Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Chestionar: Care va place mai mult ?
Poza 1
50.00%
5 50.00%
Poza 2
50.00%
5 50.00%
Total 10 vot(uri) 100%
* Opțiunea ta. [Arată Rezultatele]

Corina. vs. Aka Yuki

#1
Data postării pozelor: 1. 11. 2010 - 3. 11. 2010.
Data votării: 3. 11. 2010 - 12. 11. 2010.
Temă: Toamna/Natura.[am pus si toamna pentru ca e anotimpul toamna ]
Participanţi:Corina. și Aka Yuki

Pozele vor fi anonime.

#2
Am ramas la tema cu natura,pentru ca nu am avut timp nici una ca sa facem poze cu toamna.4

Poza 1 .

Poza 2 .

Bafta ambelor concurente!

#3
Mie ambele teme mi se par interesante. Dau imediat un edit.

Lucrarea 1.
Imi place mult unghiul si mai ales partea a zilei in care a fost facut poza.
Totul se inbina si totul parca pare ceva mult mai special. Chiar e captivanta poza. Claritatea e destul de buna si totul e armonios si se incadreaza in tema aleasa. Merita felicitari. Pe mine chiar m - a impresionat placut.

Lucrarea 2.
Totul pare viu. Floricelele au niste culori impietaoare iar claritatea este una extrem de buna. Cadrul e foarte bine ales si mai ales ' peisajul ' . Totul e luminat pe cand in prima lucrare totul e mai intunecat. Chiar foarte frumos. Bravo si tie.

Votul meu merge la lucrarea care chiar m - a fascinat foarte mult.
Lucrarea 1.

Bravo ambelor concurente si va mai astept si cu alte dueluri interesante ca acestea. Ambele ati castigat mai multa experienta. Scuze ca vorbesc de parca totul s - a incheiat ; defectul meu.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2

#4
Poza 1

Imi place pozitia din care este facuta poza. Contrastele de culoare sunt perfecte, si pare ceva special. Este clara si acest colt de natura este prins perfect. Chiar mi-a placut. E destul de reusita.

Poza 2

Nu spun ca nu imi place, doar ca mi se pare prea comuna. Floricelele sunt foarte dragute, albul lor pur si simplu iti ia ochii. Nu cred ca a fost asa de usor de facut, dar totusi nu me prea impresioneaza.

Votul meu merge la Poza 1. Mi-a placut mai mult. Felicitari ambelor concurente^^.
[Imagine: 5fcff5ef.gif]

#5
Userului 1: Nu îmi dau seama de unde să încep, aşa că scuză-mi te rog introducerea inexistentă:/. În primul rând, nu văd nicio posibilă asemănare între fotografia ta şi "toamna", aşa că mi se pare inutilă tema. Fiind făcută probabil cu un aparat căruia nu i-ai aranjat deloc setările, sau un un telefon mobil, luminozitatea este destul de scăzută, ceea ce e un punct oarecum în minus. Las la o parte partea despre unghiul mă-sii, dar o să spun că nu ştii să ţii camera, pentru că de fapt aici bat sfaturile progesionale învelite în exprimarea fină. Spun asta pentru că nu există niciun element care să creeze centrul de greutate al fotografiei, şi există un amalgam de obiect care nu ar trebui integrate. Mă gândesc că ai vrut să fotografiezi lacul, şi apoi te-ai hotărât să incluzi şi ceva plante, pentru a se încadra temei de "natură". Îţi spun cu siguranţă că fotografia ar fi fost mai reuşită dar ar fi eliminat copacii şi iarba de la baza fotografiei. Nu critic ideea, ar fi ieşit bine, dar pentru a o putea include ar fi trebui să alegi un focus manual, pentru ca aceasta nu iasă neclară- vezi şi tu cât de neclară şi întunecată este. Linia cerului şi lacul sunt structurate destul de bine, dar împart fotografia în două, ceea ce este greşit, din moment ce, din nou, nu există un centru al interesului. Văd şi la tine, ca la mulţi alţii, că te grăbeşti să laşi fotografia needitată. Să editezi o fotografie nu înseamnă să măreşti contrastul şi saturaţia până la extrem, dar am spus că trebuia lucrat cel puţin la luminozitate puţin. Nu lăsa, îţi spun, niciodată o fotografie needitată decât dacă există un balans potrivit între contrast, luminozitate, culoare, centru de interes şi saturaţie. Nu, fotografia nu mi se pare interesantă, deşi probabil cadrul avea o oarecare frumuseţe palpabilă. Nu ai reuşit să o cuprinzi potrivit. Keep trying, though.

Userului 2: Nici la tine, fotografia nu se încadrează temei de "toamnă", şi nu îmi pot da seama de unde vi se trage ideea asta din moment ce fotografiile nu sunt potrivite. Apreciez enorm faptul că ai folosit un focus manual, dar din păcate nu îmi pot da seama dacă este datorită aparatului cu multe facilităţi. Contrastul este, din nou, lăsat baltă, din moment ce luminozitatea fotografiei este relativ ridicată. Încearcă, te rog, să editezi şi tu puţin, fără a te băga în Saturaţie dacă te ocupi de Contrast. Cu toate că unghiul este bun, mărimea fotografiei este prea mare, şi îşi pierde din expresivitatea pe care o are datorită centrului de interes din mijloc. Ar fi fost mai bine, părerea mea, să excluzi celelalte flori din cadru, pentru că atrag nepotrivit privirea în altă direcţie decât cea a centrului, şi, din nou, îşi pierde din expresivitate. Culoarea este relativ bună, dar nu este prea mare diferenţă între nuanţe, şi, din nou, ar fi trebuit să te mai bagi puţin la editat.

Nu vreau să se înţeleagă greşit, din partea niciunui user, necesitatea de a edita o fotografie. Nu spun să insistaţi pe Contrast, Luminozitate sau Saturaţie, ci din contră, să le echilibraţi cât mai natural. Nevoia de a edita ar trebui să fie mereu prezentă, mai ales atunci când nici nu ştii să mânuieşti prea bine aparatul, şi nici nu ai prea mult talent. Apreciez naturaleţea fotografiilor, dar în pofida acestei aprecieri, editatul face treabă bună mai mereu.
Nu ştiu ce aş mai putea adăuga. Îi felicit pe ambii useri pentru idei, care au fost potrivite, şi pentru imaginaţie, şi sper să ia în calcul micile şi insignifiantele mele observaţii pe viitor. Puteţi reveni cu un PM dacă vreţi să adăugaţi ceva, nu vă voi desconspira.

În orice caz, votul meu merge către Fotografia 2, care este cea mai apropiată de dogmele mele, dar userul încă mai are de lucrat. Felicitări, încă o dată, Userului 1.

Mult succes pe viitor!

Later edit: Da, acum am observat că aţi schimbat tema. My bad.
Later edit 2: Ce spuneaţi de unghiul fotografiilor? Ce spuneaţi de contrast?
[Imagine: sig3a.jpg]



#6
Shuu,multumim pentru comentarii,doar ca la duel pozele trebuie sa le punem fara edituri si sa se vada cat de bine poate un user sa faca poza sau aleaga unghiul corect.Iti dai seama ca daca era pe editari pozele erau mult mai aranjate si frumoase.
Multumim tuturor userilor care au votat!

#7
Nu există nicio asemenea regulă, nu vorbi de lucruri inexistente. Chiar dacă talentul ar trebui considerat doar pe baza fotografiilor needitate, din moment ce nu folosiţi nici setările aparatului, nici nu vă interesaţi de unghi, nu poate să fie vorba de măiestrie. Scuză-mi eventuala impertinenţă, ştiu foarte bine ce vorbesc, editatul este necesar şi v-ar fi scăpat de corvoada de a suferi critici la adresa luminozităţii proaste, a contrastului şi a culorii. Şi dacă fi tăiat puţin şi aranjat, parcă aş fi făcut abstracţie pe jumătate şi de lipsa de talent.
[Imagine: sig3a.jpg]



#8
Eh , am trecut si eu pe aici . So , iata parerea mea :
Prima poza:poza in sinea ei e frumoasa , dar mi s-a luat de poze drepte , adica ba pe orizontala sau verticala , iar din aceasta cauza mi se pare simpla . [stiu , o tampeni , fara suparare 2 ] Lacul sau ce o fi ala e frumos . Si iarba care' inconjoara . Copacii care'si fac veacurile prin poza ta sau pozei un aer mai nu stiu cum sa zic , in fine xD Sky , cerul..e asa frumos xD Daca m-as uita in continuu la cer as visa cu ochii deschisi xD nori..frumos...poza , deci intr-un final poza e frumoasa , dar daca culorile erau mai bine definite sa fie verdele unul mai deschis si mai furmos , era mult mai bine , but nu'i nimic 3
A doua poza:Cele 2 culorii se imbina perfect , alb si verde , ce combinatie . FLoarea din mijloc care pare sa fie in centrul atentie impreuna cu suratele ei , stau si asculta barfele vantului =]] Poza e simpla , dar in acelasi timp si superba xD Nu prea am ce comenta , fiindca poza asta imi place mult xD

Deci intr'un final , ramane poza 2. EH acum stiu ca parerile mele sunt cam sarite de pe unda normalului , but , nu ma pute'ti condamna 71 Gomene xD

#9
Asaaa,sa comentez21
Chiar daca tema principala a fost toamna,asta este mai bine zis de vara,dar inteleg(important este ca ati facut)hug
Poza 110oza aceasta imi da o stare de liniste...lacul,animalele,copacul si plantele drept o "rama".Imi place ca ai surprins norii perfect si ai mai surprins dominanta subtila a orasului cu blocul acela ascuns.Nu am ce sa mai spun.
Poza 210are provenita dintr-un camp de musetel.Iarba are un contrast minunat fata de flori,iar musetelul adauga un pic de puritate in "oceanul"acela de iarba.Aceasta poza este mai deschisa si mai intensa fata de prima.
Votul meu merge la.....poza 2! ^_^
Felicitari amandoura!hug
[Imagine: syred2_by_antonie15-d6tdkwx.gif]
Ashes to ashes. Dust to dust. We are nothing, but dust and to the dust we shall return.� Amen�

#10
poza 1 - Imi place peisajul pe care l-ai ales, dar momentul zilei este cam nepotrivit, iar poza nu se prea incadreaza in tema... nu imi inspira deloc "toamna". Faptul ca poza este asa de intunecata este iarasi un minus, privitorul pierde din capabilitatea de a observa reala frumusete a peisajului... si sunt de parere ca blocurile aea din spate nu-si prea au locul...

poza 2 - Este frumoasa si iarba contrasteaza in mod placut cu florile, dar fi fost de preferata sa iasa ami mult in evidenta centrul de interes... Nu stiu ce as mai putea sa zic, imi place foarte mult aceasta fotografie...

Votul meu merge la poza 2.
[center]No winter lasts forever; no spring skips its turn.
I love spring anywhere, but if I could choose I would always greet it in a garden.[/center]

[center][Imagine: 21czipi.jpg][/center]



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Aka Yuki.vs.Corina aka yuki 1 2.794 20-12-2010, 08:25 PM
Ultimul răspuns: SilviuSsj5
  Duel : Zăpă vs. Corina. Zăpă 9 3.611 01-09-2010, 12:17 AM
Ultimul răspuns: Zăpă


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)