Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

The Beatles

#1
True Legends!

Ok, foarte ciudat că nu e un topic cu The Beatles.
Cine i-a ascultat ? Cine i-a ascultat şi i-a plăcut ? Cine i-a ascultat şi nu i-a plăcut ?
Beatle-ul favorit ? Albumul favorit ? Melodia favorită ?

As for me: Cred că George Harrison cred că a fost cel mai bun. Cânta foarte bine la chitară, he had the looks and the charisma. Desigur, şi Paul cânta foarte bine, dar, nu ştiu, George e "Beatle-ul preferat".
Albumul preferat este Rubber Soul, deşi încep să cred că Sgt Pepper's Lonely Hearts are ceva mai special.
Şi despre melodii, iară, oscilez între Norwegian Wood de pe Rubber Soul şi A Day In The Life de pe Sgt Pepper's.

De asemenea, The Beatles este trupa perfectă atunci când eşti spart, mai ales dacă asculţi: Lucy in the sky with diamonds, Yellow Submarine, A day in the life şi Flying şi Hello Goodbye
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#2
Eu! Bine, de fapt tata e fanul, dar m-a molipsit si pe mine!
Am atat discografia lor in pc, cat si cea a lui John Lennon si le ascult adesea melodiile cu placere!

Membrul favorit ar fi... hmm, oscilez intre John Lennon si Paul McCartney, pentru ca ambii au fost muzicieni geniali. Balanta inclina insa mai mult in favoarea lui Lennon, datorita pieselor de pe albumele sale solo (Watching the wheels, Stand by me, etc.)

Albumul favorit.. asa ceva nu cred ca am. Nu-mi place sa recunosc, dar nu prea stiu cate albume au Beatles sau cum se numesc. Bine, stiu vreo 2-3 titluri, dar e mult prea putin. Le-am ascultat doar piesele. Initial dupa compilatii, dupa care le-am luat discografia la rand. Chiar daca le stiu aproape toate melodiile, nu m-am obosit niciodata sa ma uit sa vad de pe ce album sunt 4

Melodia preferata... hmm 39 Sa vedem.. prima cred ca ar fi While your guitar gently weeps, ca e ceva mai moderna decat restul 4 Nu pot sa nu mentionez aici si I wanna hold your hand, melodie care mi-a deschis apetitul pentru Beatles, Hey Jude, Rocky Raccoon, Yesterday, Oh! Darling (superba piesa). Si lista poate continua, The Beatles au incredibil de multe melodii superbe 22 Nu degeaba sunt considerati cea mai buna formatie a tuturor timpurilor 10

#3
The Beatles sunt consideraţi cea mai bună formaţie din foarte multe motive. De aceea sunt buni.
În primul rând, "oamenii potriviţi la locul potrivit". Adică ce ascultau studenţii de pe baricade ? Chiar în filmul Across The Universe arată o parte din "oamenii potriviţi la locul potrivit".
În al doilea rând, carisma şi simplitatea (de asemenea plăcută) versurilor de pe primele 2 albume. Adică uşor de digerat, pentru toată lumea în toate situaţiile. Bine, că apoi au devenit obscuri şi controversaţi cu piese gen Revolution 9, A Day in the Life şamd e altceva. Totuşi, să recunosc că-mi place să ascult "Number 9 Number 9 Number 9" la infinit.
Ei nu au avut studii superioare despre muzică şi totuşi, să luăm melodia "Carry that weight", au îmbinat instrumente clasice cu solo-uri de blues şi ritm rock 'n' roll într-un mod genial. Cu zero studii superioare despre muzică dar totuşi în stare să scoată aşa melodii, jos pălăria cu tot cu scalp.

Citat:a vedem.. prima cred ca ar fi While your guitar gently weeps
Eu ştiam că e "While my guitar gently weeps". Anyway, nu asta contează. Dacă ţi-a plăcut genul melodiei, ascultă şi "Happiness is a warm gun". E cam acelaşi gen.

De la ei, mai îmi plac melodiile blues-ish (iară un motiv pentru care sunt nişte genii: varietatea genurilor pe care le-au cântat) gen: Sexy Sadie, Oh! Darling, Yer Blues.

PS: Cele mai tari versuri sunt din melodia "I want you (She's so heavy)". Try it!
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#4
I am a fucking freak about this band ! Am discuri si casete in casa! Si nu degeaba ti-am dat rate-ul ala pozitiv!

Dupa mine, daca ar fi sa aleg(lucru foarte greu),Paul McCartney mi-ar fi alegerea!A compus multe melodii de-ale formatiei, nu s-a dedat de la a isi continua cariera muzicala si dupa despartire si nu s-a rezumat doar la muzica(filme, pictura si poezie/proza)! Se poate spune ca este imaginea a cea ce ar trebui sa reprezinte britanicul clasic!
Album facorit? Iarasi greu, oscilez intre Let it be si A hard day's night!
Melodia favorita? Vai de capul meu, ar fi urat sa pun lista cu toate melodiile lor(pentru ca pot spune ca imi plac toate) dar la momentul actual am facut o obsesie pentru I've got a feeling!

[Imagine: paul_mccartney_beard.jpg]
[Imagine: nhkmisatosatousighh3.jpg]

#5
Şi John Lennon a scris proză/poezie.
Caută în Cărtureşti: Vintage Lennon. E o poză cu el pe copertă şi nişte scris. Probabil o ştii deja.
De când ascult calumea Beatles, nu am ascultat niciodată o melodie care să nu-mi placă. E drept, nu le ştiu pe toate, dar dacă ascult la radio o piesă pe care nu o ştiu, îmi dau sema că ei sunt. Unique voices, for god's sake.
And as a Lennon fan too, nu o să mă alătur celor ce cred că Yoko i-a despărţit pe Beatleşi.
Lucrul acela era inevitabil. John şi Paul nu se mai înţelegeau şi lucrurile nu mai ieşeau. Tipic marilor trupe.
Plus, dacă nu era Yoko, piese ca Imagine, Woman, Love, Stand by Me nu ar fi apărut. Plus, ca fan Lennon tre să te gândeşti că el a iubit-o şi asta l-a făcut fericit. Bucură-te de bucuria altuia.

And here's my fan-band T-shirt:
[Imagine: 761d7fd6-51c0-4394-b76a-1632245473fb.jpg]

And here's my "True Legends" t-shirt:
[Imagine: cDEN.jpg]
Bine, nu e chiar aşa. Sunt pozele celor 4, şi jos scrie doar cu alb "They all met in heaven". Şi nu scrie pe fiecare poză cine sunt. Scrie jos, mic, în ordine (pe alb) numele lor.
Mine is better. 10
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#6
(25-09-2010, 09:48 AM)Horia K A scris: True Legends!

Chiar asa!

Well, The Beatles a fost, este si va ramane trupa mea preferata pentru multa vreme (aka forever and ever, lulz). Am crescut pe muzica lor, pana la urma. Eram mica si le ascultam discurile de vinil pe care le aveam prin casa, incercand sa imi construiesc eu propriul mesaj; Norwegian wood imi va bantui constiinta toata viata.

Cine i-a ascultat şi nu i-a plăcut ?
De ce ar face cineva asta?

Aaanyway... Daca ar fi sa aleg un favorit, cred ca acela ar fi Paul. Voi l-ati auzit cum canta si la varsta pe care o are? Ma uimesteee! Zace un munte de arta in omul asta si il apreciez enorm pentru ceea ce a scris (versurile scrise de el sunt preferatele mele). Nu pot sa spun ca nu imi plac si ceilalti membri ai trupei - nu as face asta; pana la urma, au format un tot unitar legendar si ar fi culmea sa nu luam in considerare lucrul asta...

Ce mi se pare trist este tocmai... Felul in care s-a terminat totul. Certurile dintre doi prieteni buni sunt deprimante. Fiecare si-a urmat drumul, mai mult sau mai putin tragic. Modul in care a murit John mi s-a parut de-a dreptul stupid. Tipul ala, Mark, sau cum pana mea il chema, a ucis o intreaga era muzicala... Mai indirect sau nu.


Ador, ador Across the Universe, Norwegian Wood, I am the Walrus si Yesterday. Nu pot alege dintre ele.


A propos.

Citat:jos pălăria cu tot cu scalp
Frumos spus. Chiar merita.
[Imagine: trexwalkn.gif]

#7
Citat:Tipul ala, Mark, sau cum pana mea il chema, a ucis o intreaga era muzicala...
Thomas Chapman.
Parcă nu i s-a dat închisoare pe viaţă.
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.

#8
(26-09-2010, 11:05 AM)Horia K A scris:
Citat:Tipul ala, Mark, sau cum pana mea il chema, a ucis o intreaga era muzicala...
Thomas Chapman.
Parcă nu i s-a dat închisoare pe viaţă.

Mark David Chapman nu se poate face vinovat de despartirea trupei. The Beatles came to an end mult mai devreme, atunci cand membrii au realizat ca nu se mai inteleg in stilurile lor muzicale variate. Un alt motiv ar fi Capitoliul care le-a cenzurat sau modificat multe melodii, cea mai agresiva actiune fiind cea de a schimba coperta albumului Yesterday and Today! Related to M.D.Chapman,care a primit inchisoare 20 de ani, pe 27 iulie anul asta isi programase a 6-a audienta pentru eliberare conditionata, care a fost amanata de catre instanta pana la data de 7 septembrie cand l-au refuzat din nou.Daca va intrebati de ce nu a fost eliberat acum 10 ani(fiindca i-a expirat termenul), pot doar sa va spun ca judecatoria a decis ca e prea periculos pentru el sa iasa atunci asa ca i-au dat dreptul ca din 2 in 2 ani sa ceara o audienta pentru eliberare conditionata! Voi credeti ca nenorocitul ala ar avea dreptul de a iesi din inchisoare? Sau credeti ca mai are dreptul la viata? Eu sa fiu sincer l-as lasa sa iasa de la bulau numai ca sa fie omorat de fanii The Beatles!
[Imagine: nhkmisatosatousighh3.jpg]

#9
Nu am spus ca el a despartit trupa... Am, totusi, o idee despre evenimentele petrecute - sau mai degraba, o idee despre cronologia acestora. In paragraful respectiv m-am legat de "final" din toate punctele de vedere - despartirea trupei SI moartea lui John, doua chestii care nu prea au o legatura propriu-zisa intre ele. Daca John ar mai fi trait... Se puteau intampla multe chestii.
Mea culpa... Imi pare rau ca s-a inteles gresit, poate m-am exprimat eu aiurea.

Citat:Sau credeti ca mai are dreptul la viata?
Niciun om care l-a privat pe un altul de viata nu mai are dreptul de a se bucura de ea...
[Imagine: trexwalkn.gif]

#10
Citat:e prea periculos pentru el sa iasa
Ar fi periculos pentru toţi să iasă. Pentru el în special. Adică îl vede un fan Beatles pe stradă îl linşează pe om. De asemenea, el fiind bolnav psihic, e normal să nu-i fi trecut în închisoare. Nu poţi vindeca bolile mintale de tot. Deci e periculos şi pentru cei din jur să aibe un psihopat în plus. Sunt deja prea mulţi, anyway.

Citat:The Beatles came to an end mult mai devreme, atunci cand membrii au realizat ca nu se mai inteleg in stilurile lor muzicale
Corect. Fiecare-şi definitivase un stil. De aici, ce am zis şi eu mai sus, că aveau o multitudine de stiluri în melodii. Nu că ar fi fost ceva rău, chiar deloc, dar când ego-ul e la mijloc şi autoritatea, e normal să se fi îndepărtat

Citat:Voi credeti ca nenorocitul ala ar avea dreptul de a iesi din inchisoare?
Din punct de vedere legislativ da, din punct de vedere moral nu.
Nu contează că l-a omorât pe Gică din colţ sau pe John Lennon. În faţa legii, ţăranii şi vedetele tot oameni sunt. Deci o sentinţă pe viaţă că a murit o vedetă e ceva eronat. Desigur, merită să şi-o ia rău fiindcă a omorât o vedetă care dacă mai trăia, scotea alte grămezi de piese geniale.


Anyway
Am văzut un interview cu el de acum un an. Are 70 şi se comportă ca la 25. Se ţine bine.
Şi totuşi, e o diferenţă între cum cânta şi cum cântă. Plus, acum intervin şi audio clean-urile şi post-editarea. Totuşi, să ai 70 de ani şi să rupi scena. Heheh, mai rar.

Şi e culmea. În melodia "A Day in the Life", John Lennon cânta despre ipoteza cum că Paul ar fi fost mort. Ironia sorţii.

EDIT
Citat:inccercand sa imi construiesc eu propriul mesaj; Norwegian wood imi va bantui constiinta toata viata.
Haruki Murakami ?
Faza cu "propriul mesaj" parcă e luată din cartea La Sud de Graniţă şi la Vest de Soare şi aia cu "îmi va bântui conştiinţa" e luată din Pădurea Norvegiană
Sau împărţiţi acelaşi creier.
[Imagine: subpagenav02_r1_c1.gif]

I am a lying asshole and a troll.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)