Animezup - forum manga si anime

Versiunea integrala: exista?
In acest moment vizualizati o versiune simplificata a continutului. Versiunea integrala cu formatarea adecvata.
de ceva vreme, incerc sa fac legatura intre ingeri, demoni si realitate.... adica... cum pot exista creaturi perfecte, facand referire la ingeri(white angels), care sunt descrisi ca ceva inocent , fara ganduri rele (si nu ma refer la pasajele din biblie avand in vedere ca nici macar nu stiu ce scrie acolo) dispusi sa se sacrifice pentru cineva si meniti sa ajute fara a cere sau a astepta rasplata sau multumire, vesnic imbracati in alb (practic vorbind, nimic nu poate fi alb o vesnicie)care de altfel reprezinta puritatea si bunatatea si mila si asa mai departe??

apoi e vb despre demoni sau dark angels(in unele carti sau filme sunt sinonime desi mie mi se par din 2 "povesti" diferite) care sunt reprezentanti ai intunericului, ai raului, pusi mereu pe rele si razbunandu-se pe cei ce le faceau ceva,reprezentanti ai mortii, buni luptatori, de altfel,dar, contrar teoriilor in care ingerii sunt pacifisti, demonii au fost mereu invinsi, fapt din care denota ca white angels nu-s kiar asa "curati"

acum sa ajungem la partea cea mai importanta.... voi credeti ca exista? si daca exista, sunt kiar asa de puri?(pentru k ar fi descrisi ca bunatate pura sau rautate pura, niciodata amestecate)
Deeeci.... sa facem diferenta intre realitatea noastra si cea spirituala... ingerii si demonii au o lupta pe care o duc, dar nu in felul in care mintile noastre usor ingustate de istoria realitatii noastre o percep. Lupta intre ei se duce pe doua planuri, de cele mai multe ori pe planul realitatii noastre prin intermediul oamenilor pe care ii au in grija fiecare... asta pt ca fiecare om e dat in grija, mai mult sau mai putin ajutatoare, a unui inger si unui demon... mai sunt ingerii mortii, care sunt calauze, cu rol de a duce sufletele la judecata, sub insotirea directa a ingerilor dati la nastere (si demonii, of course ^^), si alte cateva genuri de ingeri, la fel si demoni, fiecare cu indatoririle sale...

Atunci cand lupta lor nu are un intermediar (om) ei duc o lupta pe plan spiritual... fara arme sau varsari de sange spiritual, ca, nah, ei fac parte dintr-o lume ca atare. Luptele lor sunt unele de putere spirituala, de vointa, de credinta... sau oricum, nu de rang ofensiv asa cum il percepem noi.

Ingerii si demonii sunt perfecti in rau sau in bine pentru ca sunt parti ale unei lumi ce poate accepta perfectiunea... ori in viata pe Pamant NU EXISTA perfectiune... pana si la nivel molecular ai sa gasesti mici erori, ceea ce noi numim perfect este doar o perceptie eronata...

then again, we'll get into stuff that go offtopic, like: De ce e perfectiunea o perceptie eronata.... de ce au fost creati oamenii... de ce ne urasc demonii (si Lucifer cel mai mult), De ce, de ce... then again... that's offtopic, and I gotta go eat anyway, so... C ya!
cand ma gandesc la Biblie mi se pare normal ca sa existe ingeri in Rai si demoni in Iad 65... ei bine, facand parte din parti diferite, cu convingeri diferite, nu pot decat sa se razboiasca.. cum a spus siJavaLeen, pe paln spiritual. Avand in vedere ca toti ingerii sunt la inceput puri, buni, perfecti, depinde de vointa si puterea de a nu fi santajat ( ^^"" ) a fiecaruia daca ramane in continuare pur, sau este ispitit catre partea cea rea >.>... cel mai bun exemplu este Lucifer...
Gandindu-ma la Biblie, aceste lucruri mi se par normale.
Dar cum mintea mea inca nu intelege Biblia in toata profunzimea ei, si spre rusinea mea de obicei ca sa cred ceva e nevoie de dovezi ( contrar "crede si necerceta" 20 ), am ajuns la concluzia ( poate gresita >.< ) ca ingerii nu trebuie neaparat sa fie niste aratari cu chip de oameni si aipi 65, mult mai logic dupa parerea mea, ingerii si demonii sunt entitati de energie vril negativa sau pozitiva, care se atrag si se si resping in acelasi timp, atasandu-se de fiecare om in parte, si influientandu-i comportamentul ( sufletul fiind de asemenea o adunare de energie vril, pe care daca am folosi-o la toata puterea ei, corpul s-ar autodistruge 65 ... )
deh, nu stiu cat de corecte/juste/logice sunt parerile mele despre acest subiect >.>'... Nu ne ramane decat sa asteptam Apocalipsa din 2009/2012-216/2060/265 65...
Eetto eetto eetto..
Well first of all nu putem fi siguri ca ingerii si demonii chiar exista
Toate aceste “povesti” (nu stiu altfel cum sa le zic) pot fi foarte bine false.. doar niste nascociri ale mintii umane (imperfecta) in dorinta de a crede ca exista ceva dupa moarte (pt ca mai devreme sau mai tarziu toti vom incepe san e temem de ea) ..
de ce spun asta? pt ca nu a fost niciodata dovedit ca exista.. sunt oameni care spun ca i-au vazut ca D-zeu li s-a aratat.. la stiri se ma arata “minuni” but totusi.. It’s so hard to believe in something that you’ve never seen.. (and again pot fi doar niste iluzii vazute de oameni mai..crazy..)
now presupunem ca ingerii si demonii exista
lumea spune ca ingerii sunt puri si demoni...necurati.. de unde stiu? Nimeni nu poate afirma ca ingerii sunt 100% puri..why? pt ca noi nu-i cunoastem pe ingeri(nu a venit niciodata un inger pe pamant ca sa se imprieteneasca cu noi sa sa ne spuna despre el si ceilalti ingeri,,so in mod normal nu putem spune ceva ce nu stim).. same for za demons

off topic @JavaLeen sry but I’m gonna ask you something.. intregul tau post arata ca tu cunosti foare bine aceasta problema (adica ii cunosti si pe ingeri si pe demoni pana si acea lume perfecta pe care nimeni nu a dovedit ca exista) now my question is how do ya know all that? (it feels like you’re a part of that perfect world nande )

So exista? Raspunsul(meu): nu vom sti niciodata sigur (maybe just after death)
CuSO4, ai o teorie interesanta cu energia vril ^^ But then again, it's just a theory ^^ In my opinion, they exist. Nu sunt chiar o crestina intru totul... >.> I mean, ma duc la biserica de vreo 2-3 ori pe an so... dar inca mai cred si imi sustin cunostintele religioase.. Cred in Biblie prin urmare... Eu una cred ca asa-zisa batalie dintre ingeri si demoni arata cam asa: demonii incearca sa ii ispiteasca pe oameni sa faca pacate pentru a ajunge in iad, iar ingerii incearca sa ii tina departe de fapte rele pentru a ajunge intr-o lume plina de pace si sa ne traim "viata" in liniste. Then again, asa cum lumea noastra este plina de imperfectiuni, asa si cred ca este lumea lor: pura si plina de bunatate ^^
URL de referinta