Animezup - forum manga si anime

Full Version: Cu ce desenam
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2
Deci ,materialele difera de la artist la artist. Unii s-au axat pe acuarele ,altii pe uleiuri ,unii graffit ,altii creioane colorate >.<

Voi ce folositi cand desenati?

Eu am facut poze la cam tot ce intrebuintez (aproape tot ,ca unele chestii nu le-am mai gasit O.o ).
Deci in prima poza ( http://photo.evomedia.org/files/1aqzo7w3...pto3ki.jpg ) avem:
1. 2 Ascutitori (din care numai pe cea de metal o folosesc)
2. Carbune de desenat (2 bucati care nu le-am mai folosit demult)
OBS: la carbune risti sa te faci negru pana la cot . Nu glumesc ,fix pana acolo m-am manjit eu .Si iti trebuie un fixativ special ca sa nu zboare prin toate partile dupa ce termini desenul ,dar e bun si fixativ simplu de par (nu spuma ,spay sa fie) .
3. Creioane simple de schitat (in ordine ,de sus in jos: HB mecanic/normal ,4B , 8B -cel mai MOALE care l-am gasit eu in toata viata mea- ,si grafic - furat de la tata din trusa 65 )
4. Radiera la care am uitat marca ,dar e scobita saraca de ea de catre mine cu pixul...
5. Mine de creion mecanic grosime 0.7 la care trebuie sa cumpar creion mecanic pe masura >.>
7. Foi A4

A doua poza ( http://photo.evomedia.org/files/vblfmqlv...pq7d1w.jpg ) contine:
1.Acuarele de 35 000 ROL ^^ Are doar 12 culori but it's the best set you will ever find !!!
2. Pensule diferite marimii
3. Marker Negru
4. Carioci diferite culori (nu le-am pus pe toate in poza)
5. Corector cu pasta alba
6. Stilou pentru tus negru (tusul l-am consumat)
7. Diferite pixuri negre cu pasta/fara pasta
8. Foi A3

Si ultimele 2 poze ( http://photo.evomedia.org/files/7919rmsq...hlz59k.jpg , http://photo.evomedia.org/files/ucreiuft...zi27dp.jpg ) au ghiveciul meu magic de creioane colorate xD Setul de langa e luat din Bucuresti cand am fost la Nijikon ,de aia inca nu l-am deversat in ghiveci :3

Si mai am niste creioane colorate primite din Anglia cica ,la care mina e incredibil de cremoasa si nu trebuie ascutite (sunt mecanice) dar nu le-am facut poza.
Eu sunt un pic mai simplu 4
2 creioane bina ascutite.
o ascutitoare
7 radiere 21
un pat comod
si un Spor la Treaba
;)
that's all
Nu am multe instrumente. Dar ce foloseste shiva e foarte bun, numai ca trebuie sa stii sa te descurci cu ele. Acum va spun si ce folosesc eu:
2 creioane
1 cutit-ca sa ascut creioanele, fiindca consider ca acesta e cea mai buna ascutitoare
o radiera pe jumatate rupta 4
carioci
o cutie cu 24 de creioane cerate
culori(normale)
acuarele mai rar fiindca nu stiu sa le folosesc foarte bine (si pensule, desigur)...am auzit ca "tempera" sunt cele mai bune si cu toate astea eu nu am 4...
3 pixuri cu gel (rosu, negru si albastru)- imi place modul in care poti combina culorile si pentru mine aceste culori sunt "baza"
LA mn tocmai asta e problema am multe instrumente dar folosesc numai urmatoarele:

http://i157.photobucket.com/albums/t54/s...C00487.jpg

De la stanga la dreapta cum priviti poza:
1. Un set de 10 creioane cerate luate din afara tarii, de care nu m-am folosit decat de creionul alb, dar de care planuiesc sa ma folosesc mai mult de acum incolo
2. Creioanele colorate care se afla in penarul meu de scoala, dintre care cel albastru folosit cel mai des pt. contururi fine
+ 2 creioane mecanice cu mina 0.5, care le folosesc foarte des.
+ 3 creione obisnuie HB, de f buna calitate parerea mea... 001_tongue
3. Creione pt schite cu mina dura: 3H, 2H, cu mina obis. HB si mina moale: B de care ma folosesc deseori, 2B, 3B, 5B si 6B
+ 3 creioane mecanice cu mina 0.7 (HB, 2B)
4. 2 Ascutitori f. bune, pot sa ascuta orice impecabil... 001_tongue
5. O guma de sters (neinclusa in poza, din cate se pare...)

http://i157.photobucket.com/albums/t54/s...C00490.jpg

In a doua poza avem cele doua pahare cu carioci si creioane colorate plus un set de 10 marcare de dif culori.

A da era sa uit de ceva imp. : un bloc de desen cu foi speciale pt. schite.

Ja ne...
pfffffff.....snow hai sa ne laudam cu seul nostru de creioanebla bla.....21....

pt a face un desen va trebuie un creion si o guma de sters un spatiu linistit pe o campie...in parc......in casa....si sa ascultati muzica....(io nu fac nici un desen fara sa ascult muzica...001_tongue ).....
pai eu nu am inceput sa imi postez "operele de arta"... dar la mn nu ii asa de complicat...
http://i221.photobucket.com/albums/dd126...008697.jpg

deci ce avem: (de la stanga spre dreapta)
o cutie cu o gramada de carioci si creioane vechi
un fel de caiet cu foi albe de la uti... (acuma fac reclama)
un creion grafic luat la intamplare
o radiera pe care mi-o cumparat-o mami
o ascutitoare de metal
niste carioci foarte bune pe care le-am primit anu trecut de ziua mea
niste creioane cerate super bune...

cam atat...
Eu folosesc:
-creion mecanic 0,7 + mina 2B
-guma sters de preferinta moale[i'm very picky when it comes to rubbers xDDD]
-fineliner 0,1 si 0,3
-markere negre
-microtec edding 69[un fineliner not so fine]
-acuarele[cheap stuff works just fine]
-tempera
-gouache
-acrylics
-creioane acuarela
-cateva seturi de creioane colorate pe care nu prea le folosesc xD
-foi de xerox/imprimanta[they work just fine]
-rigla transparenta de 30 cm
24 Dar voi ce faceti? va luati la lupta cu desenul, de aveti nevoie de o armata de creioane si alte lucruri??? 24 24 un desen se poate face lejer si cu un amarat de creion mecanic si o radiera care sa stearga bine
D'oh.. parca trebe sa folositi toate materialele din lume ca sa realizati un desen.. crazy

Tot ceea ce folosesc eu este un creion 0.7 cu mina 2B < permiteti-mi sa va spun ca am dat zece mii pe el, iar pe mina la fel > si o guma moale, de preferat Factis < nu fac reclama, dar va anunt ca tot zece mii costa 21 > .

De obicei, ies niste desene foarte reusite. Daca vreau sa conturez ceva, folosesc un pix negru.

Big Deal.
Am vazut postul lui Dark Phoenix la scoala cand 'invatam' pentru biologie ,dar a intrat profa peste mine in laborator ^^;

Faza e ca un creion si o radiera aveam si eu cand abia incepusem sa desenez si nu luam in serios acest hobby [acum 3 ani parca] ... Dar acum ca mi-as dori cu adevarat sa-mi fac o existenta din asta [ma refer ca ma indrept spre arhitectura Smile ] am inceput sa imi diversific paleta de instrumente .
Nu prea e important acum cat de ieftin sau cat de scumpe sunt lucrurile care le folosesti ,atata timp cat iesa ceva de care esti cu adevarat mandru ,asta imi place mie sa cred. Eu am pictat o data cu cafea ,dar asta nu e important 21

Am postat ca sa va trezesc ,oameni buni, la realitate ^^ Scopul threadului nu e sa comentam ce folosesc altii ca sa deseneze, si asa ,daca esti tont la desen nici macar cu pensule din par de inorog si acuarele de Taiwan nu ai sa faci vreo ceva frumos ...[NU vb de nimeni de pe forum ,ci in general] . Scopul lui sper ca este sfatuirea userilor intre ei despre ce sa foloseasca la desenat si cum sa le foloseasca...
Pages: 1 2
Reference URL's