Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Bacalaureat

#4
@DreamGirl, eu mi-am exprimat propria opinie in legatura cu acest subiect, asta nu inseamna ca este si cea mai potrivita si de luat in seama pentru majoritatea dintre noi.....pur si simplu asta e convingerea mea. Daca cumva te-am ofensat, te rog sa ma scuzi, nu asta mi-a fost intentia. Cum tu insati ai spus foarte bine "media de la bac si mediile din timpul liceului conteaza atat cat doresti tu sa conteze.".

Totusi, mi se pare anormal ca la admiterea la facultate sa se ia in calcul si media de la BAC in orice pondere ar fi aceasta, sa fii conditionat, bunaoara, de nota de la proba de matematica pentru a intra la Psihologie sau Litere...e absurd, dar desigur asta e o discutie pentru un alt topic. Iar in acest sens as spune ca Facultatea de Psihologie de la Babes-Bolyai, din punctul meu de vedere, este un exemplu prost de facultate serioasa (ca mai toate care au o astfel de pondere mare pentru media de la BAC). Macar de s-ar lua in calcul doar probele la materiile cu relevanta pentru facultatea la care vrei sa dai admitere cum ar fi mate, fizica pentru Politehnica sau Romana si Engleza pentru Limbi Straine etc. Facultatea exista pentru a forma specialisti nu oameni de cultura generala, prin urmare nu vad rostul, dar desigur fiecare este liber sa judece cum doreste sistemul, eu unul zic ca este anapoda.

Cat despre facultatile din afara, e posibil sa fie cum zici tu, dar sunt de parere ca succesul viitorului nostru nu este conditionat in a face o facultate celebra in Anglia, unde iti cere nu stiu ce medii mari in comparatie cu una din Danemarca sau chiar din propria tara unde cerintele sunt mai relaxate....sa fim seriosi, daca esti chiar bun, poti sa lucrezi in afara si cu o diploma de la Spiru Haret si sa iei aceeasi bani ca unul venit de la Cambridge....facultatea iti ofera doar "instrumentele" intelectuale necesare pentru a-ti face treaba in domeniu ,dar trebuie sa ai habar sa le si folosesti, iar cu totii stim ca cel mai mult conteaza artistul si nu dalta sau ciocanul Smile. Pana la urma fiecare isi seteaza propriile teluri si standarde, fie ele justificate sau nu.

In privinta cuvantului "tocilar" folosit de mine (care apropo, nu este deloc peiorativ, poti sa verifici DEX-ul daca nu ma crezi), @DreamGirl, cred ca m-ai inteles gresit, eu l-am folosit in cunostinta de cauza si exact cu sensul care i se atribuie. Elevii care invata mecanic sunt cei care se streseaza cel mai mult si dramatizeaza pana in panzele albe, pe cand cei mentionati de tine niciodata nu vor simti presiunea notei, deoarece invata in mod sistematic si din timp, fara a se gandi neaparat la nota, ci la ce au priceput...sunt 2 categorii total diferite, iar eu am facut referire doar la prima in post-ul meu. Nu stiu cati olimpici ai cunoscut dar eu am avut ocazia sa fac cunostinta cu cativa, unii chiar internationali si niciunul nu isi batea capul cu ce o sa faca la BAC, ei se concentrau pe materiile lor la care excelau si invatau cat era nevoie pentru celelalte in ultimele luni. Evident, au luat si la acestea medii cel putin bune.
[Imagine: tumblr_static_tumblr_static_dilvsoojho0sgwoc0s4s.png]

"What's wrong isn't me, what's wrong is the world!"



Răspunsuri în acest subiect
Bacalaureat - de DreamGirl - 27-03-2014, 09:45 PM
RE: Bacalaureat - de Romania - 28-03-2014, 07:38 PM
RE: Bacalaureat - de DreamGirl - 29-03-2014, 10:50 PM
RE: Bacalaureat - de Romania - 30-03-2014, 03:46 AM
RE: Bacalaureat - de Persephone - 07-02-2015, 05:38 PM
RE: Bacalaureat - de TLDR - 12-02-2016, 08:35 AM

Subiecte de discuție similare...
Subiect: Autor Răspunsuri: Vizite: Ultimul răspuns
  Bacalaureat 2011 Miss Serenity 1 2.979 02-07-2011, 07:44 PM
Ultimul răspuns: Tan
  Bacalaureat - Limba & Literatura Romana Ke$ha 0 3.663 11-11-2010, 05:12 PM
Ultimul răspuns: Ke$ha


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)