesa a uimit publicul din Europa fiind aleasa pentru imnul campionatului de snowboarding din Austria, 1998.

Prin intermediul albumului „Proud Like A God” cantaretii au ajuns pe primele locuri ale topurilor europene. In luna martie 1999, Guano Apes a sustinut primele doua concerte in America, la Austin si Boston, spectatorii fiind surprinsi de calitatea muzicii si de energia provenita din partea unei trupe necunoscute. „Proud Like A God” a fost lansat in Portugalia in 1999 unde Guano Apes a sosit pe data de 31 mai 2003 pentru a concerta la „Paradise Garage”; trupa ramane surprinsa de faptul ca desi cantau in premiera foarte multi i-au recunoscut. In 1999 sustin doua concerte la T99 Festival, in fata a 60.000 de spectatori si la Festivalul de la Paredes de Coura.

In 2000 Guano Apes revin in Portugalia pentru a prezenta cateva cantece noi in cadrul a doua concerte desfasurate cu casa inchisa la Lisabona si la Oporto pe 12 si 13 martie 2003. In luna mai a aceluiasi an a realizat albumul mult-asteptat „Don’t Give Me Names” ajuns rapid pe primul loc in topurile europene, inclusiv in cel portughez. Lanseaza la scurt timp melodiile „Big In Japan” si „No Speech” (al carei videoclip este filmat in Los Angeles si Las Vegas, in timpul turneului), „Living In A Lie” si „Dodel Up”. „Don’t You Turn Your Back On Me” a fost ales pentru coloana sonora a filmului german „Meschugge”. In 2001 Guano Apes a cantat live in Europa, inregistrand intre timp noul album ce avea sa fie lansat in vara lui 2002. In 2001 Sandra compune si canta alaturi de Apocaliptica „Path vol II” dupa care confirma ca este gata sa porneasca intr-o cariera solo,dar fara sa plece din formatie.

In 2003, dupa 3 ani de pauza grupul a lansat cel de-al treilea album, „Walking On A Thin Line”, primul single extras fiind „You Can’t Stop Me”. In timpul pregatirii acestui album Guano Apes s-a schimbat foarte mult, modificarile fiind atat la nivel estetic: isi schimba logo-ul cat si in ceea ce priveste stilul. Dupa toate aparentele „Walking On A Thin Line” este cel mai bun album al trupei de pana acum.

Trupa s-a despartit imediat dupa lansarea lui Planet of The Apes, in 2004.


Songs:

Break the line
Big In Japan
Open Your Eyes
Living in a Lie
Quietly
No speech


În spoiler sunt bla-bla-uri. Eu ascult Guano Apes de când eram micuţă. Vară-mea era fană şi ascultam de nevoie, după a început să-mi placă, melodia mea preferată fiind 'Big in Japan'. Păcat că s-au despărţit, I really like their songs. I miss Guano Apes.

Xoxo, Ang.
Angilicious|dA
[Imagine: pikachu___batman_by_mnrart-d58f68d.gif]
Nothing I shoot gets back up again.
Drawings.| Photos.

#2
Sincer, nu auzisem de Guano Apes pana a fost Greenfest acum 2 ani in Izvor, pe gratis. Ca tot romanu', am mers si eu la concert in toate 3 zilele, iar in a doua cantau Guano. Prima melodie a fost You can't stop me (care mie imi place cel mai mult), dar n-am reusit sa ma bucur de ea pentru ca un necunoscut a decis ca ar fi super amuzant sa ma ridice pe umeri, ceea ce a fost super ok pana cand a inceput pogo si era sa cad sa ma fac una cu pamantul. Oh, sweet memories. 21 In fine, am vazut jumatate de melodie de sus, si eram chiar si in al 2-lea rand si solista chiar mi-a facut cu mana at some point, supertare. Dupa ce a inceput mare pogo am mers mai in spate ca vroiam sa stau chill si sa ascult. Era prea cald afara sa mai stau si intre oameni furiosi la concerte rock.
In fine, Guano Apes mi se par o trupa ok, nu chiar genul meu. Imi plac cateva melodii. VAAAAI, RAIN! Melodia aia este superbaaa! Si dupa concertul de atunci de la Greenfest au zis ca se intorc in Roumeinia, dar de unde... In fine, thumbs up!
[Imagine: careless.jpg]
And I don't realy care if you think I'm strange, I ain't gonna change.

#3
Eram in primul an de liceu cand am dat peste trupa respectiva, inainte sa fie 'cool' sa o asculti. Asta se intampla in urma cu aproape 6 ani, cand ascultand Apocalyptica prin youtube, am dat de melodie a lor in colaborare cu Sandra Nasic, mai tarziu avand sa aflu ca e solista de la Guano Apes.

Am avut o mica obsesie cu anumite melodii gen: Break the line, You can't touch me, Living in a lie, Pretty in scarlet, Sugar skin, Loards of the boards (care era un hit prin Britania inainte sa se umple pub-ul de cocalari), Open your eyes. Personal, nu mi-a placut Big in Japan foarte mult, si probabil sunt singura din threadul asta care stie ca e un cover, dupa parerea mea nu foarte reusit. Febra trupei s-a dus repede din creierul meu pentru ca nu aveau melodii memorabile, sau care puteau sa fie ridicate la acelasi nivel cu metalul pe care l-am descoperit la scurt timp dupa ce am inceput sa-i ascult.
[Imagine: sigforme.png]


probabil n-ai primit niciodata
telegramele mele sau poate
nu credeai ca e vital cand
lumea mea se descompunea
in ceasuri si goluri
de mine

au imbatranit in cadente
si sentimentele mele
sub greutatea
atator vieti netraite...


Clicky

#4
Am dar din greseala peste ei ieri. Eram in cautarea unor melodii bune de ascultat de la The Gazetter dar sa nu imi sara capacele, si nu sunt sigura cum, dadusem pe un videoclip cu ei, dar cu melodia celor de la Guano Apes (Open your eyes). Nu cred ca pot spune ca o sa-mi ramana in minte sau/si in inima bla-bla-bla, dar imi place Open your eyes si momentan incerc sa ascult si alte melodii.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)