Animezup - forum manga si anime

Full Version: "De ce?" game
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
pt. ca uni profesori nu stiu sa predea pentru ca sunt niste tonti( majoritatea) si striga la toti copii fara motiv.....dar dc???
Pentru ca`s niste crizati comunisti care au uitat ca si ei au fost ca si noi.
DECE? X~(
Propun un nou subiect....

Toata lumea spune ca este bine sa mananci in fiecare zi fructe si legume.....dar de ce???
Ja ne...
Deoareced fructele si legumele sunt bogate in vitaminele B1 si B2 ( mai ales varza, morcovii, fasolea, mazarea si porumbul) si in vitamina C, care se gaseste in absolut toate fructele si legumele. Avitaminoza de vitamina B1 este foarte foarte periculoasa. Aceasta provoaca slabire, lipsa fortei musculare, tulburari psihice, si boala produsa de aceasra, numita beri-beri, poate duce la moartea individului. Datorita avitaminozei cu vitamina B2 se produc diferse tulburari, inflamarea buzelor, a corneei, se poate ajunge la anemie. Boala produsa de catre lipsa vitaminei C se numeste scorbut, se carcaterizeaza prin anemie ( paloarea fetei ), stare generala alterata, inflamarea gingiilor, caderea dintilor; daca boala se agraveaza se poate ajunge la moartea individului. Deci daca doriti sa nu existe riscul ca boala scorbut sa va atinga, mancati foarte multe portocale. De asemenea, cartofii, morcovii, merele , sunt bogati in apa, aceste fructe si legume avand intr-unn fel rol plastic. Vitaminele A si D sunt extrem de importante de asemenea, acestea gasindu-se in lapte, oua peste, scascaval, in general in produsele de origine animala, Avitaminoza de vit. A provoaca opacifierea corneei, ceea ce poate duce la orbire, reducerea cantitatii de lacrimi, OPRIREA CRESTERII. IAr lipsa vitaminei D din organism provoaca o calcefiere redusa a oaselor, care se mainfesta prin deformarile scheletului; boala se numeste rahitism.
Altceva foarte important: desi face parte din lactate, si contine si ea o parte din vitaminele A si D, saruri minerale, si alte vitamine necesare organismului, branza topita de la magazin este extrem de periculoasa, deoarece inhiba absorbtia calciului in oase, ceea ce poate duce la slabirea oaselor, si la osteoporoza.
Deci, toate alimentele sunt importante chiar si cele mai grase, chiar daca in cantitati mici, deoarece acestea ne furnizeaza un alt mod de energie. Deci pentru a trai sanatos trebuie sa mancam la ore fixe, cat mai diversificat, si sa nu uitam: Mancam pentru a trai, nu traim pentru a manca!
Si n-am luat de pe net, stiu astea ca am invata pentru olipiada de biologie 71...
Sper ca te-am luminat, white angel ^^ !

Propun un nou subiect ^^""""" ...

Anotimpul meu preferat este vara. De ce?
pentru ca vara este cald, si frumos, si vara este vacanta si te poti bronza si poti merge la bazin...si vara mergem la tara...si nu avem teme....dar dc??
Pentru ca vara trebuie sa ne relaxam si sa ne distram.Fara teme si alte chestii ce au legatura cu scoala.Fun and smile!De ce?
pentru ca ne ajunge pana peste cap scoala atata timp si doar nu vrem sa ne explodeze creierul de la atata gandit nu?^^ dc?
pt. ca acumuland multe cunostinte creierul o sa explodeze pt. ca nu mai incape nimic in el...dar dc??
deoarece numarul neurorilor existenti e mult prea mic pentru a acumula informatiile stupide si inutile pe kare trebuie sa le memoram!!

sa incercam un nou subiect^^

De ce prietenii adevarati sunt asa de rari?
Pentru ca majoritatea oamenilor sunt egoisti,plini de sine si numai pentru ei.
De ce?
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Reference URL's