Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Coldplay

#1
Coldplay este o formatie de rock alternativ si piano-rock,din Londra,fiind printre cele mai cunoscute in lume.Membrii formatiei sunt :Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman si Will Champion.
Este o trupa de succes al noului mileniu vanzand peste 50 de milioane de albume.Trupa este, de asemenea, cunoscuta pentru single-urile de succes Speed of Sound,Clocks si Viva la Vida.
A fost premiata cu multe Premii Grammy.
A fost premiata cu multe Premii Grammy. Coldplay si-a castigat faima mondiala cu lansarea single-ului Yellow, urmat de succesul albumului de debut, Parachutes (2000), care a fost nominalizat la Mercury Prize.

Membri formatiei s-au cunoscut la University College London (UCL) in septembrie 1996. Chris Martin ÅŸi Jonny Buckland fiind primii membri ai trupei. Au petrecut un an "planificand" o trupa culminand cu aparitia trupei numita Pectoralz. Mai tarziu, Guy Berryman, un coleg de clasa de-al celor doi, a intrat in trupa. Pana in 1997, Coldplay dadeau giguri pentru promoteri in mici cluburi. Trupa se va renumi Starfish. Martin il recruteaza pe colegul sau de scoala Phil Harvey care studia la Oxford, pentru a fi managerul trupei. In Ianuarie 1998, trupa a fost completa cand Will Champion li s-a alaturat pentru percutie. Champion crescuse cantand la pian, chitara, bass ÅŸi fluier; a-nvatat repede sa cante la tobe, in ciuda faptului ca nu facuse asta niciodata. Intr-un sfarsit, Tim Rice-Oxley, un prieten de-al trupei, le-a dat voie sa foloseasca numele "Coldplay", pe care el il folosise pentru trupa sa dar atunci fusese "prea deprimant". Lui Rice-Oxley i-a fost oferit ÅŸi rolul de clapar, dar acesta a refuzat deoarece era deja promis trupei Keane.
Muzica trupei a fost numita "meditativa"; ea "reiese din sentimentele lor", iar front-man-ul Martin "isi examineaza fara sfarsit simturile". Versurile lui Martin au fost numite feministe, similare cu cele ale lui Andrew Montgomery din Geneva. Ritmul primului album al trupei, Parachutes, a fost definit ca ÅŸi pop melodic cu "riffuri deformate de chitara ÅŸi percutie schimbatoare".
In martie 1999, Coldplay se concentra pe lansarea albumului de debut.

Ce credeti despre Coldplay?Si daca ascultati genul lor de muzica cum vi se pare?
Daca o pasarica ti-a soptit ceva, inseamna ca ai innebunit, pentru ca pasarelele nu vorbesc.



Răspunsuri în acest subiect
Coldplay - de IloveYuki - 14-05-2010, 09:57 AM
RE: Coldplay - de Ayuka - 14-05-2010, 12:41 PM
RE: Coldplay - de βεκi - 03-06-2010, 10:00 PM
RE: Coldplay - de Lori. - 04-06-2010, 11:11 PM
RE: Coldplay - de yaoi maniac - 26-04-2013, 07:29 PM


Utilizatori care citesc acest subiect:
1 Vizitator(i)