Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: La care dintre lucrari merge votul tau ?
La lucrarea 1.
20.00%
1 20.00%
La lucrarea 2.
80.00%
4 80.00%
Total 5 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Zuzu si Rose .

#1
Deci, cum am pierdut primul meu duel, am zis sa imi incerc norocul cu Rose [ Vero ] .
____________________
Data limita de postare a lucrarilor : De azi , 8 februarie , pana pe data de 10 februarie.

Data de votare : De pe data de 10 februarie pana pe data de 15 februarie , dar daca terminam amandoua mai repede lucrarile va incepe imediat ce va pune Rose cele doua capodopere .

Tema : Droguri .

Lucrarile : Vor fi anonime , nu vreau preferinte !

Sistemul de vot : La celalalt duel am vazut ca unii nu au citit si asa ca voi spune tare si raspicat : 1. Dati o nota la fiecare lucrare ! 2. Spuneti la care dintre lucrari merge votul ! .
____________________

Bafta iubire ! Tema a fost aleasa de tine dar si eu o ador . Abea astept sa vad ce lucrare ai 21 !
[Imagine: Jun0xCa.png]

#2
1.De ce sunt drogurile interzise? Doar pentru că te fac să te simţi ca în al nouălea cer? Doar pentru că creează dependenţă şi dăunează grav sănătăţii? De fapt, ce le pasă atât de mult altora de vieţile noastre? Au suferit ei în locul nostru? Cu siguranţă, nu. Sunt doar nişte aiuriţi ce încearcă să pară că le pasă de noi. Şi până la urmă, dacă noi ajungem în comă la spital, nu tot ei fac profit? Nu ei câştigă bani mulţumită nouă? Ah, nu pot să înţeleg. Şi totuşi, cum am ajuns eu să fiu dependentă? Cum am ajuns să fiu adepta acestor plăceri? Nu ştiu. Tot ce îmi amintesc e că:

Aveam doar doisprezece ani când părinţii mei au început să se urască din tot sufletul lor. De fapt, ei se urau de mai de mult dar, încercau să rămână împreună şi să se înţeleagă doar de dragul meu. Toate până când tata a luat-o pe alături şi venea acasă beat mort, o lovea pe mama şi o jignea de asemenea. Punctul care a pus capac situaţiei a fost atunci când tata a plătit pe cineva ca să se dea la mama, pentru a avea un motiv bun de divorţ. Ştiu, acest fapt a fost stupid dar, tatăl meu nu mai e de mult întreg la minte. Nu mai e acelaşi bărbat drăgăstos de altă dată. Nu mai e acel om care mă dădea în leagăn şi îmi cumpăra îngheţată şi alte lucruri frumoase. Nu mai e acel om care mă mângâia când plângeam. Nu mai e acel om pe care să îl pot numi tată. Şi totuşi, încă îl iubeam. Oricum e mai bine că s-au despărţit decât să sufere amândoi.

Au trecut trei ani de atunci. Pot spune că atunci am cunoscut iubirea adevărată. Acel sentiment imposibil de spus în cuvinte domnea în inima mea. Nu aveam ochi decât pentru ochii lui abisali şi pentru părul lui înflăcărat. Îl iubeam extrem de mult şi credeam că această iubire nu va avea sfărşit. Aveam vise pentru viitor. Vise alături de el... Eram prea naivă pe atunci. Nu credeam nici în ruptul capului că îmi va face vreun rău. Nu părea genul de băiat care să facă asta. Dar m-am înşelat. Ochii lui îl făceau aşa de inocent dar... înăuntrul lui era complet altfel. Un băiat la fel ca oricare alţii. Un băiat căruia nu îi pasă de sentimentele altora. El doar s-a folosit de mine pentru propria-i satisfacţie după care m-a abandonat râzând satisfăcut. Pentru el nu am fost decât o altă cârpă.

După aceea totul s-a dus de râpă. Mama a murit de cancer şi eu nu mai aveam pe nimeni. Nu puteam să mă încred în nimeni. Nu aveam încredere decât în mine. Nici atâta...

De atunci am început să mă droghez. Începusem cu un joint şi după cât mai multe droguri mai tari. Nici nu ştiu de câte ori nu am ajuns în spital, în comă. Dar nu mă pot lăsa. Aceste substanţe îmi dau o stare de euforie ne mai întâlnită. Numai cu ajutorul lor puteam să uit de tot. Nu mai ştiam nici măcar cum mă cheama.

În acest moment trag un fum. Un fum ce îmi învăluie nările. Un fum ce mă făcea să tuşesc sec. Oricum, îmi plăcea. Mă ridic în picioare clătinându-mă şi mergeam pe trotuarul aglomerat al oraşului. Noroc că din norii plumburii cădeau stropi mărunţi şi deşi de apă. Aşa nimeni nu poate să vadă lacrimile amare ce se preling pe obraz. Eram palidă dar nu îmi păsa tot ce conta era să am acele substanţe magice.

Ochii mi se înceţoşară. Păşesc tot mai legănat. Vreau să traversez însă nu îmi pot da seama dacă trece sau nu vreo maşină. Ei asta e, ce o fi o fi. Oricum nu prea îmi pasă dacă mor. De fapt, ce rost mai am pe lume? Sunt doar o mumie în oraşul acesta. Nu pot să trec pe stradă fără ca toată lumea să se uite la mine de parcă aş fi căzută din cer.

Îmi iau inima în dinţi şi păşesc pe şosea. Fac un pas, doi, trei şi pe urmă... Îmi simt corpul greu şi cum sunt azvârlită într-un copac din apropiere. Impactul cu acel trunchi m-a zguduit puternic şi acum pot simţi cum o baltă roşiatică îşi face apariţia în jurul meu. Simţeam cum mă sting încet-încet până când nu am mai simţit nimic. Oare asta să fie moartea mea? Oare asta e soarta unei biete fete ce a ajuns victimă a drogurilor?

2.Elixir, o lume colorată.

Fericirea şi speranţa, două sentimente incontrolabile. Două lucruri care mereu îmi vor provoca o stare de impertinenţă pură, de inconştienţă şi, nu în ultimul rând, o stare de entuziasm veşnic.

Ce lucruri minunate, de care mă pot bucura doar atunci când mă aflu în lumea mea, într- o visare continuă. Un univers paralel, unde pot să dau frâu liber imaginaţiei, unde se afla palatul meu, acel castel din zahăr şi marţipan.

Ah! Vreau să revin în acest târâm al prafului magic. Acest praf magic mă face să plutesc, să intru într- un delir din care nu pot să mai ies.

Ce viaţă! Una plină de inconştienţă, unde acel praf alb şi fin mă controlează, mă deţine cu totul.
Acest praf inseamnă viaţa pentru mine, semnifică energia sufletului, acea energie incontrolabilă de care nu pot să scap, dar nici nu încerc.

Vreau să plec, să fug departe, acolo unde răsăritul se întâlneşte cu apusul. Acel loc m- ar face mult mai fericită decât palatul meu de vise spulberate.

De aş avea şi eu o fabrică de zâmbete, un plic cu speranţe şi o firmitură de iubire cred că as putea renunţa. Dar la ce să renunţ? La viciul meu necontrolat sau la stilul meu de viaţă scăpat de sub control?
Defapt, nu vreau să scap decât de acest miraj de var care a pus stăpânire pe mine si pe mintea mea.

Mintea îmi face feste, ce frumos.

Mereu am crezut că voi avea un moment de linişte unde nu voi avea nevoie de aceste plicuri de heroină.
Văd că mă înşel din ce în ce mai mult, îmi pierd minţile, dar cu toate astea, aceste punguţe cu fum alb îmi asigură gândirea ilogică şi iraţională.

O lume colorată cu culori pastel, un univers cu stele aurii, un basm cu nori de vanilie şi o baghetă magică ce îmi îndeplineşte o singură dorinţă, acea dorinţă de a avea mai multe izvoare de molecule transparente. Toate aceste elemente fac parte din mine şi din visul meu.

Acesta este visul cu elixirul care se găseşte decât in lumea colorată a irealului. Şi elixirul? El a rămas şi încă vor fi micile stele de heroină, sau mai bine zis, de droguri .
[Imagine: EnvYQ.png]

#3
Eu [ prima :- " ] Dau edit după ce termin de citit. Ştiu că o enervează pe Zuz, de aceea dau edit :]]

Prima lucrare

Sincer, când am citit începutul, am vrut să închid pagina şi să las naibii duelul, dar nu am făcut-o pentru că ştiam că Zuz. o să stea pe capul meu -.-. Revenind. Acela nu e cel mai potrivit mod de a începe un fic/oneshots sau o lucrare la un duel etc. De la început plictiseşte cititorul şi vrea să facă ce voiam să fac eu mai devreme. Ei bine, nici să începi cu `` Este vară. Păsărelele stau în copac. Ana culege prune din acel copac ... ,, etc.

Trebuia să laşi puţin spaţiu între lucrari -.- m-au ameţit complet. Nu bine se termină sfârşitul primei lucrari, că ai pus enter şi ai pus titlul lucrarii 2 şi gata. Nu o găsesc o greşeală, dar pe mine m-a dezorientat puţin >.>

Titlul nu există. După cum am văzut la cealaltă, trebuia un titlu. Nu trebuie neapărat unul, dar nici nu e bine când una are şi alta nu. Trebuia să vă înţelegeţi dinainte -.-

De fapt, ce le pasă atât de mult altora de vieţile noastre? Au suferit ei în locul nostru?

Asta chiar nu e cel mai potrivit mod de a scrie la un duel [ fic etc. ] sau aşa mi se pare mie. Acea frază îmi dă un strop de indiferenţă şi unul de fiţe. Ei bine, nu toţi au aceleaşi gusturi, dar fraza asta ...

În rest, lucrarea mi-a plăcut intr-un oarecare mod, nu pot spune că mi-a ajuns la inimă dar nici indiferentă nu mi-a fost. Greşeli nu am văzut, cu descrierea stai bunicel, nu bine nici foarte bine. Mi se pare mie sau lucrarea mai trebuia cât de cât continuată? Nu mi se pare un final greşit, dar m-a lăsat în ceaţă -.-.

Ideea este bună, inspirată şi toate cele, dar mai trebuie lucrat ceva la descriere şi la modul de exprimare -.-. Nota mea e 7

Lucrarea a doua

În primul rând ai lăsat prea mult paragrafe! Dacă lăsai tot la fel de multe şi scriai la fel de mult ca prima lucrare [ de ex. ] era alceva, dar tu scris cel mult 4 rânduri şi ai dat enter şi alt paragraf. Ori voiai să pară mai lungă lucrarea ori ai vrut să pară mai ``cool,,. Măcar dacă uneai 2-3 paragrafe îţi ieşea ceva -.-.

Nu mai lăsa space după cratime -.-. Şi eu aveam obiceiul ăsta, dar am Incercat să mă dezobişnuiesc şi mi-a cam reuşit.

Ţi-au scăpat câteva diacritice [ : - " ]. Nu era neapărată nevoie, dar dacă începi trebuie să termini.

Îmi place cum ai descris acea lume a drogurilor, chiar dacă maitrebuie ceva în plus şi ceva retuşat pe acolo. Ideea e şi ea la fel de bună, dar [ mereu există un dar ],la fel, mai trebuie lucrat la descriere >.>.

O lume colorată cu culori pastel, un univers cu stele aurii, un basm cu nori de vanilie şi o baghetă magică ce îmi îndeplineşte o singură dorinţă, acea dorinţă de a avea mai multe izvoare de molecule transparente.

Cam lungă propoziţia >.>
O lume colorată cu culori pastel, un univers cu stele aurii, un basm cu nori de vanilie şi o baghetă magică ce îmi îndeplineşte o singură dorinţă. Acea dorinţă de a avea mai multe izvoare de molecule transparente.

Cam atât. [ chiar dacă mai aveam ceva de comentat -.-] Nota e 8.

Votul merge la lucrarea a2a >.>
[Imagine: Hm757.png]





#4
Asa am venit si eu o sa dau edit dupa ce termin de citit.

Edit:
Well, well imi place tema pe care ati ales-o adica asta este o problema destul de mare din pacate in realitate.

O sa incep cu prima lucrare:

Nu am vazut nici un titlu [ sau poate nu mai vad bine], iar asta am ma deranjat putin, dar trecand peste am vazut o mica greseala ( cred ca asta a fost singura). Descrierea a fost buna si la obiect, adica ai descris pe scurt viata si motivul pentru care s-a apucat de droguri si asa mai departe.


Cea de a doua lucrare:
Titlul a fost chiar bine ales ( felicitari). Mi-a placut foarte mult cum ai descris, adica ai surprins foarte bine starea de euforie pe care probabil o simt cei care se drogheaza. Greseli de tastare nu am vazut. Totul a fost intr-o armonie perfecta.



Asa dupa lungi momente de gandire si contrazicere cu mine insumi am hotarat votul meu va merge la...(tobe), la prima lucrare si acum o sa si explic si de ce: poi este simplu mi-a placut cum a descris un posibil motiv pentru care s-ar apuca de droguri.

P.S. sper sa nu se supere nimeni pe mine. Succes ambelor concurente si felicitari, tema este foarte bine aleasa [ dupa cum am mai spus]. Bye, bye.

#5
Eu, sunt a treia. Dau si eu edit dupa ce termin de scris la mate. 21

Edit :

Prima lucrare: Destul de buna, dar nu suficient pentru mine. Descrierea e buna, iar naratiunea e ok. Asezarea e ok, ai folosit diacritice, bine, dar am vazut doua greseli parca. Ideea nu e prea originala, am mai intalnit asa ceva.

A doua lucrare: E mai buna decat prima chiar daca e scurta mi-a placut. Titlul e bun. Imi place cum ai abordat tema, e mai originala decat prima. Descrierea e buna, naratiunea destul de ok. Asezarea e buna, ai discritice si nu ai greseli.

So, votez cu a doua lucrare, fiindca e mai interesanta. Oricum, succes in continuare amandurora.*hug*

P.s: Scuzati-ma ca nu am spus prea multe, dar sunt extrem de obosita, am avut o zi groaznica-_-.
[Imagine: j5atg3.png]


#6
Prima lucrare:

Te-ai abatut cam mult de la subiect, ai povestit o intreaga istorie a unei copilarii triste, si de acolo reiese ca fata a inceput sa se drogheze. Nu prea e la subiect. Dar descrierea e buna, ai descris fumos, mai ales sentimentele.

A doua lucrare:

La tina a fost mai scurt dar la obiect21. Si descrierea ta e buna, si intr-un fel reala, la felul cum te simti dupa ce consumi droguri. Foarte bine si realist Si titlul a fost destul de inspirat.

Votul meu merge la A doua lucrare. Bafta in continuare ambelor concurente3.
[Imagine: 5fcff5ef.gif]

#7
well, am aterizat si eu aici, am citit deci... acum las un comm^^

Prima lucrare mi s-a parut in regula. A avut si parti bune si parti rele, insa nu le voi enumera pe toate ci doar voi da cateva exemple.
Mi-a placut ca a fost destul de multa descriere, insa sincera sa fiu nu m-a atras prea mult. Da, a fost foarte frumos descris, poate, insa mie una nu mi-a placut.
Ceea ce nu mi-a mai placut a fost faptul ca desi tema a fost "droguri" autoarea nu prea s-a concentrat asupra acesteia. O parte considerabila a povestirii a fost mai mult ca o amintire din copilaria fetei, chestie care nu era asa de importanta si pe mine una nu m-a impresionat absolut deloc.
Despre droguri a vorbit in incheiere, insa mi s-a parut foarte... plictisitor, ironic si cam neinspirat. Totul s-a intamplat prea repede. Inteleg ca moartea e ceva care te ia prin surprindere si nici macar nu ai cum sa reactionezi, insa totusi... aici mai trebuia descris.
Oricum, mi s-a parut... dragut, asa ca nota mea este 8.


A doua lucrare mi-a placut parca mai mult decat prima. Si aici a fost destula descriere, insa mi s-a parut mult mai inspirata. Pot sa spun ca am simtit pentru un moment sentimente fetei, lucru care m-a bucurat enorm.
Dar... [mereu trebuie sa existe un "dar" cel putin la mine21] au fost si lucruri care nu mi-au placut.
M-a deranjat destul de mult faptul ca dupa fiecare trei randuri scrise era un spatiu liber. E batator la ochi... -_-"
De asemenea sfarsitul nu prea mi-a placut. Autoarea a mers atat de bine pana acolo, si apoi, la sfarsit a bagat ceva rapid ca sa termine mai repede si a lasat asa. Cred ca putea formula ceva mult mai elaborat...
Insa aceasta lucrare mi-a placut mai mult decat prima, asa ca nota mea este 9.

La ambele lucrari m-a deranjat faptul ca desi ati folosit diacritice, pe alocuri le-ati pus aiurea asa ca mai bine deloc, decat puse aiurea... Oricum, nu asta e important!
Votul meu merge catre a doua lucrare

Va felicit pe amandoua si sper sa nu va suparati pe mine.pupic
Succes in continuare^^

#8
O să las baltă greşelile de tastare şi exprimare pe care probabil le-au corectat deja alţii (sper) şi, trecând la conţinut, îmi voi argumenta votul.
Prima lucrare
Nu mă impresionează. Se vrea dramatică, dar nu transmite niciun sentiment, nu descrie deloc senzaţia, vorbeşte mai mult despre nenorociri decât despre droguri. Personal, nu cred că se încadrează prea bine în temă. M-a plictisit, a fost banală, iar povestea a fost chiar obscură, nu m-a captivat. Te-ai axat pe naraţiune, dar nu ai avut o idee originală, inedită, impresionantă.
Nu găsesc greşeli (bine, am văzut una, dar nu mai caut acum) şi nici nu e prost scrisă. Doar că ideea e neinspirată.
Apropos, care e titlul? Nu îl văd nicăieri. Notă...39 Să spunem 8.
A doua lucrare

Ai tratat tema într-o manieră puţin mai originală, deşi nu sunt de acord cu viziunea ta asupra drogurilor. Această lume colorată e, de fapt, un paravan de sticlă ce ascunde lumea reală. Nu e ceva de dorit.

Acesta este visul cu elixirul care se găseşte decât in lumea colorată a irealului.
Nu-mi place."Decât" se foloseşte numai în construcţii negative. Pentru asemenea structuri ai la îndemână cuvintele "numai" şi "doar".

Titlul nu e genial, dar cel puţin, ai unul şi nici prost nu e. Nota ar fi 8,7.

E destul de sumar ce am scris eu aici, dar nu prea am chef şi nici timp să examinez totul în detaliu.
So...votul meu merge la...*tobe* lucrarea numărul 2.

#9
Asaaaa.

Prima lucrare. Nu are nici un titlu? Am ramas confuza la sfarsit, a murit fata sau nu? Plus de asta, povestea a fost trista, mult prea trista pentru starea mea actuala.
Uh, in afara de asta, totul a parut in regula. Pe cat de mult posibil.

A doua lucrare. Ceva mai vesela, descrii lumea drogurilor ca si o lume fantastica, cred ca e asa, nu stiu, ca un rai. E ciudat cand te gandesti la cat de mult rau iti fac dar banuiesc ca le vezi in asa fel.

Votul meu merge la a doua lucrare.
[Imagine: ak8THBQ.png]


#10
Păstrez loc aici şi am să dau comm imediat ce am timp 10 ^_^.

Cum am spus.. când am timp. Acum am puţin, deci asta înseamna ca nu o să mai stau să enumăr toate greselile voastre, de fapt.. lucrarea numarul 1 le deţine pe toate >.<

Prima lucrare
Nu mi-a inspirat nimic, absolut nimic. Ai încercat să ezplici motivul fete, de ce a căzut în acest viciu, dar descrierea lasă de dorit, de fapt naraţiunea...
Ai început să povesteşti acţiunile parintilor fetei, oribila faptă a tatălui.. apoi a început cu iubirea.. neîmplinită. Trebuia să pui o legatură ceva între acel paragraf cu ,,iubirea", să spui de la început că e vorba de alt episod din viaţa ei.
Greşeli gramaticale si de exprimare am văzut. Nu am să dau exemple.. nu prea am timp o.o dar probabil dacă reciteşti vei fi şi tu conştientă de ele.
La sfărşit.. ei bine, sincer nu mi-a placut. Ai pus întrebari, pe care le-ai lăsat în aer, aşa ai facut şi la început, nu-mi prea place chesta asta. Nici exprimare nu a fost prea bună, uite ce am remarcat eu:
Impactul cu acel trunchi m-a zguduit puternic şi acum pot simţi cum o baltă roşiatică îşi face apariţia în jurul meu.
-Simte balta? Mai bine spuneai că vede cum în jurul ei, sângele începe să se adune, nu-mi place nici că ai scris ,,baltă" .
Apropo de simţit, aceasta lucrare nu mi-a transmis nimic, nu e originală. Dar macar ai încercat, felicitări pentru asta. ^_^

A doua lucrare.
Cum au spus ceilalti ideea ta e mai originală, ai ştiut să descri totul destul de bine pentru a ne tranzmite sentmentele cuiva orbit de acest ,,praf alb" . Greşeli de exprimare sau tastare nu am văzut, dar în câteva locuri ai uitat diacriticile. Puţin deranjant, dar totusi nu prea important.
La început te-ai grabit puţin, ai ramas fara idei? Nu contează... oricum compunerea e scurtă şi ai facut-o să pară mai lungă datorită spaţiului dintre ele.
Cum spuneam ai descris totul destul de bine, dar totuşi nu îndeajuns. Ai preferat sa descri doar extazul şi sentimentele magnifice pe care le simţi când iei droguri, dar.. nu e vorba doar despre aceste sentimente. [scuzaţi exprimarea] Ar fi fost potrivit dacă vorbeai în lucrarea ta şi despre aspectul negativ al acestui viciu şi despre consencinţe, doar tema se referă la droguri în sine, nu? Nu doar despre un aspect, oricum acum pentru mine nu mai contează.
Şi aşa este foarte bine, deci prefer să nu mai aberez. ^_^

Nota primei lucrari: 6
Nota celei de-a doua: 8
Votul meu merge la a doua lucrare. ^_^




Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Kira / Vero / Freaky VS. Zuzu / Scorpia / Salata Daria v2 6 4.988 03-05-2011, 09:26 PM
Ultimul răspuns: Tan
  Zuzu si Aggie. Daria v2 9 5.639 03-05-2011, 09:26 PM
Ultimul răspuns: Tan
  Zuzu si Pookie . Daria v2 30 16.463 08-02-2011, 01:05 AM
Ultimul răspuns: Daria v2


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)