Nu m-am putut abtine sa nu deschid un topic despre acest anime.Am vazut doar un episod..si deja imi place super mult!Anime-ul nu incepe un cu op,cum eram obisnuiti ci cu cateva secvente cu Dante(ce baiat

)in timp ce omoara un monstru.Mie acest anime mi-a creat o impresie destul de placuta si chiar daca in mor de oboseala,nu ma culc pana nu il vad!Ma enerveaza ca are doar 12 episoade

(
Dante
![[Image: grab30221.jpg]](http://i204.photobucket.com/albums/bb268/johannlynx/Devil%20May%20Cry/grab30221.jpg)
Uite cum sta treaba cu Devil May Cry : daca nu ai habar despre ce e vb in story si nu ai jucat joacele, sigur o sa-ti placa seria. Dar daca ai jucat joacele si stii despre ce e vb...seria o sa-ti lase un gust amar .Dante e....Dante e gay and " 2 cool " pt a fi cool .Iar la fel ca si Hellsing, daca main characteru` e nasol, si seria e la fel.
La fel ca si Blood+ , Trinity Blood sau Black Blood Brothers , seria a dezamagit. Potential cu sacu....dar daca nu e folosit...
dah....fainuc animeul da mnoh,episoadele cam la fel...primeste o misiune,omoara monstru si gata......
imi pare rau k nam avut ocazia sal joc....

Am vazut anime-ul inainte sa ma fi jucat vreunul din jocuri ... prima mea impresie a fost "pretty nice for an anime with demons & stuff" ... mai tarziu am jucat toate jocurile si am zis ca parca e prea awesome fata de anime ... am revazut anime-ul ca sa fiu sigur si am dedus ca anime-ul a fost facut ori cand producatorul era drogat ori cad era prea plictisit ...
Replicile lui Dante din anime sunt pur si simplu patetice si lipsite de intensitate fata de cele din jocuri . Lupta finala din anime este lame , precum si boss-ul ... si nici macar nu s-a transformat pentru lupta for God's sake >___< . Totusi , ma gandesc ca daca cumva producatorul ar fi treaz sau ar merge la dezintoxicare si s-ar gandii sa faca o continuare ( respectiv la DMC 4 ) in care sa apara si Nero ... poate nu ar mai da-o in bara la fel de tare ... doar se invata din greseli .
Ok , poate am exagerat putin , anime-ul nu este rau , grafica este chiar superba , dar cum a spus si Shin mai sus , daca ai jucat jocurile iti va lasa un gust amar ... pacat de renumele seriei ...
well...cu jocurile nu am experienta,insa da,sunt interesante.
Dante e un personaj destul de simpatic,imi place ca e destul de bine realizat ca personaj,aduce mult cu Vash Fulgeratorul[Trigun]
Cat despre anime in esenta... e .. dubioasa ideea...
mereu am avut senzatia ca se combina mai multe animeuri aici,re regasesc elemente comune, per' total nu-mi prea pare original.
Imi aduce aminte de Trigun,Claymore....d'eh ^^"
in general merita,daca nu il compari cu jocurile o.o''