Hm, o carte buna a fost "Grimpow" scrisa de Rafael Abalos; imbina fantasy-ul - ce-i drept, cam putin - cu istoria - cavalerii ^_^ . Abalos a scris-o exceptional, stilul lui fiind unul din cele mai frumoase pe care le-am citit.
Alta ... ar fi "Scoala de Vrajitorie" de E. Rose Sabin. Imbina fantasy-ul cu psihologia.
N-am dat prea multe detalii despre ce se intampla in carti pentru ca nu vreau sa va spoileresc aiurea xD Plus ca daca le gasiti pe la magazine, puteti foarte usor sa va uitati pe spatele cartii.
Fiind o iubitoare de povesti SF, o sa va recomand cateva dintre marile mele placeri:
-Nina fetiata celei de-a 6 Luni
-bineinteles Harry Potter
-Magie,Leacuri,Zborul(toate din seria Septimus Heap)
-Tara Duncan
-Printul bufonilor(am inceput s-o citesc si eu)
Nu o sa va stric placerea de a le citi, asa ca nu voi da multe detalii.Toate sunt pline de magie, asa cum imi place.
deci va recomand sa cititi cartea "Teatru descompus" de Matei Visniec...
In ea sunt prezentate sub forma de povestiri... mai multe schite..
merita citita cartea
Twilight series :
Stephenie Meyer .... My fav! I really love this series... Summary : IsaBella Swam, este o tanara de 17 ce s-a mutat in Forks cu tatal ei. Dupa intanirea cu Edward Cullen , viata ei se schimba la 180°. Povestea este spusa din punctul de vedere al Bellei... In prima faza, eu am luat cartile de pe net, dar apoi am facut rost de ele si sunt in engleza. Pana acum sunt 3 carti :
Twilight,
New Moon si
Eclipse. In curand o sa apara
Breaking Dawn si
Midnight Sun, cel din urma fiind un Twilight din punctul de vedere al lui Edward. Eu pur si simplu le ador si sper sa va palca si voua.
BTW: In decembrie se anunta premierea filmului, iar in Romania o sa para in aceasta luna prima care si se numeste
Amurg.
Vampirii Sudului :
Charlaine Harris ... One of my fav (locul 2, dupa Twilight) ! ... Summary : Telepata curajoasa Sookie Stackhouse se indragosteste de vampirul Bill iar viata ei se schimba de la plictiseala la un haos total.
Pana acum s-au traduc in Romania 4 volume :
Morti pana la apus,
Moartea la Dallas,
Clubul Mortilor si
Moarta pentru toti... Celalalte 4 volume nu se stie cand o sa apara, dar la film a inceput deja sa se lucreze, premiera fiind in decembrie.
Eu am facut deja rost si de celalalte 3 volume, in engleza, dar mai este unul de aparut.
Sper sa va placa la fel de mult cum mi-au placut mie, pentru ca le-am citit de cel putin 5 ori

Eu v`as recomanda
Diaolul si domnisoara Primm o carte foarte interesanta,s-a mai pomenit de ea pe aici ,,e vorba despre un strain care ajuns intr-un sat arunca o propunere provocatoare satenilor,aceasta consta in a omora un om in schimbul a 11 lungouri de aur ce vor face satenii,veti afla doar daca veti citit carte ;) mi s-a parut foarte interesanta
memoriile unei gheise ,la fel e o carte foarte frumoasa si le-as recomanda-o tuturor indiferent de varsta

La rascruce de vanturi de Emily Bronte ,aceasta e cartea mea preferata am citit-o cu mare drag si mi-a placut imediat de cum am citit 2 randuri din ea...este vorba despre un ...hai ca nu mai fac eu o descriere o veti gasi
aici
Sper sa va placa aceste carti ^_^

v recomand urm carti..cele mai indr de mine :
1 : Podul de pe raul Kwai,de Pierre Boule
2 : Hotel Transilvania
3: Piatra sculptata
4. Magie
5: Casa de la rascruce
sper sa citit makar una din ele..sunt f int
JA-NE!
Daca va plac cartile de dragoste & aventura cautati prin biblioteca parintilor sau a bunicilor seria Floris a autoarei Jaqueline Mosigny. A publicat acum 40 de ani si mi se pare ca ciclul Floris a fost prima ei serie. Contine: "Floris, dragostea mea" , "Cavalerul Peterskburgului" , "Frumoasa din Louissiana" , "Amantii de pe Mississippi". Nu sunt cine stie ce descrieri artistice insa intamplarile fac inconjurul lumii, din America pana in China si veti fi fascinati de locurile magnifice descrise atat de simplu si precis in carti. Cu siguranta veti fi atrasi de viata stralucitoare la curtea pariziana in vremea "Regelui Copil" sau de intamplarile periculoase pe care le traiesc eroii cartiilor.
Daca sunteti prea stresati puneti mana pe Soptindu-le vrajitoarelor de Anna Dale. O carte simpla, micuta si simpatica care va va relaxa.
Daca vreti sa va destindeti si mai mult (in special fetele mai moderne

) luati si cititi cartile din colectia Cocktail. "Sunt aiurita si se ia" , "Casatorie din interes" , "Regina gafelor" sunt doar cateva titluri dintr-o colectie haioasa, plina de voie buna, limbaj argotic si probleme tipice tinerilor.