Of... pana la urma, sa nu uitam ca e prima editie. Macar asa vom avea mai multa experienta pentru concursul viitor.
Btw... preferatul meu e cel al lui not.ty
Eu pe ala l-am votat, desi trebuie sa recunosc ca a fost o alegere tare grea. Mi-a placut si cel al lui Neltzu sau al lui MethodKid, Kiubi si asa mai departe. Inclusiv al tau, Sendreea.
Nu imi vine sa cred cat de stransa poate fi competitia
Si eu tot pe cel al luinot.ty l-as fi ales. Stiu ca o sa par lipsita de modestie sau de tact, insa artistic (inclusiv anatomic) vorbind, a fost singurul care mi s-a parut ca este intr-adevar peste al meu. (si inca cu mult, tipul/tipa chiar are talent ;) )
Nu sunt multumita de ce vad la voturi - multi useri cu 1 sau 0 mesaje. Cred ca ar trebui o regula sa nu mai voteze cei sub 10 mesaje (de ex cand am verificat eu era doar 2 cu peste 10 mesaje, ceea ce da de banuit, as zice).
Si, BTW, nu mi se pare asa de stransa - eu presupun cine va castiga si cam probabil de ce.
Andreea imi place ca esti activa in ceea ce priveste AZ-ART Contest, dar iti explic cateva chestii:
AnimeZup are un total de 300 useri. Nu ne permitem sa privam pe cineva de la dreptul de a vota, cu un astfel de numar al utilizatorilor. Cred ca nu ai verificat bine, sunt mai multi useri cu peste cele zece mesaje de care vorbesti tu.
Ca sa-ti placa un desen, nu trebuie sa fie perfect din punct de vedere artistic. Pur si simplu avem diferite stari cand votam, sau percepem lucrarile diferit.
Invatam din aceasta prima editie, in urmatoarele nu mai repetam greselile facute acum. Se spune ca nu conteaza cum castigi, doar fa-o. Aceasta expresie iti este dedicata (in cel mai bun scop).
Da, recunosc ca sunt putini useri si multi nu au posturi, dar macar peste 5. Acum sunt mai multe voturi decat am vazut eu prima data. Dar erau 2 persoane fara nici un mesaj. Desi ati rugat sa nu se faca votari pe "prietenie, cunostinte" nu cred ca toti vor tine cont.
Intr-adevar este doar prima editie si se va invata din ea.
Andreea, cand m-am referit la o competitie stransa m-am referit la calitatea lucrarilor. Trebuie sa recunosti ca sunt multe lucrari bune. Si nu, nu esti lipsita deloc de modestie, ai dreptate, desenul tau e unul dintre cele mai bune dar hai sa iti zic o chestie si sper sa nu te superi pe mine...
Si eu desenez si stiu ce inseamna sa desenezi sau cum sa recunosc un desen bun. Al tau este din anumite puncte de vedere mai bun decat cele ale lui Neltzu si MethodKid insa mie imi plac mai mult. Pentru ca sunt baiat

Si pur si simplu imi place mai mult acel gen de desene chiar daca admit ca al tau era mai bun. Asa e, sunt si voturi care se dau pe prietenie dar ia-o altfel... cati crezi ca apreciaza un desen din punct de vedere al corectitudinii anatomice, proportii, umbre, culori nuantate si asa mai departe?
Promit insa ca la editia urmatoare, daca va mai fi (sa speram), vom cauta un juriu care sa poata analiza corect lucrarile si sa nu ne bazam doar pe voturile userilor.
E bine asa?
P.S. sper sa nu intelegi din asta ca sunt suparat pe tine, ca m-au deranjat comentariile tale si asa mai departe. Absolut deloc. Sunt foarte justificate asa ca am considerat ca merita un raspuns ;)
Si eu sunt de acord cu voi ,este o competitie destul de stransa. Din pacate al meu nu prea are competitie ,din moment ce are doar un vot pana acuma ...
Stilul desenelor variaza colosal ,atat din punct de vedere al stilului ,cat si al experientei . Unii participanti deseneaza de ani buni (eu ,seanandreea ,not.ty ,javaleen ,bubbles si probabil mai sunt ,dar eu nu ii cunosc pe toti ^^; ) ,altii abia recent s-au canalizat pe desen si abia acum sunt mai atenti la ce fac cu un creion pe foaie. Ma rog ,important e ca au particpat artisti de toate calibrele
Nu m-am putut abtine sa nu observ ca majoritatea au desene cu zeite ,si nu zei (Jinx al meu figureaza in minoritate

) . Iar cei care au facut zei au facut personajul lor foarte masculin ,in stil shounen ,pe cand eu l-am facut sa arate ca o... fata... Eh ,ce sa fac daca eu m-am axat pe stil shojo? O.O'''
O sa traim si o sa vedem ce se mai intampla pe la voturi

Si totusi, nu credeti ca ar fi fost o idee mai buna sa se dea note fiecarui desen? Modul asta de votare "alege cel mai bun desen" inseamna de fapt "alege desenul userului cu care te intelegi cel mai bine". Normal ar fi fost sa se dea o nota de la 1 la 10 fiecarui desen si sa se faca suma la sfarsit.
Sincer, sunt cateva desene extrem de slabe care au cam multe voturi (inclusiv date de administratori). Speram sa fie totusi o votare corecta, care sa arate cele mai bune desene nu cei mai populari useri de pe acest site. Chiar imi pare rau ca am participat.
PS: stiu ca nu pot vota desenul meu, dar pot vota alt desen pe care eu il consider bun?
Si eu am incercat metoda cu notele de la 1 la 10 pe m-a si au fost si acolo lucruri care nu au convenit multora.
Imi pare rau ca asta simti, Marius. Regulile insa nu sunt facute de mine, asa ca ii las pe cei care se ocupa de concurs sa iti dea un raspuns aici.
Oricum, gandeste-te altfel... Din cate am inteles, este posibil ca cei de la picturaonline.ro sa ne sponsorizeze si la o eventuala a II-a editie, unde sigur lucrurile vor sta altfel si vom avea mai multe premii. Personal, nici eu nu sunt tocmai 100% de acord cu sistemul de vot dar are si el avantajele sale. Si crede-ma ca stiu despre ce vorbesc... Nu exista ceva sa ii multumeasca pe toti

Pai singurul avantaj al modului curent de votare e ca o sa fie mai multe voturi: e mai usor sa dai click pe o bulina si sa apesi Submit decat sa te uiti la toate desenele, sa le apreciezi, sa dai o nota cu judecata. Dar stii cum e vorba: multe voturi, dar proaste.
Nu mi-ai raspuns la PS. Pot vota alte lucrari? - simt nevoia sa dau un vot unei lucrari cu adevarat frumoase, n-as vrea sa ajunga toate dezastrele in "top".
Si apropos, nu joc pentru premiu ;). Am o varsta, si sunt pe salariul meu. Speram doar sa fie un concurs corect.
Shiva, eu nu am de loc, deci se poate si mai rau

BTW - eu desenez de 2-3 ani, nu stiu cat de mult inseamna ;) , insa inteleg ce vrei sa zici.
Cred ca e o idee buna cea data de Marius.
Poate combinata cu ce a zis Flaw, cu cea al unui juriu numit. Ceva gen cum sunt la concursurile de la tv - se combina cotul "publicului" cu alegerea juriului. Presupun ca va mai fi timp de dezbatere pe tema asta

. Si sustin in continuare ca macar persoanele fara nici un mesaj sa nu poata vota. Daca nu au nici unul, deci nici macar mesajul de nou venit, este foarte posibil ca acea persoana se se fi inscris special pentru a vota desenul unei cunostinte.
Oricum, pentru primul concurs eu cred ca a iesit foarte bine. Poate din cauza premiului, au fost multi concurenti si multe desene foarte bune. Ceea ce nu poate decat sa prezica succesul urmatoarelor concursuri.