Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Joc de cuvinte~

#2
Interesanta poezioara, imi place ritmul ei si muzicalitatea, e placuta de citit si pare usurica asa, iar rima o face sa fie o adevarata delectare. M-am bucurat ca nu mi-a parut o rima fortata, cum e de multe ori, cuvintele alese nefiind puerile deloc. Pe de alta parte, insa, nu mi s-a parut nici ca redau prea multe, cel putin in ultimele doua strofe.

De inceput, incepe bine. Imi place mult imaginea cu oglinda care mascheaza totul si felul in care sugerezi superficialitatea prin referinta la machiaj si la fuga de aspectele mai profunde ale vietii. Pana la final insa, imi pare ca lipseste ceva (asta pe langa lipsa unor verbe acolo care mai iau din sensul ultimei strofe; dansul... dansul ce?). Recunosc, am fost curioasa de ce ai ales cocorul ca simbol in poezia ta, am cautat semnificatiile si am gasit ca ar insemna longetivitate, viata lunga, tinzand spre nemurire chiar. Cu asta in minte insa, imaginea e relativ oximoronica, pentru ca tu vorbesti de niste pene arse si distruse, deci nu-mi pare o valorificare prea optimista a respectivului simbol. Care to enlighten me? Mi-a placut si imaginea creata cu "fantoma pictata-n lut", desi a fost, ca restul, fragmentata si de sine statatoare parca.

Sfatul meu e sa incerci sa pornesti de la o idee de baza cand scrii. Ce vrei sa transmiti? "Der rote Faden" e singurul lucru care imi vine acum in minte: sfoara rosie, centrala, in jurul careia se concentreaza creatia ta. Nu trebuie sa fie mult, dar trebuie sa fie un mesaj consistent, pentru ca daca nu, totul pare haotic. Acum eu nu spun ca nu poti sa scrii haotic sau sa scrii strict cu accent pe estetic - zic doar ca o poezie e cu atat mai valoroasa cu cat transmite ceva, oricat de mic, pe langa frumusetea ei formala.

Mult spor la scris in continuare si sunt curioasa si de alte creatii ^-^
[Imagine: 1CGzWYg.png?1]
Thank you, Geesushi! ^-^
"these are the days that must happen to you"



Răspunsuri în acest subiect
Joc de cuvinte~ - de Kira's Scarlet - 22-06-2014, 12:38 PM
RE: Joc de cuvinte~ - de DreamGirl - 22-06-2014, 07:31 PM
RE: Joc de cuvinte~ - de Kira's Scarlet - 22-06-2014, 10:08 PM
RE: Joc de cuvinte~ - de Kira's Scarlet - 24-06-2014, 08:40 PM
RE: Joc de cuvinte~ - de WordsLover - 02-07-2014, 01:51 AM
RE: Joc de cuvinte~ - de Kira's Scarlet - 05-07-2014, 08:39 PM
RE: Joc de cuvinte~ - de DeDal N. - 05-07-2014, 09:28 PM
RE: Joc de cuvinte~ - de Kira's Scarlet - 09-07-2014, 11:57 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)