Este vorba despre un baiat care a fost gasit pe o strada din paris si a fost crescut de o familie saraca si apoi a fost dat unui muzician(am uitat cu se numea) ca sa faca bani din reprezentatii... dupa mult timp dupa ce copilul a crescut destul de mare si-a gasit familia.... am descris cartea foarte vag fara nici un inteles dar daca vreti sa intelegeti mai bine cititi-o.... pt. cei care au cetit-o ce parere aveti despre ea....
Ba nu, ai descris foarte bine, si numai esentialul

. Dar ai uitat de Mattia, baiatul ce il ajuta pe Remi ( copilul singur pe lume) sa ii cumpere doicii o vaca. Intr-adevar, cartea mi-a placut si mie foarte mult, si dupa ce am citit-o de 4 ori, nu cred ca m-as plictisi sa o citesc si a cince-a oara. Bietul Remi...
Mda. O carte minunata, pe care am citit- o si recitit- o de cateva ori cu o placere mereu crescanda... M- a impresionat enorm povestea, anumite pasaje ma faceau si inca ma fac sa plang.
Este ceea ce eu numesc lectura "clasica", fantastica si gata sa te prinda in mrejele ei fara sa fie SF sau roman de dragoste...
Mi- a placut si desi au trecut ani buni de cand a deschis- o ultima data, inca ocupa un loc de cinste in biblioteca mea;).
intr-adevar o carte minunata. p.s. pe muzician il chema Vitalis daca inca mai tin bine minte.
fiecare rand citit ma facea sa stau cu sufletul la gura, in aventura plina de...peripetii as putea spune, a lui remi.... oricum m-a bucurat enorm finalul, acesta fiind unul fericit, si recomand cartea aceasta oricui de orice varsta, merita ;)
cartea asta m-a facut sa plang si nu am reusit sa o termin pentru ca de fiecare data cand ma apucam sa o citesc incepeam sa plang....
este o carte foarte buna si v-o recomand cu placere!
9daca reuseste cineva sa o citeasca at povestiti-mi si mie ;) pls)
Eu am citit cartea de 3 ori si este printre preferatele mele ...
Si eu am plans la sfarsit, atunci cand batranul muzician, Vitalis, moare...
E una dintre cele mai triste parti, si mai ales felul in care moare ...
Totusi imi place mult cum scrie Hector Malot... Descrierile lui sunt atat de perfecte
Tin minte ca atunci cand am citit' prima data nu avem mai mult de 10 ani, si totul mi se parea imposibil de plictisitor...
Doar ca acum, cand am recitit'o de 2 ori, si am inteles descrierile totul e diferit, superb!
Cartea asta chiar merita citita ...
O CARTE DE MILIOANE! am terminat-o de recitit acum ceva timp...mi se pare absolut geniala mai ales in ultimul capitol cand remi are in sfarsit o famile ....mi-a placut mult sa vad prin ce peripetii a trecut(cea cu mina mi s-a parut cea mai periculoasa) da a scapat intr-un final.