Aici veti face un top trei al cartilor preferate, va rog nu spamati ( prea tare

)
1)Harry Potter ~ dupa parerea mea, aceasta carte are cate putin din toate: romantism, ddrama SF, fanasy. Mi se pare o carte foarte reusita care pe mina ma atrage datorita prezentei magiei si supranaturalului, doua lucruri care ma fac sa o cites ( si recitesc ^^ ) cu placere. As scrie mai multe dar prefer sa o fac in topicul despre Harry Potter

( sa presupunem ca o sa deschid unul )
2)Larklight (nu stiu autorul*confus*) ~ din cate am inteles eu larklight este un joc de cuvinte ce inseamna felinarul zorilor creatiei. Este vorba despre o casa din eter in care au venit "fauritor" galaxiei noatre. acestia mor de obicei dupa ce o galaxie se infiripa insa de data aceasta una dintre fauritori a vrut sa mai ramana, sa vada cum se creaza lumea sub ochi.i ei. Dupa ce a fost dinozaur, dupa ce l-a indrumat pe Newton in descoperirile sale, ne este infatisata in vi.itor ca find sotia unui cercetator. Insa aceasta este rapita de paianjen albi uriasi ce vor sa isi revendice planeta, curand dupa aceea este rapit si sotul sau. Am uitat sa adaug ca Larklight ( numele casei ) contine o magie extrem de puternica si periculoasa, paianjen albi dorindusi-o. dar planurile lor sunt dejucate de un grup de pirati si cop fauritorului. E frumoasa cartea insa, cam prea copilaroasa si de aceea este doar pe locul doi
3)Fetita care n-a mai mers la scoala (nu stiu autorul*confus*) ~ nu nu e o dorinta a unei fetite, aceasta carte chiar axista, a fost scoasa spre vanzare prin ani.i 1980, am gasit-o prin raftul de carti al bunici.i, carti cuparate de unchiul meu cat a fost la scoala. Este vorba despre sentimentele unei fetite si a celorlalti 3 fratiori ai sai care nu intelege "de ce", de ce se cearta parint, de ce isi schimba atat de des casa, de ce nu au bani de mancare, care este diferenta dintre: "de pomana" si "gratis". i.i vede suferinta mamei, asa ca intr-o zi se duce la scoala desculta, nespunindu-i acesteia ca i s-au stricat papuc deoarece nu vrea sa se supere mai tare. deoarece toti incep sa-si bata joc de ea, romanul se termina cu o decizie radiacla a fetitei ( care intre timp ajunge in gimnaziu ), influientata de neajunsuile pe care le-a avut, de suferintele si certurile parintilor, de batjocura, de intrebarile fara raspuns:"-Bine, atunci n-am sa mai merg la scoala!"
Zbyee!!...
Pai .....
1. Harry Potter - dupa parerea mea cea mai buna carte...
2. Fetita care nu a mai mers la scoala-
(desteapta fetita_)
3. Singur pe lume-este singura carte care am citit-o in 4 zile.. a fost recorsul meu o carte foarte faina si daca nu ati citit-o vo recomand..
sweet topic
1. Mesterul Manole
La 7 ani de la alegerea locului,Manole reface calculele pentru a afla cauza daramarii zidurilor .
Staretul Bogumil..recomanda jertfa..Manole,zbuciumat de cele doua porunci,isi vede visul tot mai indepartat.o noua naruire a zidurilor starneste revolta zidarilor care cer schimbarea locului,dar solul lui Voda impune urgentarea lucrarilor.Manole hotaraste sa ridice biserica..acceptand sfatul staretului,mesterul le spune zidarilor ca va jertfi o sotie care inca n-a nascut,sora sau fiica si care va veni cea dintai in zorii zilei urmatoare *citat ^^*
Staretul devine..instrument al destinului: el raspandeste vestea ca Manole va jertfi o fiinta si Mira *sotia lui Manole* se grabeste sa impiedice aceasta fapta.
Zidirea Mirei decurge ca "un joc de alba vraja si intunecata magie",in timp ce Manole,cu o liniste neomeneasca,isi continua lucrul.Stapanit de patima creatiei,el isi bicuieste zidarii pentru a-si potoli nelinistile si setea de a zamisli.
Cand lacasul de rugaciune este gata,mesterul vrea sa il darme pentru a-si scoate sotia .Voda si boierii se opun ,iar multimea nu il intelege pe Creator a carui suferinta s-a ..incorporat in fiecare piatra zidita.
La sfarsit,Manole se arunca din clopotnitza pentru a reconstrui cuplul ideal.
trist,nu? >.>
2.Mituri si Legende Japoneze...sunt o gramada de povesti interesante..nu am apucat sa o citesc pe toata dar e cu adevarat interesanta
3.Mara,cartea pe care o studiez actual la scoala ^^ nu e rea...

1)"Frankenstein" - Mary Shelley . Nu stiu daca a fost adevarat ce s-a scris in aceasta carte , insa pentru mine e considerata #1 . In volumul scris de Shelley , s-au prezentat posibilitatile de lungire a vietii peste 300 de ani , insa a trai ca un om mort , prin taierea pe creier . Peste toate , era nevoie si de un soc electric . In cele din urma , experimentul a esuat .
2)"Insula Misterioasa" - Jules Verne . O carte mare , foarte voluminoasa , de 500 de pagini care mi-a luat cateva saptamani sa o termin , intrucat si scrisul era mic . Continutul ne prezinta 10 ani de naufragiu a celor 5 barbati , de varste diferite . Aventurile lor sunt pline de peripetii , iar cea mai mare realizare a fost obtinerea painii din cultivarea a unui singur bob de grau aflat in buzunarul lui Pencroff . Pe viitor , reusesc sa construiasca electricitate pe Insula . Capitanul Nemo apare si el in cele din urma , la finalul cartii , chiar in ultimele sale momente ale vietii , fiindca avea sa moara pe Insula atunci cand vulcanul a erupt . Acesta insa avea sa faca totul , fiindca a fost marea scapare a celor 5 oameni , cu ajutorul unei nave chemate printr-un bilet trimis in urma cu o luna la cel mai apropiat port . Sunt multe de rezumat , insa eu am scris totul in cateva propozitii mai putin importante .
3)"Liga Dreptatii" - diversi autori . Aici ma refer la toate volumele aparute la Editura National , fiindca le-am achizitionat pe toate . Deranjator a fost faptul ca nu filmul / seriile de animatie nu au fost ecranizate dupa carte , ci cartea dupa desen (un lucru ceva mai bizar ...).
1. 11 minute de paulo coelho - o carte scurta si frumoasa. ma impresionat foarte mult viata mariei o tanara care sufera din dragoste si se indeparteazade aceasta indreptanduse mai mult catre sex. ajunge in elvetiaca prostituata si de acolo incepe complicata ei viata. din nou paulo coelho ma fascineaza cu felul sau de a povesti viata oamenilor si ma face samasimt acolo in poveste
2. vraciul nu retin nicioadata numele acestui scriitor. - un mare chirurg ajunge acasa de lasrvici si vede pe masa un bilet scris de sotia sa din care afla k este parasit pt altul. din dragoste se imbata si pleaca. isi pierde meoria si ajunge la o ferma. omul la care lucra se loveste, iar el stie cum salvindece dar nu site de unde sa inceapa. tot acolo descopera o fata, i se parea foarte familiara persoana dar tot nusi amintea nimik. chirurgu moare iar fataalfak e tatal ei. se mai intamplasi alte chestii dar le aflati dak cititi cartea
. mia placut tare mult cartea si o recomand cu placere.
3. poezii de G. bacovia - ma facut de multe ori salas carteadin mana dar nu mam putut abtine sa nu continui. sadin omul acesta. ah varecomand sa nu o cititi noaptea >.> astaam fk eu si nu prea am putut dormi
Ei bine, iata si cartile mele preferate, sper sa nu va sperie...
- Dante Alighieri-Divina Comedie - desi e o culegere de trei carti grele(Infernul-Purgatoriul-Paradisul) in versuri, considere ca, antici italieni nu ar trebui ratati. Cartea a aparut undeva pe la 1340, Dante coboara impreuna cu Virgiliu in Infern si vor face o calatorie pana in Paradis, intampinand greutati de tot felul, e f buna cartea, pentru cine stie sa aprecieze literatura.
- Giovanni Boccaccio - Decameronul - Din nou un antic, Decameronul e o serie de povestiri, mai exact 100, inscrise in doua volume mari si late, e singura carte comparabila prin vastitate cu Divina comedie sus mentionata, si e ca un fel de opera de protest pentru principiul cavaleresc si ecleziastic. Tin sa mentionez un lucru, povestile din Decameronul se petrec pe decursul a 10 zile si in fiecare zi sunt 10 povestiri.
- Misterul Templierilor(si celelalte carti ale acelorasi autori)- Lynn Picknett & Clive Prince - O carte minunata pentru cei ce stiu sa-si pastreze convingerile si sa nu fie influentati. E vorba evident despre templieri, masoni, francmasoni, catari, rozicrucieni si alte cateva societati de acest gen. Sunt spuse lucruri interesante despre religie si istorie, o recomand celor care le plac astfel de subiecte.
Nu cred ca am doar trei carti favorite,sunt destule care mi-au placut mult si pe care nu as vrea sa le pun intr-o ordine anume. Dar. Am sa mentionez trei din fiecare categorie.
O sa incep cu Umberto Eco - Pendulul lui Foucault. O carte despre mister,suspans, mistica. Trateaza subiectul templierilor,rozacruceenilor,si a altor grupari religioase intr-un mod ce combina povestirea cu detaliile despre fiecare secta. Mie la inceput prima carte mi s-a parut plictisitoare

citeam cand apucam si imi adunceam aminte de ea. Apoi la a doua parte deja trebuia sa dau pagina mai repede pentru a ajunge la final si a vedea ce se intampla pana la urma. Si nu ramai cu un gust amar dupa ce citesti.
Cioran-Tratat de descompunere. Orice carte de-a lui Cioran e o lectie de viata.
Si una clasica,Emilie Bronte-La rascruce de vanturi. Cred ca e ceva de domeniul paranormalului,dar da,imi plac si romanele de dragoste. Macar acolo mai regasim ceva ce azi a devenit atat de strain.
well...
1)Dans,dans,dans -HARUKI MURAKAMI...este si va ramane cartea mea preferata 4 ever
2)Mercier si Camier - Becket cartea...wow...fascinanta....nu am cuvinte..Becket stie cum sa te transpuna in lumea magica a mintilor, rar ratacindu-te si nestiind sa iesi la suprafata..^^
3)Tokio-Mo Hayder o carte care dupa ce o citesti...te gandesti muult timp la ea...cel putin eu asa am patit...^^'
1. Scoala de Vrajitorie, de Rose Sabin - absolut superba cartea. Desi am gasit doar primul volum din serie, am citit-o cu foarte mare curiozitate, reusind sa-mi dobor recordul de acum doi ani, citind-o in cinci zile. O carte exceptionala, psihologica, autoarea povestind din diferite cotloane ale mintii eroinei, Tria Tesserell, dupa ce aceasta si-a impartit sufletul pentru a-si continua viata.
2. Marea Trolilor, de Nancy Farmer - alta carte superba, cu care am batut recordul citirii, terminand-o in doua zile. Autoarea urmareste viata a doi frati dupa ce ajung pe corabia trolilor. Autoarea adauga zeitati din mitologia finlandeza, ceea ce face cartea si mai frumoasa ^^
3. Eragon, de Christopher Paolini - am citit ambele carti aparute. Baiatu' asta chiar a stiut sa-si captiveze cititorii.
As mai fi vrut sa adaug si trilogia Fratia Inelului si seria Cronicile Wardstone, dar daca topul este doar de trei carti ...
1. The Forgotten Realms [R.A. Salvatore] - 28 de volume groase citite pana in momentul de fatza,si inca mai am de citit. majoritatea role playing game-urilor cu nume greu au la baza aceste carti [planescape torment, temple of elemental evil, baldur's gate, neverwinter nights, icewind dale]
2. The Lord of the Rings Trilogy [J.R.R. Tolkien] - cartile copilariei mele... cu ele am crescut, si inca au o influenta mare asupra existentei mele [muzica pe care o ascult, in general are la baza scrierile lui tolkien - blind guardian, battlelore]
3. Chronicles of Narnia [C.S. Lewis] - inca citesc la ele, sunt la volumul 3, insa imi place ca e o combinatie frumoasa intre alba ca zapada, lion king, si alte povesti disney, dar cu un oarecare ton original, care ma atrage.