Animezup - forum manga si anime

Versiunea integrala: Grey
In acest moment vizualizati o versiune simplificata a continutului. Versiunea integrala cu formatarea adecvata.
Grey... o manga science fiction...

Tot ce pot să spun este că mi-a placut.

Are o grafică decentă. Fundaluri futuriste bine realizate, ce creează aceeaşi atmosferă dezolantă si apocaliptică din Mad Max sau Fist of the North Star şi personaje desenate într-un stil clasic dar plăcut. Din punctul ăsta de vedere se situeaza undeva la mijloc. Nu te dezamageşte dar nici nu are nişte ilustraţii ce să te lase cu gura cascată, salivând privind miile de detalii sau umbrele realistice şi nuanţele subtile.

Ideea în schimb e ceva mai bună. Iese din tipar. E drept, şi povestea e puţin stereotipică şi s-ar găsi destule alte manga-uri sau anime-uri similare dar e îndeajuns de diferită încât să te ţină cu sufletul la gură şi să te captiveze. Mi-a adus puţin aminte de Matrix. Mă rog, puţin mai mult. Prea multe nu vreau să vă divulg, vreau totuşi să vă stârnesc interesul astfel încat să o cititi şi voi. Ideea de bază este urmatoarea: într-un viitor mai mult sau mai puţin îndepărtat, omenirea este grupată în oraşe ale căror locuitori se luptă între ei pe câmpuri de luptă. Cei care se luptă, o fac pentru a primi puncte ce le-ar permite accederea într-o clasa superioară şi într-un final să atingă statutul de cetăţeni, ceea ce le-ar asigura o viaţă lipsită de griji. Există însă un secret în spatele acestor lupte, un secret pe care nimeni nu şi-ar dori să îl afle iar Grey Death va fi cel care va descoperi ce se întâmplă de fapt în spatele zidurilor ...

În rest... câteva scene de nuditate, multe scene de violenţă, lupte între roboţi, un personaj carismatic, arme şi traume, ce să mai discutăm. Genul de manga care îmi place mie. Uşurică dar nu stupidă, violentă dar nu grotească şi îndeajuns de captivantă încât sa ma facă să o citesc până la capăt. 8.5/10.

Cine vrea, o gaseste aici.
URL de referinta