Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Labirintul lui Pan (Pan's Labyrinth)

#1
Intr-o lume in care cele mai negre parti ale naturii umane sint scoase la iveala, in plin razboi civil, se naste o poveste care trece dincolo de ceea ce poate fi bariera firescului. O istorisire ce tine de fabulos cu atit mai mult ca prinde contur intr-o tara macinata de ura si de teama. "Labirintul lui Pan", film regizat de Guillermo Del Toro si laureat al premiului Oscar pentru scenografie si machiaj, urmareste destinul micutei Ofelia(Ivana Baquero). Desi viata fetitei e proiectata in centrul atentiei privitorului, Del Toro reuseste sa-i redea acestuia o imagine cit mai aproape de adevar a razboiului civil din Spania. Conflictul a generat orori extinse pe o perioada de patruzeci de ani, atit cit a durat dictatura generalului Franco.
Intr-un cadru in care pacea si fericirea se transforma in idealuri imposibil de atins, Ofelia este obligata sa se mute in casa tatalui vitreg, capitanul Vidal(Sergi Lopez). Aici se va confrunta in permanenta cu practicile tiranice ale tutorelui sau, iar viata ei va lua o turnura nefericita. In disperarea ce o cuprinde, aceea de a fi in centrul ororilor razboiului, fetita se aliaza cu servitoarea Mercedes( Maribel Verdu). La rindul ei, femeia cauta o modalitate de a-si invinge demonii si pe dusmanii care o obliga sa traiasca un cosmar. Ea ii ajuta in secret pe rebeli, in speranta ca nu va mai dura mult si fascistii vor fi infrinti. Del Toro ne prezinta un thriller care, lasa loc si de o imaginatie febrila. La un moment dat, Ofelia descopera in apropierea casei un labirint si acolo il gaseste pe Pan( Doug Jones), un personaj fantastic a carui menire este sa pazeasca locul. Faunul ii dezvaluie copilei adevarata ei identitate, aceea de printesa a tinutului, si o supune unor trei probe astfel incit ea sa-si recapete tronul de mult pierdut.
O combinatie de real si fictiune, de imaginatie si istorie, "Labirintul lui Pan" ne demonstreaza de fapt cit de subtire este in noi granita intre umanitate si cruzime absoluta, cit de usor putem sa uitam de ceilalti, reusind astfel sa ne ignoram pe sine.

Aici e un fel de triller al filmului: http://www.youtube.com/watch?v=EqYiSlkvRuw

Mie una mi-a placut foarte mult filmul si chiar nu estye unul pentru copii mici.
Ofelia: http://photobucket.com/image/pans%20laby...9.jpg?o=47
Faunul(Pan): http://i275.photobucket.com/albums/jj313...inth/8.jpg

Va sfatuiesc sa il urmariti pentru ca e un film ce si-a meritat premiul.
o.o" wot

#2
Am vazut filmul de mai multe ori si imi place la nebunie^^
Actiunea este complexa,sh pot sa zic ca este foarte diferit de celelalte...
In mod normal,la genul acesta de filme violenta are un grad mai scazut... sh posibilitatea de happy endings este mai mare... nobody dies, we're all cool -.-"
Dar acesta ,dupa parerea mea, a avut un final super tare, ...imi plac finalurile mai triste....ok, nu a fost totally trist, ea a ajuns in regat, cu parintzii ei acolo,faunul sh etc...dar after all, a murit .
Mie mi-a placut foarte mult,sh sunt de acord,nu este deloc unul pentru copii mici.
So,daca nu l-atzi vazut,il recomand Smile ja

#3
Way too kickass. Tim Burton meets Almodovar. Totul de la scenariu până la imagine atinge perfecţiunea.

Singurul lucru care-l trage în jos este lipsa de expresivitate a actorilor, toţi par neafectaţi de acţiunea filmului. Aici nu o băgam în aceeaşi oală şi pe Ofelia care îşi joacă rolul impecabil.

All in all, acesta este probabil al doilea film al lui Del Toro după The Orphanage.




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)