Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Giuvaierul Palatului

#1
Povestea se desfasoara in Coreea în timpul domniilor regelui Seongjong, regelui Yeonsan-gun (1494-1506) şi a regelui Jungjong (1506-1544). Povestea incepe cu Regina Yun, mama regelui Yeonsan-gun, care este otrăvită de un grup din garda imperială aflată sub comanda regelui

După incident, un paznic imperial, Seo Cheon-Soo, care a însoţit grupul, suferă un accident în drum spre casa lui. El este salvat de un enigmatic ermit, care îi spune că viaţa lui va gravita în jurul a trei femei; una pe care el nu vrea să o omoare, dar va muri din cauza lui, altă femeie căreia vrea să-i salveze viaţa, dar care va muri din cauza lui, şi o a treia care o să-l omoare, dar va salva multe vieţi. (Nu devine limpede decât mult mai târziu că cele trei femei sunt Lady Yun (mama lui Yeonsangun), Park Myeong-I (mama lui Jang Geum), şi în cele din urmă, Jang Geum). Primejdiile psihologice prevăzute il fac sa demisioneze. Park este o ucenică de la bucătăria regală, martoră la o conspiraţie a doamnei Choi împotriva Reginei Mamă. Park Myeong-I este acuzată pe nedrept că a întreţinut relaţii nepotrivite cu un ofiţer, în cercul interior al personalului superior de la bucătărie şi este obligată să bea otravă. Ea este salvată de doamna Han, cea mai bună prietenă a ei de la palat, care îi administrează un antidot. Mai târziu, ea va fi salvată din greşeală de către pensionatul Seo. Cei doi se căsătoresc şi trăiesc în secret intr-un sat, ca oameni dintr-o clasă inferioară. Acolo se naşte fiica lor, Seo Jang-geum.

In anul 1504 regele Yeonsangun ordonă o investigaţie masivă în cazul morţii mamei sale şi îl găseşte pe Seo Cheon-Soo si familia lui , in mare parte datorita lui Jang-Geum , care spusese ca familia sa nu a fost din clasa inferioara si ca tatal ei a fost ofiter militar la palat . Aceasta conduce la arestarea lui SEO şi la împrăştierea familiei acestuia. Jang Geum şi mama ei fug, dar mama ei este rănita mortal de către duşmanii lor. Înainte de moarte ea îi spune lui Jang-Geum ultima ei ultima ei dorinta , aceea sa devina Prima Doamna la Bucataria regala si sa scrie in Cartea Primelor Doamne de la Bucatarie nedreptatea facuta asupra ei . (Acest lucru a fost îndeplinit în timpul episoadelor de mai târziu al seriei, unde Jang-Geum a plâns în timp ce a scris acest lucru.)

Jang-Geum reuşeşte să intre în palat . Prin curajul ei, curiozitate, talent, bunătate şi determinare, ea o ajută pe Doamna Han Baek-Young (cea mai buna prietena a mamei sale, lucru pe care ea îl descopera mult mai târziu), pentru a deveni Prima Doamna a Bucatariei . Ea trece prin multe încercări şi este invidiată, deoarece ea este mai inteligenta decât alte ucenice. Jang-Geum continuă sa gateasca cu filozofia că obiectivul de a găti este acela de a aduce sănătate şi fericire persoanei ce mănâncă . O conspiraţie condusă de Lady Choi şi de nepoata ei Geum-Yeong, precum şi oficiali de rang înalt şi negustorul Pan-Choi Sul (fratele doamnei Choi ), cu scopul de a păstra monopolul asupra livrărilor la Bucătăria Regală, au ca rezultat exilarea doamnei Han şi a lui Jang-Geum in insula Jeju ca sclave, pe baza unor acuzaţii false de trădare. În drum spre insula Jeju, epuizata, Doamna Han moare. Înapoi în palat, Lady Choi o înlocuieşte si devine Marea Doamna de la bucatarie .

În timp ce Jang-Geum este pe Insula Jeju, o întâlneşte pe Jang-Deok, pe care o crezuse o fosta sclava . Ea descoperă că Jang-Deok este un medic celebru. Natura şi pragmatismul acesteia, iniţial o ofensează, dar află că ea este dedicata pentru salvarea vieţilor omeneşti. Jang-Geum află că femeile medic competente, pot lucra în Palatul printr-un proces de selecţie riguros. Ea îşi dă seama că este singurul mod in care poate reveni la palat pentru a le razbuna pe mama ei şi Doamna Han. În urma sfaturilor lui Jang-Deok, ea învaţă medicină, iar perseverenta şi tenacitatea o face infirmieră competenta. În încercarea sa de a deveni infirmieră de medicină generală, ea trebuie să scape de ea însăşi si de ura din inima ei si sa imbratiseze cu adevărat virtuţile de a fi un medic. Invata acest lucru şi ea reintră în palat.

Ea vine de faţă în faţă cu Geum-Yeong, care a devenit Prima Doamna de la Bucătărie . Predecesoarea ei, nemiloasa Doamnă Choi, a devenit Marea Doamnă , cea mai înaltă poziţie pe care o poate detine o doamnă de la palat. În ceea ce priveste complotul de care vrea să scape o dată pentru totdeauna, relaţia lui Jang Geum cu ofiţerul Min Jung-ho (care este acum parte a cabinetului regal) se intensifică. Cea mai bun prietena a lui Jang Geum, Yeon-Sang, devine concubină a regelui, în timp ce Jang Geum devine regina a opta. Jang-Geum a diagnosticat în mod corect că regele suferă de boala Behçet şi nu de febră tifoidă. Printr-un proces de interogare dramatică, faptele savârşite de Doamna Choi şi subordonaţii acesteia sunt descoperite, ducând la distrugerea familiei Choi şi a oficialilor de rang înalt (exemplu fiind prim-ministrul Oh). Doamna Choi a murit în timp ce încerca să recupereze o eşarfă de pe o stâncă, conform unei premoniţii din copilăria ei .

Prin devotamentul ei fata de familia regala, perseverenta si calificare, Jang Geum a fost recunoscuta ca fiind cel mai bun medic de la palat. Jang Geum a diagnosticat în mod corect regina ca având doi fetuşi morţi în pântecele ei, salvand viaţa acesteia. De asemenea a convins-o pe Regina Mama să urmeze un tratament medical şi a descoperit cauza principala a bolii cronice a regelui .

Regele se îndrăgosteşte de Jang-Geum, dar se abţine de la a o face concubină regală pentru că el înţelege că Jang-Geum iubeşte medicina . Ca o recunoaştere a realizărilor sale şi de o păstra alături de el, Regele o face medic personal, care conferă utilizarea titlului de "Dae" (care înseamnă "cel Mare"), precum şi poziţia oficială a treia din rangul al nouălea (în cazul în care cel mai mic rang oficial este al nouălea ).

Decizia regelui este primita cu inversurnare de cărturari şi miniştri, deoarece având o femeie în elita birocraţiei de la Palat reprezintă o sfidare deschisă şi fara precedent. Jang-Geum, înţelegând că ea ar putea afirma drepturile şi capacitatea femeilor, prin acceptarea postului, fără tragere de inimă face acest lucru. Jung-ho, acordând sprijinul său ferm în promovarea ei, este pus sub acuzare pentru că merge împotriva invataturilor academice şi va fi exilat. Ei sunt astfel separati.

În ciuda îngrijirii atente oferită de către Jang-Geum, Regele intra în stare critică . El nu mai putea fi tratat cu acupunctura sau cu medicamente. Ca o ultimă soluţie, Jang-Geum a sugerat intervenţia chirurgicală (pentru care ea deja a descoperit o anestezie). Oficialii curţii au fost îngroziţi de abordarea ei revoluţionară, care a fost o raritate, în plus, Regele fiind considerat prea sacru pentru a i se permită să sângereze. Deşi Regele a crezut în ea, el a fost preocupat de faptul că ar trebui să nu se intervina chirurgical , cay in care Jang Geum ar fi omorata.

Cu deteriorarea stării sale, regele ştia ca sfârşitul lui e aproape, dar el a fost mult mai îngrijorat de soarta lui Jang Geum . Pentru a o proteja, regele a trimis-o departe, împotriva voinţei ei, permitandu-i sa se casatoreasca cu Jung-ho şi sa scape de la palat. S-au căsătorit şi au trăit împreună timp de 8 ani, cu fiica lor. Toate acestea în timp ce, Jang Geum si Jung-ho sunt obligaţi să ducă o viaţa de vagabonzi, cu detractorii în căutarea ei, de la moartea regelui Junjong. Cu toate acestea, Jang-Geum continuă sa trateze pacienţii peste tot unde se duce.

Ca urmare, acestia au fost identificati în cele din urmă şi dusi la palat. În loc sa fie pedepsiti , ambii au fost reintrodusi de către Regină Mamă - fostă Regină Munjeong care a favorizat-o pe Jang Geum atunci când ea era infirmieră, iar acum îi dă o putere enormă. Jang-Geum constată că toţi prietenii ei au valori crescute în palat, face palatul mult mai paşnic decât în perioada Choi. Jang-Geum si Jung-ho se tem de politica de palat şi decid să avanseze. Povestea se termină cu faptul că Jang-Geum efectuează prima cezariana în Coreea.
Fapte
1. regina Munjeong a fost o figura majoră istorică în Istoria coreeană. Ea a condus Coreea in umbra cu putere absolută, timp de 8 ani, prin intermediul fiul ei. Astfel, Jang Geum nu a fost singura femeie care a rupt prin barierele inegalităţii de gen şi discriminare sexuală. O notă a acestui lucru a fost menţionat în serie. Regina Munjeong a fost jucat de Park Jeong-Sook.

1. Jang Geum este singurul medic peronal al regelui de sex feminin . Chiar şi până în prezent, medicii personali ain preşedintelui sunt barbati.
2. Geum-Young şi Lady Choi au existat în istorie . Cu toate acestea, istoria Curtii Regale o descrie pe Doamna Choi mai rău decât în film. În afară de a face viaţa lui Jang Geum mizerabila, ea ar fi chiar forţat pe Geum-Young sa devina concubina regelui
Viata nu e mereu ceea ce ne dorim.
[Imagine: 686175405_303846.gif?4]

#2
Giuvaierul palatului m-a impresioant prin stil si eleganta. Mi-a placut enorm ca povestea a luat mereu o intorsatura neasteptata. Personajil negativ[nu mai stiu cum o chema] e fost mult mult prea perfect. Adica actrita aia e geniala, si in serialele pe care le-am vazut si in care aparea, avea numai personaje negative. Se potriveste. Nu mi-a placut finalul pentru ca nu a fost ceva trist, ceva ce sa ma impresioneze, gen Secretele de la palat. Adica o poveste de dragoste cu final fericit. Pacat.
Pot spune ca cei ce au facut serialul asta sunt niste genii.

Aceleasi genii au facut si Dong Yi.
I'm a professional online casinos player. Mostly i play on the phone. My favorite game is blackjack.
Here is the site with selection of the best Android blackjack games.

#3
Doar uitându-mă la unele clipuri din Dae Jang Geum simt că mi-e ciudă că am terminat-o, şi mi-e teamă să o revăd din nou, pentru că ştiu că nu va mai fi la fel.
Dae Jang Geum a fost prima mea dramă coreană vizionată acum o lună. Mi-a plăcut, mi-a pătruns inima şi mi-a creat atâtea halucinaţii. E o dramă grozavă, încă plâng când văd fiecare video, ca şi acum.
Lee Young-ae a jucat absolut minunat, a transmis atât de perfect emoţiile acelea halucinante, iar Ji Jin Hee a fost adorabil. Deşi el joacă - Ji Jin Hee - şi în apreciata dramă Dong Yi în rolul regelui Sukjong, eu una cred că Dae Jang Geum e "masterpiceul" lui.
Am plâns când doamna Han a murit, am plâns la moartea regelui, am râs la momentele lui Lady Lee şi ale lui Youngro . . .am simţit că făceam parte din dramă.
În Dong Yi nu pot simţi acelaş lucru, e doar o dramă bună, dar nu poate întrece Dae Jang Geum, care cel puţin pentru mine, va rămâne cea mai bună dramă pe care am vizionat-o vreodată.



Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Legendele palatului: Kim Suro, regele de fier Madalovenar 1 4.914 13-08-2011, 09:16 PM
Ultimul răspuns: Sho-Yo
  Legendele palatului printul Jumong Wanna 5 11.961 04-05-2011, 09:42 AM
Ultimul răspuns: Sho-Yo
  Legendele palatului : doctorul Hur Jun Wanna 1 5.525 16-10-2010, 05:36 PM
Ultimul răspuns: yaoi maniac


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)