Nu ești un membru încă? Înregistrează-te acum!
Creează un cont nou  

Bun venit, Vizitator
Trebuie să te înregistrezi înainte să poți trimite mesaje în comunitatea noastră.

Nume utilizator/E-mail:
  

Parolă
  





Caută în Forum

(Căutare avansată)

Statistici Forum
» Membri: 3.845
» Cel mai nou membru: thanhle12345
» Total Subiecte: 11.177
» Total Răspunsuri: 179.233

Statistici Detaliate

Utilizatori Conectați
Momentan sunt 123 utilizatori conectați.
» 0 Membri | 123 Vizitator(i)

 
  Why did it die ?
Publicat de: Weiss - 13-12-2016, 01:05 PM - Evenimente - Răspunsuri (14)

I'm sad, no more zup pentru mine, it's all gone. Unde s-au dus toti ? aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Listează

  Invoc
Publicat de: alexv - 21-11-2016, 11:55 PM - Evenimente - Răspunsuri (6)

Invoc comunitatea animezup!!!

Acum serios, mai bantuie cineva pe aici?

Eroare "The message is too short. Please enter a message longer than 100 characters.". 100 caractere reprezinta destul de mult.

Listează

  Ceremonia japoneza a Ceaiului
Publicat de: Romania - 26-03-2015, 06:58 PM - Evenimente - Niciun răspuns

[Imagine: 34b157fe4640ba0c1a6a6ec56c37e164.jpg]


Citat:Fundatia Calea Victoriei va invita sambata 28 martie, de la ora 11:00, la evenimentul Ceremonia Japoneza a Ceaiului, pentru a descoperi impreuna ce reprezinta Chanoyu, ceremonia japoneza a ceaiului. La acest eveniment vom afla care sunt elementele ce au contribuit la crearea spatiului spiritual care defineste ceremonia ceaiului.

Ne vom bucura in aceasta dimineata de sambata de decorul elegant al uneia dintre cele mai frumoase cladiri de patrimoniu din oras Grand Hotel Continental.
Exista in Japonia o straveche practica spirituala cunoscuta sub numele de Chanoyu - Ceremonia Japoneza a Ceaiului. Aceasta practica i-a fascinat din totdeauna pe cei care au avut norocul sau inspiratia sa o urmeze. Practicand Chanoyu faci primii pasi pe Calea Ceaiului. Japonezii au denumit Calea Ceaiului: Chado sau Sado

Dincolo de frumusetea kimonourilor, de gratia si perfectiunea miscarilor, de maiestria artizanala a obiectelor folosite in ceremonie, de prospetimea si naturaletea impecabila a arajamenului floral, de spontaneitatea graficii caligrafiei din altar, dincolo de "aerul" complet Japonez, Chanoyu ascunde o practica meditativa extrem de rafinata.

Nascuta in fuziunea istorica a elementelor filozofice si etice provenind din Taoism, Confucianism, Zen si Shintoism, ceremonia ceaiului continua si fie practicata astazi, neschimbata in decursul a peste 600 de ani.

Chanoyu este intersectia fericita si unica a celor mai semnificative traditii culturale Japoneze. Ceremonia Japoneza a Ceaiului transcende aceste traditii, devenind universala prin simplitatea mesajului sau: a face focul, a fierbe apa, a pregati ceaiul si a-l oferi cu sinceritate si inima deschisa. Pentru a absorbi esenta acestei simplitati este nevoie de dedicatie, studiu si practica neintrerupta.

Chanoyu are la baza patru principii: WA, KEI, SEI, JAKU - armonia, respectul, puritatea, linistea interioara. Linistea si pacea interioara sunt contagioase. Cand un om este intradevar linistit (gazda), oaspetii raspund si devin ei insisi linistiti. Este un proces calmant meditativ in care unitatea mintii cu emotia, cu spatiul si timpul creeaza o comunicare intensa in afara cuvintelor. A oferi o cana de ceai - un simplu act de omenie. Mesaj care transcende Japonia prin dimensiunea sa universala.

Care este pozitia ceremoniei ceaiului in spatiul filozofic si cultural universal? Poate fi inteleasa de non-japonezi? Poate fi practicata in vest, in afara Japoniei? Raspunsul nu vine niciodata din afara ci din interiorul nostru.

Mintea nu trebuie lasata sa defineasca notiuni, sa structureze concepte si sa creeze sensuri intr-o cautare instinctiva dar inutila de a ajunge la concluzii rationale. Chanoyu este experienta pura. Chanoyu poseda o frumusete care nu se poate absorbi doar intelectual. O frumusete care se poate cunoaste numai prin experienta directa. Aceasta se poate dobindi numai prin practica. O practica menita sa dezvolte spiritualitatea conditiei umane.

Evenimentul este organizat impreuna cu Chado Urasenke Tankokai Romania Luminis si grupul de Chado din Cadrul Universitatii Romano-Americane, "Centrul de Studii Romano-Japoneze Angela Hondru".

Cost: 50 ron (include un ceai preparat la ceremonie); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari): 45 ron (include un ceai preparat la ceremonie)

Inscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro

Pare interesant pentru cei care sunt pasionati de traditia japoneza si au ceva bani pusi deoparte pentru taxa de inscriere.

Listează