Animezup - forum manga si anime

Versiunea integrala: Harry Potter
In acest moment vizualizati o versiune simplificata a continutului. Versiunea integrala cu formatarea adecvata.
Seria "Harry Potter" are 7 volume ce ar putea fi traduse astfel: Harry Potter...
~si Piatra Filosofala
~si Camera Secretelor
~-prizonier in Azkaban
~si Pocalul De Foc
~si Ordinul Pheonix
~si Talismanele Mortii
Asupra traducerilor as avea doua obiectii: Voldemort nu se traduce in romana Cap De Mort T.T, si "hallow" nu inseamna talisman, ci - a alunga cu strigate|a sfinti|a consacra|a cinsti, a venera <all Hallow`s (bis.) > ziua tuturor sfintilor (1 noiembrie), - sfint. Nu stiu cat de originala a fost J. K. rowling cand a scris cartea, dar a scris-o intr-un mod innedit, cantitatea optima de naratiune, dialog, descriere, si asta e important. Intamplarile sunt interesante, abia astept sa vad ce se intampla in "Harry Potter 7" :6: . Lasand la o parte filmele ( care sunt deplorabile ), ce credeti despre carti ? ( si fara spoilere, va rog )

Later edit:
Am terminat de citit harry Potter 7 si pot spune ca este cel mai bun roman dintre cele 7 ( dupa 5 ). Atata doar ca ar fi fost mult mai spectaculos sa moara Harry >.>. Adica invinge si totul se termina cu bine O.O ? Stupid...
Pai ce pot spune? Mi-a placut mult sa citesc Harry Potter este ceva ce lipsea in literatura.
Mi-a plcaut mult ideea cu vrajitori si mistere. Faptul ca in paralel cu noi se desfasoara o alta lume.
A terminat de citit ultima carte Talismanele Mortii in 2 zile (nu glumesc), in acesta carte nu se dezvaluiesc unele mistere, unele secrete, unele lucruri de care ne-am tot ciocnit prin carti fara sa ne dam seama de adevarata lor semnificatie.

Sper ca v-am trezit un pic interesul.
Anyway Harry Potter merita citita de cei care vor putina magie in viata lor.
Ei bine, seria de sapte romane semnata de J.K. Rowling, intitulata Harry Potter merita citita.
De ce?
Pai pentru ca iti tine atentia treaza, pentru ca are parte de imbarligaturi si mistere si pentru ca autoarea a creat o intreaga lumea.
Dupa ce am citit Harry Potter si Talismanele Mortii am simtit nevoia sa mai citesc ceva, insa nu prea stiu daca va exista o continuarea.
In fine, cartile scrise de Rowlink merita cumparate si citite!
Mi-a placut sa citesc seria asta de romane(cel putin asa sunt considerate) scrise de J.K. Rowling insa pot spune ca si-a pierdut stralucirea, nu stiu de ce dar in ultimele ei carti nu am mai simtit pasiunea de altadata ci pur si simplu parca a renuntat odata ce a devenit celebra...si faptul ca Fred(sau George) a murit mi sa parut tare trist...bleahlt;adica mi-au placut tot timpul gemenii astea, plus fratele lor Ron care radeam tot timpul cand sunt trista dar a trebuit el sa ramana la Hogwarts si sa participe de batalia finala...pff...nu mi sa parut corect dar asta e...anyway mi-au placut cartile pt umorul de crae au dat dovada dar si de dinamisul care se afla pe paginile scrise^_^
well well well...Harry Potter.....uite un subiect despre care as putea vorbi o saptamana fara sa ma plictisesc si fara sa ma repet.

ce anume m-a atras la serie?.... noutatea, originalitatea autoarei, gemenii Weasly si Sirius Black 21

din seria celor 7 preferata mea a fost 6 "Harry Potter and the Half Blood Prince", desi citita in limba romana mi-a dat dureri de cap.
povestea e aceeasi cam ca la fiecare basm, eterna lupta dintre bine si rau, dar spusa intr-un mod putin diferit, ceea ce i-a adus o nota de originalitate si ceea ce m-a facut sa imi doresc sa termin seria.

recomand seria tuturor celor impatimiti de magie si chestii mai mult sau mai putin oculte, explicate destul de simplu.

CuSO4 ai avut doar doua obiectii la adresa traducerii in limba romana, e vin doar in completare, desi Malfoy sau Longbottom traduse mot-a-mot ar insemna Reacredinta si Poponeata [ in al doilea caz cam da de ganditdeci ma cam indoiesc] traducatoarea noastra nu ar fi trebuit sa se apuce si sa traduca numele, din punct de vedere lingvistic este incorect.....daca stam sa ne gandim oare de ce nu a tradus si Harry Potter in Harry Olarul sau Hermione Granger in Hermione Fermiera ?[sincer suna mai mult decat aiurea]

despre seria filmelor prefer sa nu discut, sa spunem doar ca "HP and the sorcerer's stone" si "HP and the chamber of secrets" s-au apropiat cel mai mult de carte, la restu...no comment!

asadar ca o incheiere, read people cuz' it's good...and

many huggies 4
milly
big muggle here xD
bine, eu sunt impotriva traducerilor punct 21
Incepand cu numele si denumirile pe care cred ca ar fi trebuit sa le fi lasat asa.
dar cartea mi s-a parut adorabila. more than creative...as putea sa spun ca am crescut alaturi de ea XD
ador felul lui JKR de a scrie si felul in care a creeat o..lume noua.
Am auzit cate ceva despre o eventuala continuare..desi mi se pare ca e doar de dragul de a mai castiga ceva parca nu m-as putea abtine sa citesc tot tot XD
Pai..mie cel putin , mi se par foarte reusite cartile Harry Potter, dar recunosc nu am citit-o pe ultima , dar am gasit pe internet un rezumat, , cred ca era cel bun. Totusi mi se pare ca totul e fantastic in carti,aici gasesc ceva ce la ceilalti autori nu gasesc poate , lumea care a creat-o pare mai reala si mai pe gustul cititorilor , asta ma atras pe mine pe langa multa magie si creaturi nemaiauzite. Dar nici primele 3 filme nu sunt rele, dar 4 si 5 sunt oribile...si vezi ca, cand le-ai enumerat ai uitat una, cartea a 6 : Harry Potter...
~si Piatra Filosofala
~si Camera Secretelor
~-prizonier in Azkaban
~si Pocalul De Foc
~si Ordinul Pheonix
~si Printul Semipur
~si Talismanele Mortii
si pentru cei care inca mai au intrebari am auzit ca J.K. Rowling va publica o enciclopedie ( nust daca e adevarat sau daca e un zvon) ,ups am scris prea mult ...scz
Hmm...poi,again, cred k ultima carte este cea mai buna dintre toate ...
5 si 6...well again,foarte bune ,doar de pe acolo incepe actiunea mai adevarata.
Pentru volumul 7,am citit atat versiunea in engleza cat si cea in romana (si sunt de acord in privinta traducerilor -.-" )
Trebuie sa recunosc...s-a terminat prea fericit ... mai trebuia sa invie parintii lui, si totu era perfect 22 ... Ar fii fost bine sa fie ceva mai sad...desi nu putea sa moara harry,altfel toate cartile le-am fii citit degeaba ...toata actiunea si toate lucrurile ,ca la sfarsit sa invinga raul? whatever...cred totusi ca ar fii trebuit sa moara macar unul dintre Ron si Hermione ...in schimb lau omorat pe Fred (damnit) In rest,pot spune k seria Harry Potter este printre putinele la care orice parte, fiecare pagina ,fiecare sentiment transmis te captiveaza.
URL de referinta