Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Dear Friends

#1
[Imagine: cover.jpg]




Linkul [dacă în caz doriţi şi vă hotărâţi să o citiţi] http://www.mangafox.com/manga/dear_friends/

Această manga este mai mult decât perfectă. Dar foarte foarte tristă. Este drama unei tinere care crede că prietenii 'are meant to be used' citat din manga. Ei bine în urma acestor întâmplări, în noaptea după ce vine de la un hotel în care întreţinuse relaţii cu un tip, ea leşină pe stradă. După acest incident neferciti, medicii o internează în spital pentru analize. Fata, ieşită din spital, pleacă acasă unde părinţii îi spun că are cancer. Şi după asta, evenimentele nefericite se întâmplă. Nu numai ea are cancer, ea nu moare de altfel, se vindecă, însă se vor întâmpla 2 lucruri tragice în viaţa tinerei. [Fac aici o paranteză, ea suferea de cancer la nivel limfatic. Iar la nivelul limfatic este foarte greu de vindecat, căci cancerul se răspândeşte peste tot la nivelul ganglionilor.] Tocmai ce m-am oprit din plâns, plus că sunt o persoană destul de sensibilă şi astfel m-a afectat foarte mult şi intens evenimentele manga-ului, acţiunea....ce pot să spun acum nu fac referire la grafică şi la celelalte lucruri, ci la faptul în sine. E incredibilă această manga, dar pe cât de incredibilă şi frumoasă, pe atât de tristă şi..painful. Întâmplările....viaţa tinerei sunt aşa de bine schiţate şi este o manga tragică, din nefericire. Ea la rândul ei este folosită, aşa cum şi ea la rându ei a folosit oamenii. Învaţă din experienţa ei de viaţa. Mangaul acesta nu e doar un fapt dramatic întâmplat unei persoane fără inimă, este o învăţătură, să-i zic aşa. O lecţie de viaţa care poate pentru alţii e nesimnificativă, dar numai cel care observă cu atent vede şi detaliile. Întâmplarea asta i se poate petrece oricui dintre noi, mangaul ăsta m-a fascinat mai tare decât au făcut-o altele. V-o recomand, totuşi am plâns la această manga destul de mult deşi mă abţineam să nu o fac. E foarte tristă. V-o recomand.
Ziceţi-vă părerea, nu ştiu orice, dar spuneţi ce v-a plăcut la ea şi poate dacă ce nu v-a plăcut.
-

#2
De obicei nu prea obişnuiesc să citesc manga . Cam greu reuşesc să termin una , dar după ce am citit acest topic , am zis să încerc că nu am nimic de pierdut , în afara de timp .
Spoiled
Întreaga poveste mi-a plăcut mult şi m-a atras din prima clipă .Rina este genul de persoană care doar se foloseştede alţii pentru a obţine ce vrea . Egoistă , nepăsătoare şi care nu ţine deloc la prieteni . La început mi-a displăcut ca persoanaj , mai ales datorită comportamentul ei , dar pe parcurs mi s-a făcut milă de ea . Faptul că se îmbolnăveşte de cancer te face să o compătimeşti , în ciuda personalităţii ei . Boala ei a fost lecţie pentru ea , aducând-o într-o stare deplorabilă , arătându-i cât de mult a greşit înainte şi cine îi sunt adevăraţi prieteni . M-a dezamăgit momentul în care , deşi lua încă tratamentul , ea s-a dus la acea petrecere , trăind cu iluzia strălucirii ei de altădată , unde a fost umilită . Unii comportându-se cu Rina , aşa cum făcea ea înainte . A reuşit să trăiască datorită prietenilor pe care înainte i-a desconsiderat . Maki a avut rolul cel mai important în vindecarea ei , dar şi o fată pe care a cunoscut-o în spital . M-a emoţionat momentul în care Rina voia să se sinuncide şi să renunţe .
Am rămas uimită când am văzut cât de mult ţine Maki la ea , mai ales că s-a rănit pentru a –o trezi la realitate . Aceasta a fost o adevărată prietenă pentru Rina , a ignorat boala pe care o avea doar pentru o îngriji . A pus prietenia lor pe primul loc ... Rina într-un final s-a vindecat , recâstigându-şi statusul de odinioară .
Şi cât de rău mi-a părut când am văzut pe Maki aproape moartă . Finalul a fost incredibil de nefericit ...
Cred că este manga care merită citată , veţi descoperi o poveste adevărată ... Tristă , dar reală .
Off topic : Lynn* mulţumesc pentru link

#3
Îmi amintesc că am citit manga aceasta acum ceva multă vreme, a fost foarte touching. Nu ştiu de ce nu am trecut pe la acest topic.

Nu îmi amintesc exact cum s-au întâmplat toate, evident, pentru că nu am o memorie prea bună şi oricum mi-ar fi cam greu să reţin fiecare poveste din fiecare manga pe care o citesc. Oricum, îmi amintesc esenţialul şi faptul că am început şi eu să plâng la sfârşitul acestei manga. Adică, m-a emoţionat destul de mult. Povestea, din câte mi-o amintesc eu, era despre două fete, well, una dintre ele a murit la final ( de cancer if I recall it correctly ) şi cealaltă, care nu avusese încredere în prieteni, în oameni în general şi era a badass, a început să plângă şi a fost foarte trist. Parcă devenise infirmieră sau ceva de genul tocmai pentru a fi alături de Rina ( Rina o chema ? ). În orice caz, foarte emoţionant.

Este foarte bine pusă în evidenţă prietenia. Atât prietenia falsă cât şi cea adevărată şi nişte sentimente mai presus de cuvinte; ceva ce nu ai putea exprima ci pur şi simplu ai putea doar simţi. Îmi amintesc că mi s-a părut foarte trist că a murit una dintre cele două dar că mi-a plăcut acest fapt, tocmai pentru că altfel nu ar mai fi avut acelaşi impact mesajul. Şi îmi amintesc şi la final că era o întrebare de genul " do you have someone you could call a true friend? " ( mind me, nu îmi aminteam exact aşa că am căutat manga-ul xD ). În orice caz, această frază a fost foarte puternică şi profundă şi chiar m-a emoţionat.

În orice caz, este un manga foarte reuşit. Deşi, nu aş putea spune că are cea mai bună grafică din lume. De fapt, nu prea mă atrage grafica, mi se pare relativ urâtă pe alocuri, I guess, şi cu nişte exagerări de desenare pe ici şi colo, mă rog - nu e grafica perfectă, dar nici măcar nu se bazează pe grafică acest manga ci mai degrabă pe poveste, pe personaje. Pe faptul că transmite un mesaj atât de important şi profund că te înduioşează până la lacrimi. Which was my case.

I really enjoyed this manga.

#4
Am terminat-o aseara. Si as dori sa ii multumesc lui Lynn fiindca a creat acest topic.
Este o manga ce o parcurgi usor, care nu are multe capitole, cu o grafica acceptabila si care m-a lasat cu inima la gura (sa vad ce se intampla cu Maki si cu ceilalti).
O manga ce iti vorbeste despre prietenie, ce iti arata tipurile de prieteni de care poti da si care iti arata partea buna si rea a vietii.
Evolutia Rinei e destul de... frumoasa, iar sfarsitul...
Unii prieteni iti raman alaturi, cu altii iti imparti supararile si durerea, iar pe altii, oricat de mult i-ai respinge, ei vad ceva bun in tine si revin. Altii te abandoneaza si folosesc.
Cred ca ar trebui sa fie citita, nu fiindca e de nota 10 (fiindca oricum nu cred ca este), ci fiindca iti vorbeste despre multe lucruri. Cum o persoana se poate schimba si cum toti ne dorim pe cineva care sa ne ramana alaturi.
Si da, am plans. Stiu cum este sa pierzi pe cineva drag, asa ca am inceput sa bocesc.
"Forgive you? Why? It's not like I'm mad or anything. You were the one who got angry; just like you said, I was being too nosy. I've always been like that, not knowing my boundaries. I'm the type who'll water a plant til it drowns."
- Yokozawa Takafumi no Baai, vol. 2




Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)